Asketický život

Životní cyklus uživatele peněz

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod evíkzmercedesa 2. 12. 2013 13:46

joe: otázka je, proč to mám platit?

-- 2. 12. 2013 12:46 --

joe: otázka je, proč to mám platit? když to nevyužívám???
evíkzmercedesa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filip893 2. 12. 2013 13:53

Evíku a nechceš třeba zavolat Železnému, má teď nový pořad na TV Barrandov, proč se musí platit za ČT i když se na ní nedíváš?
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod evíkzmercedesa 2. 12. 2013 13:55

joe nemáš pravdu. nějaké usloví že život je nefér není na místě, zlogiky věci bych měla klidně po tobě chtít 10tisíc koruna pak byhc ti řekla:život je nefér?? Prostě,když něco nevyužívám, tak po mě nemají chtít poplateka basta fidli-.

-- 2. 12. 2013 12:56 --

filipe já se na čt dívám,smůla, že?
evíkzmercedesa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Joezbrna 2. 12. 2013 14:02

Odpověď zní: Protože Ti to předepsal obecní ouřad nebo magistrát.
Za necelý rok jsou komunální volby, vzpomeň si na to a ptej se, kdo tyto poplatky sníží nebo zruší.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lukas1107 2. 12. 2013 14:26

A prijde ti fer, ze mnoho lidi plati jeste o par stovek vic, protoze i tak to mate celkem levne?
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack111 2. 12. 2013 15:51

evíkzmercedesa píše:joe: otázka je, proč to mám platit?

Protože jste volili, jak jste volili. Nechápu, kde je problém. Očividně to lidem v okolí nevadí a protože jich je víc, tak řešení je se odstěhovat.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod OS 2. 12. 2013 21:13

evíkzmercedesa píše:mě by zase zajímalo, v našem městě v lednu se platí popelnice-za svoz komunálního odpadu. A v čem je problém....že my jsme 4členná rodina a počítají na obci ještě poplatek k tomu odpadu na hlavu asi 90korun jako poplatek na sběrný dvůr, i když ho vůbec nevyužívám, nic tam nedávám...To za 4 člennou rodinu dělá za popelnici asi 1300, korun plus 4krát 90kč-dohromady: 1690,-korun. Přijde mi to nefér....prostě platit za něco, co nevyužívám... :shock: :-\

Tak to využívej, případně vydělej víc peněz na akciích. :-) Sběrné dvory jsou docela fajn, co jsme tam naházeli bordelu. Možná i za tebe. :D
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 12. 2013 14:52

Tady se platí 450,- a obec to dotovala ještě 100,-. Takže počítám, že bude změna. Sběrný dvůr nemáme, ale dvakrát ročně kontejnery. Já bych za SD klidně i platil tu 100,- protože se to vyplatí.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrAsch 3. 12. 2013 18:25

My platíme 2.000 za čtyřčlenou rodinu, včetně sběrného dvora
Biopopelnici, kdo chce si platí navíc.
PetrAsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joezbrna 3. 12. 2013 18:35

Naše milé Brno vedené nenáviděnou asociální pravicí vybírá tuto obecní daň z hlavy 625 korun ročně. Například i od mé ekologické sestry, jejíž pětičlenná rodina vyprodukuje za kvartál půl popelnice (kovové 110 litrové) odpadu.

Naproti tomu sociálně citlivý primerátor Teplic Kubera odvoz odpadu pro své občany zajišťuje zdarma. A jako bonus několikrát do roka mohou občané vyházet krabice a jiný velkoobjemový odpad na ulici a firma to odveze. Namísto podpory MotoGP, přehlídky ohňostrojů a dotace vybraným divadlům ve výši 1500 až korun na jednoho diváka(!) zajišťuje město služby občanům.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SocPredator 3. 12. 2013 20:17

evíkzmercedesa píše:filipe já se na čt dívám,smůla, že?

No tak filip se na ČT nedívá a platí, tak jste na tom stejně :-D
Zákon
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noxik 3. 12. 2013 20:18

Joezbrna: Take bych radsi videl, kdyby se mesta misto vymysleni kravin soustredila na zakladni sluzby. Docela by me zajimalo, jak by v CR fungovala MHD placena kompletne z rozpoctu mesta. Pry 2/3 penez jdou stejne z rozpoctu, zbytek je jizdne. Mozna by to omezilo provoz na silnicich, odpadlo by vypalne operatorum za sms jizdenky a svinarny exekutoru. Ale treba to je jen muj spatny odhad.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod czhunter 3. 12. 2013 21:26

Noxik píše:Pry 2/3 penez jdou stejne z rozpoctu, zbytek je jizdne.

Ale pokud správně počítám, při "MHD zdarma" by šly asi tak 3/3 peněz z rozpočtu města.
Takže by město muselo dát víc (= muselo by se vybrat víc na nějakém výpalném či dani) a to je přeci to, proti čemu tu bojuješ.

Nebo snad platit víc za popelnice či TV když je nepoužíváš či nechceš je špatně, ale platit víc za MHD je najednou správně?

"Na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál"

... jak řekl český klasik.
czhunter
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eLzyx 4. 12. 2013 00:43

evíkzmercedesa píše:mě by zase zajímalo, v našem městě v lednu se platí popelnice-za svoz komunálního odpadu. A v čem je problém....že my jsme 4členná rodina a počítají na obci ještě poplatek k tomu odpadu na hlavu asi 90korun jako poplatek na sběrný dvůr, i když ho vůbec nevyužívám, nic tam nedávám...To za 4 člennou rodinu dělá za popelnici asi 1300, korun plus 4krát 90kč-dohromady: 1690,-korun. Přijde mi to nefér....prostě platit za něco, co nevyužívám... :shock: :-\

ber to tak, že jistě vyhazuješ do popelnice i věci, které tam nepatří - drobná elektronika, baterie atp. A tak prostě platíš "pokutu", která přispívá na provoz sběrného dvora, do kterého tyto věci vozí uvědomělejší lidé.
U nás platíme 500Kč/osoba. Přičemž jsem "povinně"(nikdo se mne neptal) zapojen do sběru bioodpadu. Sice bych to do té popelnice nemusel házet, ale co s ní, když už ji přivezli.
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 4. 12. 2013 08:21

Noxik píše:Joezbrna: Docela by me zajimalo, jak by v CR fungovala MHD placena kompletne z rozpoctu mesta.

Ve Frýdku-Místku je (resp. je za korunu/rok) - tak si můeš srovnat strukturu jeho rozpočtu s tvou obcí: http://www.rozpocetobce.cz/seznam-obci/ ... dek-mistek
libol
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka