Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mám dělat v moment kdy pracuji pro zahraniční firmu a posílá mi peníze rovnou na účet a někdy na crypto peněženku. Peníze mám jako provizi z marketingových služeb. Př.: Vytvořím stránce obrázek např. vína, které prodává a dostanu podíl z každého zakoupeného vína. Tyto peníze mi na konci měsíce pošlou na bankovní účet nebo crypto peněženku. Peníze mi přijdou ale jediný důkaz o platbě, který dostávám je zpráva v emailu. Zpráva obsahuje pouze datum, částku z provize kterou jsem dostal a kdo peníze zaslal.
Jak v tento moment mám danit tyto částky když nemám fakturu? V cryptu peníze sice dostanu ale pro danění tuto částku přece musím i zakoupit abych mohl danit rozdíl pokud se nepletu. Peníze co mi přijdou rovnou na účet pak také nemohu danit když nemám důkaz jiné podoby než v emailu. Kontaktoval jsem stránku zda by mi mohla zpětně vystavit faktury, ale zatím bez odezvy. Co když se stane nejhorší a faktury mi nezašlou?
Chci aby vše bylo v pořádku. Mám domluvené finanční poradce, ale chci se zeptat i zde. Moc děkuju za jakoukoliv radu.