Podnikatelský účet a kreditní karta pro OSVČ

Běžné účty, úvěry, leasing, hypotéky, pohledávky a podobně

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod blackwork 5. 6. 2019 12:02

Který a která je "nejlepší" pro živnost kde se budou nakupovat hlavně balené potraviny za účelem dalšího prodeje? Ideálně KK co bude vracet. ;-)
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 6. 2019 12:22

Business kreditka od Monety - 1 % bez horního limitu.

Možná jako doplněk i nějaké specializované - tedy vyšší procento ale jen z některých transakcí, ale pak budeš muset přemýšlet co kterou kartou zaplatit.

Jako podnikatelský běžný účet bych asi doporučil FIO - pokud tedy nemáš požadavky na další služby, zejména úvěrování moc neumí. Ale je zdarma a líbí se mi jejich IB i možnost správny oprávnění a podpory různých formátů výpisů pro účetnictví.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod blackwork 5. 6. 2019 13:54

Na nákup potravin v Makru atd. s vyšším než 1 procentem není? A co účet u Monety? Při online založení je prý zdarma kreditka i účet jestli jsem to pochopil správně.
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod honza_krizek 5. 6. 2019 15:41

I na pobočce ho dají zdarma ten podnikatelský účet, když budete chtít i kreditku k tomu. Je nutné podnikat 12 a více měsíců jinak jim to kreditku nepovolí
honza_krizek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 5. 6. 2019 18:53

KB kreditka 30 tisic , asi na sro, na FOP tamucet nemam, taknevím. ale daj bez kecu a historie
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod blackwork 6. 6. 2019 08:59

honza_krizek píše:I na pobočce ho dají zdarma ten podnikatelský účet, když budete chtít i kreditku k tomu. Je nutné podnikat 12 a více měsíců jinak jim to kreditku nepovolí

Žádat se dá prý i bez IČa, asi nějak prozatímně a dají 10000 rámec. Přebíjení prý nevidí rádi.

Zatím to vidím na účet u Fio a kreditka Moneta ...
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lampa7 25. 7. 2019 15:59

Zeptám se blbě - pro sro je taky nějaká vracecí karta? Nebo účet kde mohu spořit a pokud možno nemít na moc dlouho vázané peníze?
Lampa7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 28. 7. 2019 19:56

KB 1 procento , limit dávaj 30 tisíc na kartu, a pak má Moneta 1 procento a mozna jeste furt bez limitu.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér