Asketický život

Životní cyklus uživatele peněz

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mrusnok 12. 12. 2016 13:46

To je zajímavý. Patrik se bojí např. dát peníze do podílového fondu, protože by mohl utrpět ztrátu, ale v cizím státě se nechá pozvat cizím člověkem do bytu. Já bych se nenechal pozvat neznámým člověkem v Praze natož někde v Íránu.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 12. 2016 13:54

A vidíš, v Praze bych měl větší strach.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod muf2muf 12. 12. 2016 14:42

Vy toho nadelate, ja Patrikovi fandim. :-) Tohle jsou totiz ty momenty, ktere odlisuji "normalni" dovolene od tech opravdu zajimavych.
Neco podobneho jsme zazili v Turecku. Cekali jsme na kolegu v jednom meste kousek od letiste a uprostred krizovatky zastavil chlapek kolem 40. Slabou anglictinou nas zpovidal a nakonec nas odvedl na svou chatu. Rekl "tady jsou klice, cokoliv z lednice si muzete vzit, pod drezem je koralka - s tou opatrne". Popral dobrou noc a zmizel, rano jsme meli klice nechat na hacku na verande.
Druhy den zlobilo jedno z aut. Dojeli jsme do servisu na kraji mesta a tam jsme se nebyli schopni s kymkoliv domluvit. Skodovku s motorem vzadu nikdy nevideli a jinak nez turecky neumeli. Pak jeden bystrejsi zavolal Izmaila. Izmail byl kluk kolem 25, rozvazel cigarety. Prijel, tlumocil a rozdaval cigara. Kdyz bylo auto spravene, vzal nas do mesta, potrebovali jsme vymenit penize. Jako napotvoru byla smenarna hned vedle kolonialu izmailova bratra. :-) Ten nas pozval na male pohosteni. Na ulici pred kramkem rozbalil sezeni pro sest lidi a nanosil syry a zeleninu. Alkohol ne, ten se pry verejne pit nesmi. Za 20min. kolem nas sedelo dalsich pet tureckych kamaradu a vesele se popijelo - zakaz nezakaz. Jednoho z nich napadlo, ze pro nas usporadaji grilovacku. Vsichni naskakali do aut a at pry jedeme za nimi. Odvedli nas za mesto k rece a uz to jelo - jeden vytahl z auta gril, druhy maso a zeleninu, treti piti (hodne piti), ti dalsi pustili radia na plny pecky. Proste regulerni party v prirode. Kolem pulnoci vsechno pobalili, nechali nam jidlo a piti na rano k snidani a s jeste kouricim grilem v kufru odjeli domu. My jsme spali u reky.
Vsichni byli moc mili, nic po nas nechteli a nikomu se nic nestalo.

(Omlouvam se, ze pisu bez diakritiky, pisu na telefonu)
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Noxik 12. 12. 2016 17:26

Nedovedu si neco takoveho predstavit v CR. A uprime receno, kdyby mi neznamy clovek tady nabizel pohosteni, prvni co by me napadlo, jak toho chce vyuzit, okrast unest?
Jinak souhlas, tohle je alespon zajimava dovolena oproti kazdorocnimu smazeni na plazi v Chorvatsku, jako provozuje snad milion Cechu.
Patriku nebyl jsi nekdy v Japonsku? To je zase zeme, ktera by zajimala me a tvuj pohled na jejich zivot bych si rad precetl.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 12. 12. 2016 23:42

To sis moh koupit FUKAFUTOKYU na startovaci

vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 12. 2016 02:11

Noxik píše:Nedovedu si neco takoveho predstavit v CR. A uprime receno, kdyby mi neznamy clovek tady nabizel pohosteni, prvni co by me napadlo, jak toho chce vyuzit, okrast unest? .

Kdo se bojí, nesmí do lesa :)
Noxik píše:Jinak souhlas, tohle je alespon zajimava dovolena oproti kazdorocnimu smazeni na plazi v Chorvatsku, jako provozuje snad milion Cechu. .

A tak já si užiji i tu smažící dovolenou, ale Evropa je na mne moc studená, to raději Karibik nebo Indický oceán, ale už jsem dlouho nebyl.
Noxik píše:Patriku nebyl jsi nekdy v Japonsku? To je zase zeme, ktera by zajimala me a tvuj pohled na jejich zivot bych si rad precetl.

Nebyl a moc rád bych jel. Ale samotnému se mi nechce a nějak k sobě nemohu nikoho sehnat. Navíc pochybuji, že bych tam měl to štěstí se takhle zanořit do místní kultury
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 13. 12. 2016 10:16

I kdyby melo patrikovi realne hrozit odejmuti ledviny, tak verim tomu, ze by jeho mamon zvitezil a on se nechal pozvat.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 13. 12. 2016 15:56

PatrikChrz: Tak ale zase nejezdis furt do te same zeme. Kdyz ctu, ze milion Cechu jede rocne do Chorvatska, tak si rikam, co na tom furt vidi a pochybuju, ze se strida vzdy jina desetina republiky. V Japonsku bych taky rad poznal bezny zivot, idealne cloveka na me urovni, nez nejaky kraviny pro turisty. Akorat ze z toho financniho hlediska lepsi nevedet.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 13. 12. 2016 22:54

Me by zajimalo, jak se zjisti, kolik Cechu jede rocne do Chorvatska? To se nekde eviduje? Ja am nikdy nebyl :)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod avathar 14. 12. 2016 08:09

Co ste tam vezli, eura? Jak si platil vízum?
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 12. 2016 10:43

Vezl jsem obojí. Vízum je 75 €.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod avathar 14. 12. 2016 15:45

Ok, ale vzali ti přímo eura za vízum a to pojištění?
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod lukaszv 14. 12. 2016 20:59

Hele Patriku, nejseš nakonec ňákej ten jůtuber? :-D
https://www.youtube.com/watch?v=lJYO0omDITs
lukaszv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 12. 2016 21:45

avathar píše:Ok, ale vzali ti přímo eura za vízum a to pojištění?

Za vízum vzali přímo eura, pojištění jsme ukecali, že máme ke kreditní kartě, jinak je to, tuším, dalších 18 €.

-- 14. 12. 2016 22:46 --

lukaszv píše:Hele Patriku, nejseš nakonec ňákej ten jůtuber? :-D
https://www.youtube.com/watch?v=lJYO0omDITs

To nejsem :)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 14. 12. 2016 22:43

Tvoje skoda, jezdil bys gratis...

Nebbyla to stejna slecna? Ona je http://youtu.be/lJYO0omDITs 8:52 pohostila chlebem, asi nemela tak velky kvartyr...

Anebo jako jisty Matt, co neumi tancovat a na tom zalozil karieru :)

2:50 z jine kamery http://youtu.be/6a-oYLugE3A
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka