Danove priznani | zahranicni dividendy v priloze 4 misto 3?

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrumSession 9. 3. 2023 16:34

Je na strženou daň na divi ze zarh. nějaký limit, tj. od kdy je nutné uvést do DP?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 9. 3. 2023 17:24

Tak předně je třeba uvádět do přiznání zahraniční dividendy od 0,50 Kč. Vyčíslovat sraženou daň je pak zcela dobrovolné.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod tonda.perioda 9. 3. 2023 21:15

@minarjo: > jsem popleta, ano uroky jsou z ceskeho uctu na patrii - cili NE zahranicni

jeste jednou moc dekuji a nejenom tobe, ale i vsem ostatnim
tonda.perioda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod panPeněženka 3. 2. 2025 10:00

Letos mě také poprvé v přiznání čekají dividendy ze zahraničí… a pořád si nejsem jistý, jestli přikládat výpis od brokerů jako přílohu nebo ne. Někdo říká - Nic nepřikládat, dokud si to sami nevyžádají… ale někdo zase doporučuje přikládat, že pak je alespoň rovnou klid… Jak to tedy děláte? :-D
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 2. 2025 09:00

Rop píše:Obecně, čím méně se toho na berňák pošle, tím méně se s tím berňák zabývá.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 4. 2. 2025 18:13

panPeněženka: Výpis s čím? Se sraženou dividendou rozhodně ano. To vyplývá ze zákona.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 2. 2025 02:05

Chtěl jsi asi napsat se sraženou daní ze zahraničních dividend, že? Ano toto by být mělo, je třeba doložit výši daně zaplacené v zahraničí (za jednotlivé státy), pokud ji typicky prostým zápočtem používáme na daň českou (zabraňujeme dvojímu zdanění). Ještě že to někteří brokeři umí souhrnně dle zemí, uvést pro každou zemi hrubé dividendy a sražené daně z nich (Degiro - Roční výkaz a v něm tabulka Přehled dividend v CZK, Lynx/Interactive Brokers - Dividend report a v něm příslušné obdobné tabulky...).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod panPeněženka 5. 2. 2025 07:58

Přesně, jde mi o doložení sražené daně, díky za ujištění, přiložím to tam! :-)
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tonda.perioda 22. 4. 2025 10:51

Dobrý den, tak jsem opět zpět, minulý rok jsem dával do příloh vše (podával jsem to ještě ručně); tento už to budu dávat elektronicky - pořád mi to není uplně jasné ohledně dividend zezahraničí

nestačí pouze detailní tabulka udělaná mnou, kde mám kolik jsme kde platil, koli je možno uplatnit atd. ? mám akcie u 4. brokeru a mam to v mojí vlastní tabulce takhle rozděleno nebo musím či je to opravdu vhnodné nebo dané viz výše zákonem, že musím dát do přílohy i ty výpisy od brokeru ?

a k těm výpisům, např. degiro mi to přepočítalo vše již do CZK; patria má zas dení kurz přepočet - pokud bych to chtěl dělat jednotným kurzem, tak mi, ale pak ty výpisy nebudou souhlasit ? ale pokud to chápu správně nesmím mít u každého brokera různě použitý přšpočet kurzů - čili to mám radši vše ručně přepočítát jednotmým kurzem a napsat, že byl použit ten a to i přesto, že to nebude souhlasit s těmi reporty ?

děkuji

reklasifikaci srážkové daně pokud je kladná tam mám dát asi taky počítám ? ale opuze ten rok kdy to skutečně přijde tzn. kdy mám příjem ?
tonda.perioda
Kolemjdoucí

Předchozí stránka