Ahoj lidi,
už asi hodně brzo mě čeká absolutní osamostatnění. Zatím pořád studuju a našel jsem si novou práci, kde celkem slušně platí. Po zkušebce budu mít minimum školy, takže budu mít tří čtvrteční úvazek.
Zajímalo by mě, jak je to v Praze s náklady na život, když se člověk musí o sebe postarat. Mám totiž dvě možnosti. Buď jít s někým spolubydlet, což je vzhledem k ceně za pokoj o dost přijatelnější varianta, nebo si najít nějakou levnou garsonku a jet úplně sám za sebe.
Bohužel často jsou nájmy uváděné bez poplatků a já tak moc netuším, kolik by měl člověk počítat ještě navíc.
Dělal jste si někdo nějakou evidenci životních nákladů na člověka? Takové ty nezbytné jako právě energie, jídlo, nějaká občasná zábava (nekouřím, nepiju, občas se rád dobře najím).
Je mi jasné, že kdybych zůstal bydlet v rodném městě, tak to asi řešit nemusím, protože tam mám při ceně nájmu pražké garsonky splacený celý byt za 6 let. Jenže vzhledem k nejistému dojezdovému času do Prahy, nebo D7 je peklo, bych radši byl v Praze.
Děkuju