Dobry den,
jelikoz si chci prvne udelat danove priznani, v kterem mam zdanit i dividendy (+ vytesneni o2 a avast) sam a pochopit kam se co ma spravne davat mel bych dotaz:
ve vetsine videi a webovkach se na zdaneni zahranicnich dividedn pouziva radek 38 a priloha 3 -> ale v nekterych pripadech - respektive kdyz prijem je vice nez x nasobe prumerne mzdy, z duvodu nezdaneni 23% se zminuje moznost kompletne nepouzit prilohu 3 (ta se mi zda casove narocnejsi jeliokz vse mam stejne jeste v excelu) a pouzit prilohu 4 ?
s tim bych mel nekolik dotazu:
- proc se nepouziva tato varianta automaticky ? zda se mi jednodusi vyplnit pouze jedno tabuku = priloha 4 nez vypistova jednotlive zeme do prilohy 3 ?
- pokud mam dividendy napri z AT, DE a US tak jako uznatelnu dan pouziji 10%AT + 15%DE + 15% US a tech 5% at se mi pak atomaticky dodani pocitam
- zasadni otazka, kde netusim -> pokud pouziji tuhle metodu musim vyplnit -> Příloha § 38f odst.10 ? nebo staci do priloh prida kopii od brokeru ?
- daji se kladne uroky hodit taktez hodit sem nebo do radku 38 ?
- da se prodej akcii hodit sem nebo bud v radku 38 a tim padem zdaneni pokud prijem je vyssi nez xnasobe prumerneho mzdy 23%
dekuji