od audiobullys 14. 2. 2023 02:10
já mám OMV kartu, limit 75k měsíčně, začal jsem asi na 10k na měsíc se 4 kartama, vyučtování chodí na začátku měsíce a splatnost je na konci měsíce, sleva je 2,5 Kč na litru , spíš je to počítaný jako 2 Kč na ceně bez DPH a pak se teprve přičte DPH , trošku složitější výpočet ale ve finále to dělá 2,5 Kč na litru. a nemusím posílat učení všechny papírový účtenky, pošlu fakturu a mám vysmáto a pak přijde DPH od finančáku následující měsíce.
karta funguje například i v Norsku, měl jsem tam půjčený auto a tankoval na norských benzínkách a v náký síti to bere tydle ROUtex karty, na webu pak maj přehledně sít, a bere to i na polskejch pumpách. takže za mě super vynález. žádnej měsíční poplatek, zálohy nic, prostě pošlou smlouvy k podpisu, karty na SPZ a jezdíš, zadáváš si tam kilometry na pumpě a pak PIn, možnost limitů na kartě na den, týden, měsíční limit já měl faktury za 30k za měsíc a pak potřebuješ další měsíc znovu tankovat tak ještě jeden násobek toho co projezdíš a natankuješ a máš z toho potřebnej limit.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.