Finance - přehled

Běžné účty, úvěry, leasing, hypotéky, pohledávky a podobně

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gusspacho 10. 9. 2009 22:50

Dobrý večer,

podnikáme a normálně nám vede účetnictví účetní. Jenže bychom chtěli mít jakési vyhodnocení úspěšnosti a jak si firma stojí - sklad, náklady, tržby atd - stačila by nějaká evidence s výstupy.
Nepotřebujeme to kvůli daním, jde jen o náš přehled jak si podnikání stojí, kam tečou peníze atd.

Neví někdo o řešení, samo idálně zadarmo které je intuitivní na ovládání?

Díky, G
gusspacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 11. 9. 2009 05:09

Tabulky v Excelu? (to používám já, sleduji stav skladu a cashflow, podmínkou jsou pravidelné inventury atd.)
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod vari 11. 9. 2009 08:11

Normální systém pro vedení účetnictví umí udělat základní výkazy (bilance, výkaz, cachflow) jako svou základní funkci. Pak jsou systémy, které umějí i další rozbory (poslední ropova diplomka). Většinou stačí se seznámit co ten váš účetní systém umí. Je hodně málo uživatelů, kteří znají alespoň polovinu užitečných výstupů ze svého účetnictví.
vari
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 25. 9. 2009 20:11

vari píše:(poslední ropova diplomka)

Ta diplomka je ale tajná ... :lol: :roll:
Jenom napovím název: "Implementace finanční analýzy do účetního programu"

Ježiš to je sranda když já říkám "vari" a vari říká "Rop"
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod NEO BI cz 13. 7. 2015 13:17

Zdravím,

Dobře se pracuje s...
NEO BI cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod omgf 13. 7. 2015 13:24

ABRA Flexi bee je úplně zdarma, teda už půl roku mi to zdarma funguje. Ztím čekám, kdy se někde vyloupne něco, za co budu muset platit.
Nevýhoda možná je, že to funguje v cloudu, takže při pomalém internetovém spojení se může při ukládání dokladu chvilku čekat. Ale předpokládám, že pro účely přehledu si tam stejně nepovedete kompletní paralelní účetnictví, ale že si tam nacvakáte jen nějaké souhrnně doklady, takže chvilkové zpoždění nehraje roli.
omgf
Mírně pokročilý