Cestovní pojištění

Praktické informace pro dovolenou v jakémkoli ročním období. Jezdíte autem, autobusem nebo letecky? Tipy pro volný čas

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cosmicboy 30. 6. 2023 10:21

Doporučíte zde, prosím, ideální cestovní pojištění pro celou rodinu (prostě nej poměr výkon/cena?). Je mi jasné, že mohu kouknout na veřejné nabídky jednotlivých pojišťoven, ale spíš mě napadá, jestli nemáte zkušenosti s nějakou "alternativou" jako je pojištění k platební kartě. Pak mě zajímá, jestli máte i nějaké osobní zkušenosti s plněním - prostě aby to opravdu fungovalo (min. základní ošetření či nedej bože převoz zpět do ČR).
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 6. 2023 11:01

ČS (Erste Premier) nebo ČSOB Premium, hodně daleko vzadu je KB

ČS má o něco lepší pojištění (jsou zde i rizikové sporty) a další podmínky (víc salonků), ale zase jsou přísnější podmínky na vedení účtu. Ale není nutné mít kreditní kartu.
ČSOB má mírnější podmínky pro vedení účtu, jen je potřeba "dosáhnout" na kreditní kartu.

Úplně nejnižší podmínky má Komerční banka (produkt TOP nabídka). Není potřeba kreditka a pro vedení účtu stačí jen obrat (100 000 Kč).

Pak snad ještě Unicredit u vyšších tarifů účtu má také cestovní pojištění zdarma. Opět jen "za obrat". U Unicredit se ale vyplatí počkat, až bude nějaká akce (do konce minulého měsíce dávali za zřízení účtu 10 000 Kč), určitě bude něco před Vánoci.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod cosmicboy 30. 6. 2023 11:49

Děkuji za reakci. Koukám teď ještě na mBank, tam mají standard za 60 Kč měsíčně, což mi také nepřijde hrozné.
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 6. 2023 13:03

tak placené pojištění ke kartě mají snad všechny banky, u těch levných pozor na limity, třeba u mBank je to jen 1 milion korun, to je totálně nedostatečné.

Oproti tomu ČSOB má 100 milionů, ČS 50 milionů, KB 10 milionů
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod cosmicboy 30. 6. 2023 13:14

Aha, ty limity mě nenapadly. Děkuji za upřesnění!
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 6. 2023 14:13

a nejen limity, ale i věcný rozsah. Třeba Erste obsahuje i rizikové sporty (pro mne důležité potápění), nebo vůbec co je považováno za sport (například jízda na kole může a nemusí být) a od kdy je už rizikový.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod stepano 27. 9. 2023 10:03

Situace: Mám 2 separátní letenky, z toho jeden let byl zrušen a bude refundován. Na ten první let samozřejmě nenastoupím, když ten druhý let zrušili.
Otázka: Proplatí mi ČSOB Premium Cestovní pojištění propadlou letenku na ten první let? Bohužel je tam 100% storno poplatek. :hm
stepano
Nadšenec

Tento příspěvek byl odstraněn.
arissaseah51