od Aleš P. 16. 4. 2007 12:05
Rop : Díky. Ta Situace 2. se tedy vždy zohledňuje v ročním vyúčtování jelikož jsem odvedl zálohovou daň, ano?
------------------------------------------------------------------------------
A ještě bych měl dotaz týkající se Dohody o pracovní činnosti..
Situace 1.
Jsem student VŠ a měsíci březnu pracuji na DPČ u zaměstnavatele A a nikde jinde, žádný hlavní prac. poměr nemám. Nepodepíšu "růžovej papír".
1A) Vždy platím sociální a zdravotní pojištění. Mám HM do 5000 Kč, platím tedy srážkovou daň 15%. Příjem, sociální ani zdravotní pojištění nezohledním v ročním vyúčtování.
1B) Vždy platím sociální a zdravotní pojištění. Mám HM nad 5000 Kč, platím tedy zálohovou daň 20% a nebo podle tabulky tu vyšší. Příjem, sociální a zdravotní pojištění zohledním v ročním vyúčtování.
Situace 2.
Jsem student VŠ a měsíci březnu pracuji na DPČ u zaměstnavatele A a nikde jinde, žádný hlavní prac. poměr nemám. Podepíšu "růžovej papír".
1A) Vždy platím sociální a zdravotní pojištění. Mám HM do 5000 Kč, platím tedy zálohovou daň dle tabulky? Příjem, sociální a zdravotní pojištění zohledním v ročním vyúčtování??
1B) Vždy platím sociální a zdravotní pojištění. Mám HM nad 5000 Kč, platím tedy zálohovou daň dle tabulky? Příjem, sociální a zdravotní pojištění zohledním v ročním vyúčtování.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz