Nakup Korea

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod karel88l 17. 5. 2013 08:10

Nevite jak je to se clem a dph pri nakupu z jizni koreje ? Chtel bych si odtud objednat LCD monitor.
karel88l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 17. 5. 2013 08:47

A jak by to asi melo byt? Zkus hadat.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod luk.zah 17. 5. 2013 08:59

No, nekdo by si mohl treba myslet, ze v Korey dph nezaplati, tady nezaplati clo a jeste mu Kalousek vrati 21% dph z ceny za kterou se obdobne monitory prodavaji u nas, coz zjisti primo na MFCR z aktualniho letaku Okay elektra :-D
luk.zah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 17. 5. 2013 09:03

Tak v tom pripade jsem si nedovolil ani pomyslet na to, ze by nekdo mohl byt az tak naivni. :roll:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod kitrab 17. 5. 2013 09:32

:) jasně jen nezapomeň, že ti společně s LCD přibalí i jednoho Severního Korejce a pak jej budeš muset živit, to je místo DPH a CLA :).
kitrab
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 5. 2013 06:52

DPH je 21 %, clo si najdi v celním sazebníku - co jsem mrknul jedním očkem na Internet tak je 14 %.

Příklad:
Monitor 4000 Kč. Doprava 500 Kč.
Celkem 4500 Kč + 14 % clo = 5130 Kč + 21 % DPH = 6207,30 + cca 5 stovek za celní odbavení = 6707,30 Kč (teda moje matikářka ze ZŠ by mě za takový zápis "rovnice" asi zabila :D ).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod bugsbunny 2. 7. 2013 17:18

Od té doby, co EU podepsala s Jižní Koreou smlouvu o volném obchodu, tak se clo neplatí, ale popravdě nevím jestli to platí i pro dph. :/
bugsbunny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 7. 2013 17:20

DPH se platí 100 %
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod joachym1 2. 7. 2013 18:25

Kdyz to bude prodejce deklarovat jako repasovany fotoramecek v cene do 22 Euro, tak nebudes platit ani DPH. ;-)
joachym1
Nadšenec