Jak na dane u penez ziskanych z ameriky

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rolmen 9. 9. 2007 00:17

Zdravicko,
jsem 18 ti lety student a zivnostnik a bojim se dani proto bych byl rad kdyby me tu nekdo ujistil v tom co si myslim.
Provozuju internetove stranky v anglictine, mesicne mi prijde nekolik šeků z USA castka se pohybuje v desitkach tisic korun. ( vydelek z reklamy . bannery atd.. )
Zivnostensky list jsem si zaridil na "Zprostredkovani obchodu a sluzeb".
Slysel jsem ze se da vydaje vyridit pausalne ( moje investice na internetu by se mi stejne tezko dokazovali ).
Takze az se budu chystat danit bude mi stacit to ze si schovavam ty papiry od šeků a to že chci pausalni vydaj ? je to mysllim 50%.
Kdyby byla vydelana castka 500 000 kolik bych zhruba zaplatil na danich statu ?

Predem moc dekuji za vas cas ! :idea:
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 9. 9. 2007 11:08

Ano ... paušálně stanovené výdaje .... u vás by to bylo 50 % z příjmů ...
Jak vám jsou ty šeky propláceny? Hotově? pak byste měl vést nějakou knihu příjmů ... pokud na účet tak výpisy :-)

Příjmy 500 000
Výdaje 250 000
Student :-) Beru, že podnikáte 12 měsiců ... a počítám to podle platné legislativy pro rok 2006 (2007 bude +- stejné):

Daň: 31 312 Kč
Zdravotní pojištění: 16 875 Kč
Sociální pojištění: 37 000 Kč

Být vámi, tak se zastavím na vaší zdravotní pojišťovně a na okresní správě sociálního zabezpečení, abyste si domluvil placení záloh na zdravotní a sociální .... aby to pak pro vás nebyla taková pálka na konci roku :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod rolmen 9. 9. 2007 22:51

Moc dekuji za vasi odpoved ... asi to necham na konec roku na tu palku ... Podnikám od července od teto doby mam zivnostensky list. Šeky jsou mi proplaceny na ucet takze budou ty vypisy.
Jeste jedna otazka kdybych pristi rok sel pres zisk 1 000 000 tyka se me DPH ? pokud jsou to penize mimo EU vydelane ?
Dekuji za info :o)
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zdenekj 10. 9. 2007 15:51

a.) ne zisk ale obrat
b.) nenakupujete náhodou některé služby nebo zboží z EU či ze zahraničí ?
zdenekj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 10. 9. 2007 18:23

no mě se zdá, že by se vám plátce DPH vyplatil ....

ale jak to je ... pokud budete mít obrat přes milion ale neprodáte nic v ČR tak nemusíte být plátce DPH

ale pokud byste byl plátce DPH, tak byste si u všeho uplatnil nárok na odpočet, ale všechny poskytnuté služby do USA by byli bez DPH :-)

Ale kdyžtak se poraďte na vašem FU ... v tomhle si opravdu nejsem jist
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod rolmen 10. 9. 2007 18:55

zdenekj: nenakupuju zbozi ze zahranici

Moc dekuji za odpoved opet :)

A mam posledni malickou otazku, dnes mi prisla obalka se slozenkou na zaplaceni cca 1700. Jde o zapsani do rejstriku obchodu a zivnosti. Je to povinné ? Ja osobne nema mduvod se tam zarazovat. Dekuji
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 10. 9. 2007 19:23

Není to povinné :-)
Rop
Administrátor