od tonda.perioda 22. 4. 2025 10:51
Dobrý den, tak jsem opět zpět, minulý rok jsem dával do příloh vše (podával jsem to ještě ručně); tento už to budu dávat elektronicky - pořád mi to není uplně jasné ohledně dividend zezahraničí
nestačí pouze detailní tabulka udělaná mnou, kde mám kolik jsme kde platil, koli je možno uplatnit atd. ? mám akcie u 4. brokeru a mam to v mojí vlastní tabulce takhle rozděleno nebo musím či je to opravdu vhnodné nebo dané viz výše zákonem, že musím dát do přílohy i ty výpisy od brokeru ?
a k těm výpisům, např. degiro mi to přepočítalo vše již do CZK; patria má zas dení kurz přepočet - pokud bych to chtěl dělat jednotným kurzem, tak mi, ale pak ty výpisy nebudou souhlasit ? ale pokud to chápu správně nesmím mít u každého brokera různě použitý přšpočet kurzů - čili to mám radši vše ručně přepočítát jednotmým kurzem a napsat, že byl použit ten a to i přesto, že to nebude souhlasit s těmi reporty ?
děkuji
reklasifikaci srážkové daně pokud je kladná tam mám dát asi taky počítám ? ale opuze ten rok kdy to skutečně přijde tzn. kdy mám příjem ?