daně Telefonicy

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod evíkzmercedesa 7. 11. 2013 13:12

Zdravím, chci se zeptat, jak na daně z divi Telefonicy...mám pár akcií, ale musím tu část já dodanit. Jde mi o to, jak to nejlépe udělat. Mám skutečně jen pár akcií... asi 50 kusů a dodanit musím za každou akcií 10,- korun. Tudíž pro finančák by to bylo daňový základ ušmudlaných 500,- ! :shock: 8-D 8-D . Jen chci dodat ještě k tomu, že jsem v domácnosti a zdravotní a sociální za mně platí stát. Takže nehrozí, že bych měla letos ani napřesrok svůj stálejší příjem. V povědomí mám, že určitá výše příjmu ročně asi 6000,- korun se nemusí danit, třeba, když důchodce nebo mamina na rodičáku si přivydělává nahodile a má přivýdělek ročně do 6000,- korun. jak to tedy nejlépe udělat? Dík za Vaše názory a rady.... :-D

-- 7. 11. 2013 12:14 --

:-)
evíkzmercedesa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jasno1 7. 11. 2013 13:48

Dividendy českých společností dostanete již zdaněné. Takže se nedaní.
V jiném vlákně jste psala, že jste dlouho studovala mnoho knih a internetových článků. Takže dotaz na danění divi je trochu překvapivý...
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evíkzmercedesa 7. 11. 2013 15:34

jasno, měl by ste mít jasno Vy! Protože u Telefonicy máte na akcii zdaněno 20korun,ale těch zbylých 10,-korun na akcii, má dodanit ten vlastník/majitel akcie, to by ste měl vědět Vy a ne do mně zbytečně zde rýpat. :-*

-- 7. 11. 2013 14:37 --

jasno, měl by ste mít jasno Vy! Protože u Telefonicy máte na akcii zdaněno 20korun,ale těch zbylých 10,-korun na akcii, má dodanit ten vlastník/majitel akcie, to by ste měl vědět Vy a ne do mně zbytečně zde rýpat. :-*

-- 7. 11. 2013 14:39 --

MILÝ JASNO, KDE JSEM PSALA , ŽE SEM PŘEČETLA MNOHO INT. ČLÁNKŮA KNIH??? já jen psala, že si o investování čtu dlouho, protože mě tady další diskutéři odkazovali na samostudium.Které u mně probíhá již dávno .
evíkzmercedesa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OS 7. 11. 2013 17:16

Jako správný a uspěšný investor bych měl svého daňového poradce. Toho bych se tedy zeptal. :-)
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alexpraha 7. 11. 2013 23:16

Pokud je evík českým rezidentem, což dovozuji z toho že " zdravotní a sociální za mně platí stát", tak z dividend akcie Telefónica C.R. ISIN CZ0009093209 se již na straně příjemce neplatí žádná daň.
Je-li to však Telefónica, registrovaná ve Španělsku, tak je to příjem ze zahraničí a to se daní. Je nutno jít do dohody o dvojím zdanění, mít papír o rezidentovi a daň zaplacenou v zahraničí je možné započítat jako zálohu daně. Trochu složitější - buď dostudovat, nebo zaplatit daňového poradce a pořádně si dělat poznámky.
alexpraha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 8. 11. 2013 08:32

eviku to na co se ptáš není dividenda (ta je zdaněna), ale vyplacení emisního ážia. Jestli to musíš/nemusíš danit je opravdu na tvých příjmech - jestli je to opravdu pětikilo, ta (ne)zdanění záleží na tom jestli je to příležitostná činnost
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod brzdil987 19. 12. 2013 23:16

Jsem nevedel ze naky emisni azio existuje :-]
brzdil987
Mírně pokročilý