Rop: to neni spatne od veci, nektere dnes chudsi krajiny, muzou pozdeji zazit teprve svuj rozmach a boom
Somalsko ale zalezi ktere myslis, pokud to moje, ktere casto hledam a to je Mogadishu, tak to pro nasince zatim opravdu neni
Jednak nic moc tam neni, bezpecnost je dost problem. Zkousel to uz i snad jeden anglican, ze tam mel znamost a znal i vojaka co tam byl s kontakty. Takze ze chtel jet na vylet a ze tam pojezdi free.
pozn. neplest s fotkama z internetu, delaji tam i zajezdy tu a tam ale je to bezpecne a vic organizovaneTo uz je snad lepsi tip Papua ta Indoneska cast
Vic dochovane puvodni obyvatelstvo, kmeny, da se tam dojet. Bezpecnost se taky da, jen je to vic dobrodruzne, nedorazili tam nektere moderni blbosti. Malo informaci, nelaka to tolik turisti.
Da se tam pojezdit i kolem, kdyz uz to nekoho nebavi. Jen na prachy to moc nebude, takze musi delat jak umi aby prezil. Nektere kmeny nemusi byt prilis pratelske, takze abyse rychle naucit indonesky pro lepci jednani.
-- 24. 10. 2023 09:30 --xls píše:Bez AJ se toho bohužel moc nenacestuje. Ještě když všechno funguje, tak se dá, ale při sebemenších problémech už ne.
Ja treba moc dobre anglicky neumim a problem jsem mel i s policii. Resi se to tak, ze mas tam spojku, nekoho kdo ti to pomuze vyresit
Ja treba to mel tak, ze v Africe jsem mel Masaje, ten byl s nama a potom volal bratrovi, jeho bratr pracoval u policie. Takze vyridil a za dve hodiny vyreseno. I s blbou anglinou to uz nejak domluvis, stejne jako s blbou spanelstinou v Kolumbii.
Pro Cinu, pac cinsky neumim, jsem mel kontakt na jednoho cloveka, co pracuje pro vladu v CR. On ma rodinu v Cine a sem tam jezdi. Kdybych mel problem, tak bych volal jemu, ten by to predal a jeho otec by to vyridil, protoze ma vyssi vliv v tamni lidove strane
Ciste teoreticky bych se jel podivat na terakotovu armadu a nektere pamatky, verim ze by slo i na delsi dobu, jen jeste sehnat nekoho kdo umi zaklady cinsky. Bez toho jazyku je to tam dost peklo
Hodne se tvrdi co nejde, ale realita je jina. Taky najdes ve forech, ze tam neni mozne spat venku nebo ze nejlepsi zpusob jak stanovat ve vezeni.