Forma žádosti o úvěr, půjčku, hypotéku pro podnikání.

Běžné účty, úvěry, leasing, hypotéky, pohledávky a podobně

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod OS 17. 8. 2006 17:02

Jde mi o to, jakou formou mám žádat o peníze v bance, u investora pro podnikání.
Nemůžu tam přijít: "Budu prodávat auta, dejte mi 10 mega."
Dovolil jsem si citovat, odborníka Ropa.

Rop píše:Měl bych vědět :lol:
Ono toho není málo co do toho dát. Od všeobecných informací o firmě a výrobcích (nebo službách), přes strategické cíle, SWOT analýzu, Porterův model konkurenčních sil, předpoklad vývoje až po finanční analýzu. Mno a finanční analýza by mela zahrnovat předpoklad rozdílových ukazatelů (jak horizontálních tak vertikálních), podílové ukazatele (likvidita, rentabilita, aktivita, zadluženost) plus plus nějaké ty indexy finančního zdraví .... a samozřejmě předloženou předpokládanou závěrku včetně cash-flow. :wink:n/quote]

Máte někdo s tím zkušenosti?
Dík.
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 17. 8. 2006 18:13

Mno tak že jste to vy tak vám sem dávám svou (a kolegovu) seminární práci z předmětu Bankovnictví .... žádost o úvěr .... berte to tak že to je školní práce a že to je žádost o úvěr již zaběhnutného podniku

http://mobilforum.mobilmania.cz/moderatori/finexpert/rop/zadost_uver.pdf

nutný Acrobat Reader 4.0 a vyšší
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod OS 17. 8. 2006 19:00

No je tto zajímavé, ale potřeboval bych do toho trochu vidět, nemám ekonomické vzdělání. A pochopit to.
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 17. 8. 2006 23:49

V tom případě doporučuji 3 roky vysoké školy .... i když já to taky po 4 letech na vysoké stále nechápu :lol:

Ono jde o to že banky něco chtějí .... něco vám řeknou ... něco nechají na vás .... a hlavne neni to jednoduchy ukecat banku na malý podnikatelský úvěr .... :roll:

a na velkou akci spíš začnete schánět investora, kterej by nechtěl peníze zpět ve formě úvěru ale ve formě zisku .... a podílení se na rozhodování ....
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor