Danění kryptoměn

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 2. 2025 17:28

Prijde po volbach nova vlada a zmeni to. Zbytecne resit.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 2. 2025 18:18

to musi parlament, kde hlasovali vsichni za ;-)
jedine, ze by to chteli resit komplexne, tzn. zruseni casoveho testu pro vsechno
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 2. 2025 18:31

To by byl ale velky vyprodej akcii tesne pred schvalenim novely. ;-)
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 2. 2025 09:10

Nech si proda co chce a kdy chce, na cene akcii(US) urcite prodej CZ drzitelu s cenou nehne :-)
CZ akcie mne nezajimaji, nevim jakou maji likviditu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 2. 2025 09:29

Takze prodej po 3 letech drzeni do 5 mil Kc vubec nemusim resit, financaku nic oznamovat a nikde uvadet?
Stejne tak pri nedodrzeni cas. testu do 100k Kc?

(Krome prokazani drzeni krypto vice nez 3 let na pripadne vyzvani bernaku, po napraseni bankou nebo burzou :-)) )
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Archybald 3. 3. 2025 10:00

Dobrý den, mám prosím dotaz ohledně danění kryptoměn. Pro výpočet daně jsem použil aplikaci Koinly. Za rok 2024 jsem jak nakoupil tak prodal a měnil krypto. Část krypta jsem vložil do on-line her a přišel o ně, část jsem z těch her získal a o tyto transakce mi jde. Dle návodu koinly bych měl v tomto případě všechny vložené a vybrané krypto označit jako realizovaný zisk/ztráta. To znamená například: Vložil jsem do hry dle FIFO btc v hodnotě 100.000kč. Koinly mi automatický nastaví zisk jako -100.000kč. Vybral jsem ze hry btc v aktuální hodnotě 50.000kč. Koinly nastaví zisk +50.000kč. Celkově mám tedy v daňovém reportu zisk -50.000kč a tudíž bych neměl platit žádnou daň. Je to takto správně?
Archybald
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petrik888 3. 3. 2025 15:15

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně zdanění bitcoinu zakoupeného na firmu. Byl nakoupen v r. 2021, od té doby je držen, beze změny, nic nedokoupeno/nic neprodáno. Má zvýšení hodnoty kryptoměny za rok 2024 nějaký vliv na daně, zvyšuje daňový základ, když jsem nic prodal a nerealizoval tak zisk? Děkuji
Petrik888
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 3. 3. 2025 17:19

Ne. V účetnictví se kryptoměny nepřeceňují na reálnou hodnotu.

Upozorňuji, že pro firmy neplatí osvobození od daně při prodeji.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránka