První dávku mám v úterý a doufám, že to bude Pfizer, ale dle netu tu dělali jen Modernu a Pfizer, takže dobrý. Taky to tu jde dost rychle, díky bohu.
Taky kolem sebe slyším, jak ten měl kašílek a ten chřipečku...
No, tak z mého okolí to jednu rodinu smetlo komplet, oba prarodiče po smrti, další příbuzní to dali tak tak, roznesli si to na pohřbu...
A spolubydla známé, když se jim to objevilo na privátu, tak rychle odjel. Bohužel už to měl a nenapadlo ho nic lepšího, než jít k prarodičům na návštěvu. Takže je oba zabil....
Ale jsou případy, kdy to důchodce dá s prstem v nose a pak drsné případy lidí ve věku 30-40. Jednoho známého mám teď na 3 týdny v lázních po těžkém covidu cca okolo 40 let mu je a dává si tam do pořádku plíce.
Samozřejmě plně respektuji svobodu každého se neočkovat a zahrát si v zimě loterii, jestli to bude chřipečka, nebo se postupně udusí za plného vědomí a když bude mít hodně štěstí, tak si ještě poslední hodiny "zpříjemní" pohledem na vykašlané kousky vlastních plic všude okolo.....
Druhá věc je, že to v době mezi nakažením a hospitalizací může pěkně roznést. A tady jsme u toho, spousta lidí si plete svobodu s naprostou bezohledností a bezbřehostí.
Já nejsem ezoterik a jak funguje propaganda jsem studoval, proto mě naprosto děsí přístup k očkování mnoha vrstevníků, kteří proti sobě na misky vah dávají skutečné epidemiology a odborníky a na stranu druhou toho obchodníka s chudobou - "Flákance", nebo prodejce esenciálních olejů a další ezomagory, kteří léčí i vymknutý kotník kadidlem...
A prý radši počkat, nebo se vůbec neočkovat. Obzvláště děsivé tohle je u jinak naprosto rozumných a vzdělaných lidí. Je to děsivé a jestli to není jen dočasná póza, tak bude muset ještě hodně lidí umřít, než jim to opravdu dojde.
Přitom si stačí zajít někam na statek, nebo i za nějakým venkovanem, co má nějaké domácí zvířectvo. Třeba pitomý králík se bez několika očkování prakticky nemá šanci dožít dospělosti a podobné je to s mnoha dalšími hospodářskými zvířaty.
A lidi jsou nakonec jen zvířata. Myslel jsem si, že s nástupem pandemie tihle ezo magoři konečně sklapnou, ale opak je bohužel zatím pravdou...