od audiobullys 4. 9. 2018 22:17
datovka ve spolupráci s úřady jako je FU je velice neužitečná věc,
dokud jsem neměl podpis a přesto že to poslal datovkou, tak stejně na fu musím osobně za prvý s vytistěním podání příznání a dále podklady. již 3x se mi stalo , opravdu třikrát, že na jednom a tom stejným fú ztratili podklady dodané na podatelnu.
dokonce jsem to řešil i s ředitelkou a novou správkyní daní a ta mi ukázala, že skutečně doteď nemaj uloženo do PC, kdy ty znovu dodané podklady tam zaevidovali, že tam přišli poštou správkyni a ta vyplatila přeplatek . a ještě babka nadřízená správkyni vás obvinuje, že jsem si to vymyslel že jsem tam osobně nebyl - vo berlích pár dní po operaci kolene si asi pamatuju, kde jsem musel jít. cesta co jindy trvá 5 min a jdete jí 30 min.
to stejný dan z nemovitosti v lednu- opět nejde elektronicky přes datovku třeba ale jen papírově, kvůli odhlášení či přihlášení ideálně osobně na fu, aby vám kvůli vypočteným 5 Kč to přepočítali na 15 Kč a vy stejně musíte zaplatit 50 Kč, že to tak chce stát.
jako je pěkný že eobčanka má víc jak 30 služeb , a jestli si ji aktivovala jen třetina , to o něčem vypovídá. jestli i ostatní služby jsou poloviční či bez datovky nemožné tak to je na 2 věci. a vůbec bych se nedivil, že stejně budete muset s eobčankou podklady k dani z příjmu stejně v papírový podobě na ten fu nějak dodat. přesto že jim je člověk skenuje.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.