Zdravím všechny nad dobrou diskuzí.
Řešení jak z toho kolotoče ven samozřejmě existuje. A existuje jich nekonečné množství. Vždy však přejdete jen do dalšího kolotoče. Kolotoče s jiným problémem či jiným počtem nul, nic víc. S jedinou výjimkou, že člověku spadnou do klína neutratitelné peníze a má povahu takovou, že do konce života chce jen a jen utrácet, to není můj případ. Otázkou zcela zásadní, kterou se zde snad nikdo nezabýval, není to, jak to udělat, ale proč to udělat. Pokud budete jen hledat jak, najdete mnoho způsobů, ale budete mít chuť a sílu se některou cestou vydat? Pochybuji. Proto se divím některým, že se spíše nezabývali tím, proč.
Mohu Vám povědět proč to chci já, ostatní snad doplní mnoho dalších důvodů a další Vás napadnou během života.
Proč?
Protože nechci být od katastrofy oddělen jednu jedinou výplatu.
Protože nechci žít z ruky do huby.
Protože nechci být závislý na jednom jediném podpisu nadřízeného, při propouštění.
Protože nechci dovolovat nadřízenému, aby ze mne dělal blbce, na to mám právo jen já.
Protože chci být bohatý, ultrabohatý, tak abych nedokázal svůj majetek ani spočítat.
Protože se chci naučit vydělávat peníze mnoha způsoby tak, abych to mohl v budoucnu naučit své děti či praděti či prapraděti.
Protože chci dokázat, že to jde i od nuly.
Protože to chci zkrátka dokázat! Já chci! A já to dokážu!
Protože si chci sebe vážit.
Protože vím a nepochybuji o tom, že na to mám.
Protože je ke koupi téměř vše, chci žít velmi dlouho, ale nechci přežívat či živořit.
Protože stárnem a síly nám ubývají a budu potřebovat pomoc a vše něco stojí.
Protože si chci koupit auto a cestovat po celém světě, vždyť již žiji ve státě, kde je i toto možné.
Protože chci umět zacházet s velkými penězi.
Protože "všechno zlo" pochází z nedostatku peněz.
Protože chci naučit ostatní, kdo bude mít zájem, vydělávat velké peníze.
Protože v důchodu bude jen almužna.
Protože léky budou drahé a určují často hodnotu života či přežívání.
Protože zanedlouho budou umět vyměňovat téměř celé tělo a všechno něco stojí. Dokonce mám nápad, jak vyměnit mozek při zachování jeho obsahu. A často se mi v životě stalo, že vyšlo, co jsem řekl. Tak tedy prozrazuji celému světu, po částech. A vzpomeňte si za několik desítek let na mne.
Protože chci po sobě něco zanechat.
Protože chci žít způsobem, kdy se mohu pod svá slova, třeba zde, podepsat a kdy mohu dát na sebe kontakt. Kdy si mohou všichni o mě vše na netu zjistit.
Protože jsou potřební, kterým nelze než darovat, nemohou nijak vydělávat, chci rozdávat.
Protože chci obnovit důstojnost českého národa.
Protože jsem se naučil ovládat počítač a práva téměř k dokonalosti a chci to předat dalším. A já to skutečně učím ostatní.
Protože peníze nemají žádnou hodnotu, schopnost vydělávat peníze má tu pravou hodnotu.
Protože jsem přečetl mnoho knih, jak to dělají bohatí a vím, že mají stejné tělo, jako já.
Protože to nevyžaduje nic jiného, než mé meměnné rozhodnutí, jdu do toho.
Takže, jak vidno z toho co jsem uvedl, vše závisí na mém či Vašem způsobu uvažování. Jestliže se Vám nechce, pak se jen uplatňují emoce, že by člověk chtěl něco jiného, ale počká si až to příjde. Žel ono to nikdy samo nepříjde.
Ke změně způsobu uvažování Vám může pomoci změna kolektivu lidí. Hledejte lidi, kteří uvažují způsobem, jak byste rád uvažoval v budoucnu Vy. Pokud nyní ani nevíte, jak chcete v budoucnu uvažovat, čož je celkem pochopitelné, pak doporučuji hledat lidi, kteří se učí být bohatí či již bohatí jsou. Pozor, mám na mysli lidi, kterým to bohatství zůstane nebo ho kdykoliv znovu vybudují. Při hraní Kiyosakiho hry můžete takové lidi potkat. A věřte, chcete-li být bohatý budete potřebovat k tomu hodně lidí.
Kdo sedí celý život v hospodě u piva a přemýšlí jaké by to bylo ...
Ten sedí celý život v hospodě u piva a přemýšlí jaké by to bylo ...
Možná je to blbá definice, ale možná ne až tolik.
Prosím, najděte si svá proč a pusťte se do toho.
Kdybych neměl svá proč, lehnu si do trávy či postele a budu tam ležet tak dlouho dokud nezemřu. Nikdo nemá povinnost žít jen ze setrvačnosti.
Prosím ostatní, přidejte svá proč.
Mnoho úspěchů přeje
František Sousedík
http://www.ppssb.wz.cz/index.php
Podnikatelské poradenství, svoboda, spravedlnost, bohatství. ppssb