Asketický život

Životní cyklus uživatele peněz

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrumSession 3. 1. 2024 21:47

V zahr. především sev. Itálie a Rakousko :love: :love: jsou země, kde lze za rozumné finance dostat vysokou kvalitu především na horách nebo ve vinařských krajích. Hosta si zde váží (přináší $) ačkoliv jej uvidí třeba jen 1x, musí odjet spokojený a "hlásat po známých" jak byl spokojený. Neb ví, že se jim to vrátí 8-)
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 4. 1. 2024 00:22

Jj... V r. 2010 jsem byl v malém rodinném hotelu kousek od Salzburgu. Dodnes mně posílají blahopřání k narozeninám...
BTW kuchař tam byl Slovák. Když jsem se ho ptal, jak to má daleko domů, tak prý 700 km a 2 pokuty :-).
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 4. 1. 2024 01:01

No taky jsem kdysi kupoval 1l nahradni napln tekutyho mydla snad za 12,90 (v Tescu?) a tento tyden v Lidlu uz stal (ve sleve 29,90), kurnik sopa!

A pivo stalo 2,50

https://open.spotify.com/episode/4iDxvgumfVbIq5dgGWbnBI

(Je tam i textovy prepis)

Ps: u toho kavovaru a keramickyho mlynku bych chtel videt fajmsmekry jak by dali slepy test :tleskani Jako nedavno ta sranda, kdy koupili čučo, přebalili a vyhráli s chutí nějakou soutěž :tleskani

Tyhle testy chuti a cen jak dela starej fotr a dalsi komici a pri tom mlaskaj jak nemecka kvalitka je lahodnejsi, to je fakt pro retardy, kdyby udelal dvojite zaslepeny experiment, to by byla teprve sranda!

Bohuzel kvalitni content ma sledovanost limitne blizkou nule a opravdovi odbornici ztraceji motivaci nebo prejdou na styl bulvar.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rendy00 4. 1. 2024 10:34

Pak je tady ještě ten fakt, že ne vždy platí, že kvalitní surovina = nejlepší chuť....

Jinak ať nejsem úplně offtopic - až budete chtít ušetřit a zrovna budete potřebovat AKU do auta, tak si napište do nějakých FB skupin (lokálně omezených na místo bydliště), jestli někdo nemá navíc starou autobaterku. Někdo ji dá zadarmo, jiný za cenu šrotu.
Polovina z nich bude po nabití zcela v pořádku, jak se to těm měštákům vybije, tak prostě kupují novou a stará letí do sklepa :D
mBank 1000,- odměna za založení účtu -> odkaz v profilu
Rendy00
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 4. 1. 2024 11:20

vpe píše:Co se týče drahoty služeb “venku”, tak to budu muset načerpat aktuální info… tak nějak důvěřovat kvalitě v komerčním podniku mám s tím trošku mentální problém ;-)

Aby to tady nebylo jak ve Švýcarsku, kde si může průměrný Švýcar dovolit restauraci tak jednou za rok

To je sice hezky, ale na cestach ti moc jineho nezbude :-)
Taky si rikam, az to xy jeste zdrazi, tak za chvilku asi ani ty restaurace nebudou :-))
Vyhodu to ma, me to ted prijde vsude stejne drahy a nebo cenove proste podobny :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 1. 2024 17:42

vpe píše:Ps: u toho kavovaru a keramickyho mlynku bych chtel videt fajmsmekry jak by dali slepy test :tleskani Jako nedavno ta sranda, kdy koupili čučo, přebalili a vyhráli s chutí nějakou soutěž :tleskani

To o tom vínu jsem četl. V rámci objektivity je potřeba dodat, že to víno bylo dochucené, aniž by to bylo na obalu přiznáno. Chemický rozbor se nedělal.
Je to jako s "jahodovou příchutí", umělá je vždy "jahodovější" než pravé jahody.

Takže to víno (stejně jako falešné jahodové jogurty, džusy, marmelády) opravdu může chutnat lépe.

Co se týče toho mlýnku, já to určitě nepoznám, ale prý lze poznat káva namletá tříštivým (horší) a klasickým mlýnkem a to v důsledku vyššího zahřátí při tříštivém. Možná je ten rozdíl i v případě toho klasického keramického / a klasického kovového. Já to ale určitě nepoznám.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 2. 2024 08:46

Dlouho jsem toto vlákno zanedbával, tak přidám dnešní snídani za moji oblíbenou cenu
1.jpg

A kdo chcete, máte ještě čas se zúčastnit také
2.jpg
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod saabik 8. 2. 2024 08:58

To je jako soutěžit o kilo bůčku.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 8. 2. 2024 10:14

Ja se od zacatku unora snazim zhubnout, takze jsem prvni 4 dny nemel vubec zadnou snidani, obed, veceri, nic, a take zdarma. Ctyrdenni vodni pust.
:D
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ripper6 8. 2. 2024 10:31

Hrozna doba, Patrik aby musel takto se nekde fotit, uz ani koblihy nejsou za oblibenou cenu na namesti :D

a chybi me informace, tedy i foto z vanoc, davala se za oblibenou cenu i polivka :)
Se priznejte kdo jste byl :D

https://www.prazskypatriot.cz/rybi-pole ... tedry-den/
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 2. 2024 12:35

Kobliny ne, ale včera jsem byl na řízku s brsalátem :).
PatrikChrz
Administrátor

Tento příspěvek byl odstraněn.
josaph2831

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 10. 2024 07:37

Když už tu nějaký spam oživil toto vlákno. Přišla mi do Albert aplikace nabídka "nakupte za 900 kč, dostanete 60 bodů (tj. korun)" . Tak jsem koupil dárkovou kartu a zaplatil Air s aktivovanou 10 % vratkou. Pak už ty ceny v Albertu vycházejí lépe :)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 11. 10. 2024 08:24

Možná tak něco koupit v akci, tak před 2 lety jsem tam bral šáňo, jinak to stejně žádný šlágr není.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 10. 2024 09:09

to se nevylučuje, na tu dárkovou kartu můžu koupit i věci v akci. Já tam stejně nakupuji, mám to po cestě z práce a třeba v tom mém konkrétním Albertu mají nejlepší ovoce a zeleninu v pěší vzdálenosti od mého bydliště. Takže těch pár stovek bych tam stejně utratil.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka