ALLEGRO

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Džanovak 30. 10. 2024 07:28

PaulPaul píše:České zboží na allegro.pl je, zkus zadat třeba "gloves". Najde to 120 položek z Čech, 186 ze Slovenska a 6 z Maďarska. Stejně tak obráceně. Na allegro.cz je samozřejmě polské, slovenské a maďarské zboží.

Já hledal elektroniku, protože k ní mám nejblíže. Např. Samsung nic, Xiaomi - tam jen pár koleček ke koloběžce.
Džanovak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 30. 10. 2024 09:51

@vlazy, tohle je uz na facepalm...neres a zmen mu to, kdyz uz si z neho dostal bonus, urcite te bude alegro popotahovat, protoze se to ihned dozvi od prodejce :roll:
Nebo mu ty penize vrat zpatky, ze jsi zmenil nazor a komentar menit nebudes, jinak budes ty ten *** a ne jak si poukazoval na prodejce.
Naposledy upravil slavo963 dne 30. 10. 2024 09:58, celkově upraveno 1
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 30. 10. 2024 09:57

@Džanovak
Takový sortiment věcí, dílů a příslušenství je vhodné koupit na Aliexpressu.
Allegro je vhodné zase na jiné určité typy věcí a produktů, ale nenahradí to jiné eshopy.
Prostě něco kupuji tam a něco jinde.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lukas1107 30. 10. 2024 12:14

slavo963 píše:Nema nahodou nekdo kod na LEGO 250kc nad 1000Kc na allegro? Vim, ze jsou neprenosne, ale jak jste ho ziskali?

ale na mall.cz

Vaše
sleva 250 Kč
na stavebnice LEGO® vyprší již ZÍTRA!
Váš kód:
DXYSRU2D3S

Platí při nákupu stavebnic LEGO® nad 1 000 Kč.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 10. 2024 13:21

slavo963:
Já jsem toho prodejce o žáden bonus (dá-li se to tak nazvat) nežádal a ani jsem ho k tomu nijak nenaváděl. Sám mi ty peníze za dopravu nabídnul a bylo jen čistě na něm jestli je zašle nebo ne. Bylo to čistě svobodné rozhodnutí toho prodejce jestli mi ty peníze zašle nebo ne i když po tom zaslání peněz za dopravu asi očekává, že mu to nedoporučeni změním na doporučeni, což jsem nakonec chtěl udělat. Allegro se nemusí nic dozvídat od prodejce, protože na Allegro mají ve zpráváh k dispozici celou komunikaci kterou jsem s tím prodejcem ohledně toho vedl. Jde mi pouze o to prohlášení které nechci vyplňovat a bez toho to hodnocení nejde změnit. Jestli by to pak Allegro nějak dále řešilo a považovali by ty dodatečně zaslané peníze za nějakou výhodu vedoucí ke změně hodnocení to nevím a nedokážu to posoudit. Co by jsi navrhoval ty do toho prohlášení vyplnit? Pokud bych tam vyplnil cokoliv z těch dvou možbosti tj., že nezískám nebo, že získám za to nějaké výhody tak by se to mohlo obrátil i proti tomu prodejci pokud by to někdo řešil. Pokud by se zjistilo, že prodejce se mne snažil těmi penězmi naklonit ke změně toho hodnoceni tak by ho za to Allegro mohlo nějak sankcionovat nebo vyřadit z prodeje na Allegro a to nechci aby za to byl až tak potrestán.
Vrátit ty peníze zpátky prodejci nemohu, protože nevím kde a jak bych to mohl vrátit a pak proč bych mu měl vracet něco co mi sám dobrovolně zaslal.
Ono se dobře radi někomu jak by měl něco udělat, ale pokud by něco někdo měl sám řešit tak by to možná řešil úplně jinak.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 30. 10. 2024 13:41

Pokud se nepletu, tak prodejce ti ve výsledku vrátil více peněz, než kolik jsi mu původně zaplatil. Tudíž bych mu napsal kladné hodnocení a prohlásil, že za změnu hodnocení nezískám žádné výhody. Tím "nepravdivým" prohlášením nehrozí nic tobě ani prodejci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 10. 2024 14:07

Milos:
Prodejce mi nevrátil nic navíc než kolik jsem mu zaplatil. Tím dodatečným vrácením mi pouze vrátil ještě i peníze za dopravu které jsem mu platil při objednání zboží.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 30. 10. 2024 14:17

No i tak bych mu prostě dal kladné hodnocení :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 30. 10. 2024 14:23

Ono by asi odpadlo to všechno okolo, kdyby měl prodejce dopravu i vrácení Smart!
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pavelxcz 30. 10. 2024 21:44

Tak jsem to Allegro trochu přechválil. Chystal jsem se utratit kupón 400Kč při nákupu nad 4000 a to tak, že jsem si nachystal 11 objednávek od různých Smart prodejců z CZ a PL (a u každého nákup někde nad 299Kč). Nejprve jsem narazil na limit 60 položek v košíku - další nešla přidat. S tím jsem se nějak popral. Potom jsem tam naklikal doručení do různých Alza a Zboxů v okolí. Následně, při pokusu odeslat objednávku, jsem skončil s chybovou hláškou něco jako "Tento produkt nelze koupit. Toto je výjimečná situace, musíme ověřit, že nákup skutečně uskutečňujete vy." Zkusil jsem to dvakrát, ale pokaždé se stejným výsledkem. Nevím, kdo, co, jak a jestli bude ověřovat, ale počítám s tím, že to nestihne ověřit do konce platnosti kuponu (zítra). No nic, stejně jsem nebyl úplně přesvědčený, že ty všechny věci potřebuju :-)
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 31. 10. 2024 00:58

Milos píše:Tím "nepravdivým" prohlášením nehrozí nic tobě ani prodejci.
A máš to osobně vyzkoušené, že opravdu nic nehrozí a nebo podle čeho tak usuzuješ?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PaulPaul 31. 10. 2024 07:30

@pavelxcz Alkohol nebo něco, kde se musí ověřovat věk?
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavelxcz 31. 10. 2024 07:54

Nemyslím si, jsou to běžné věci, drogerie, sušené ovoce, nějaké věci na zahradu... Dnes ráno stejná hláška, tak jsem to nafotil a poslal přes jejich kontaktní formulář. Uvidíme, jestli s tím Franta něco udělá, až přijde do práce.
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 31. 10. 2024 17:15

vlazy píše:
Milos píše:Tím "nepravdivým" prohlášením nehrozí nic tobě ani prodejci.
A máš to osobně vyzkoušené, že opravdu nic nehrozí a nebo podle čeho tak usuzuješ?

A co si myslíš, že tím prohlášením hrozí?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pavelxcz 31. 10. 2024 22:38

Krátký update k zablokované objednávce - během dne se ozvala Klára, že "v tomto případě se u objednávky objevily bezpečnostní limity. Zkuste prosím objednávku znovu dokončit". Následně již objednávka odeslat šla, včetně uplatnění kuponu a 11 Smart doprav zdarma.
pavelxcz
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka