Proč má 1 podnikatel založeno 40 neznámých s.r.o. firem?

Běžné účty, úvěry, leasing, hypotéky, pohledávky a podobně

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Georg1990 24. 11. 2023 12:29

Dobrý den,

narazil jsem na člověka na podnikatel.cz, o které jsem se chtěl dozvědět víc. Je to totiž nový majitel chátrajícího domu, a zrovna moc se o něj nestará. Asi si potřeboval jenom někde uložit peníze či co, spekulant.

No a na podnikatel.cz má tato osoba založeno asi 40 firem. Zkoušel jsem je vyhledat v Google, jestli najdu web stránky, nebo zmínky třeba na Linkedin, nebo něco, a nenašel jsem nic ani u jediné. Prostě má vyrobených naprázdno 40 firem, z toho velká čast z nich s velkým vkladem, viděl jsem i vklad přes 1mil. Kč.

Nevíte, k čemu to je dobré zakládat tolik SRO? Já o tom četl jenom v souvislosti s praním peněz.
Georg1990
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 24. 11. 2023 13:14

Bez znalosti onoho podnikatele se odpovídá špatně.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod octaviampi 24. 11. 2023 15:20

Treba jen ceka na vyrizeni povoleni a nebo teprve resi, co s tim barakem podnikne. A takovych muze mit desitky.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 11. 2023 16:48

Prázdné firmy mohou být taky na prodej.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 24. 11. 2023 16:56

Do firem na prodej by asi nedaval zakladni vklad kolem milionu ne? Na s.r.o. staci 1 Kc ne?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xls 25. 11. 2023 05:37

To vypadá na jasné zřízení firem na prodej. Když pak někdo potřebuje koupit rychle už hotovou firmu, ideálně dlouho existující a s vysokým základním kapitálem, tak na to se ty firmy výborně hodí. Ten základní kapitál milion je taky fiktivní, při založení se to nahrazuje nějakým prohlášením správce vkladů (sám zakladatel), při prodeji zase kupující prohlásí, že ten vklad převzal při koupi firmy, takže v té koupené firmy je de facto milion "dluh" (pohledávka za majitelem).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 25. 11. 2023 05:49

Pohledavka majitele vuci vlastni firme? :D
Logika v tom ale zadna neni. Spis jen nejake smejdske predstirani vysoke hodnoty s.r.o.cka, ktere ma ve skutecnosti hodnotu nulovou.
...
Trvalý BAN