Jak asi vetsina lidi z fora vi, tak ma "anabaze" s LIDL zacala nekdy v kvetnu tohoto roku (viz zde). Do te doby byl u me LIDL zarazen jako obchod pro "socky a duchny" a na urovni PENNY. Proste a jednoduse, driv by me tam nedostal nikdo ani parem volu Ma osobni zkusenost s Freeway kolou a nasledne dalsi zkouseni dalsich a dalsich produktu me ovsem utvrdila prave v naprostem opaku - daji se zde nakoupit pomerne kvalitni veci (predevsim masne vyroby), ktere se vubec nemohou rovnat s vecmi, ktere clovek nakoupi v Tesco, Billa apod. Ale pozor, pouze v dobrem, nikoliv, ze dane retezce prodavaji kvalitnejsi veci - nejvice videt prave u masnych produktu (salamy, parky, hamburgery, ...)
Toto tema otviram proto, abych se pripadne dozvedel o dalsich produktech, ktere velmi rad zkusim. Co se me tyce, tak jsem osobne vyzkousel zatim toto (pojmu to zaroven i jako porovnani s pripadnymi "substitucnimi" produkty):
Napoje:
Freeway Cola - jak jsem zminil ve svem uplne prvnim prispevku k tematu LIDL - sycena limonada s cukrem (zadny aspartam, acesulfam a podobne sr@cky). Chutove opravdu velmi podobna Coca Cole, dle meho nazoru neco mezi Coca Cola a RC Cola.
Freeway Lemon - dalsi verze, opetovne sycena limonada s cukrem (zadny aspartam, acesulfam a podobne sr@cky). Chutove velmi podobna Sprite ci 7UP.
Sladkosti:
Mister Choc - Caramel Biscuit - cokoladova tycinka, naprosto shodna se znamou tycinkou TWIX. At jiz velikosti, tak i pri prurezu a dokonce i chuti.
Mister Choc - Peanut Choco - cokoladova tycinka, naprosto shodna se znamou tycinkou SNICKER. At jiz velikosti, tak i pri prurezu a dokonce i chuti.
Mister Choc - Choco Caramel - cokoladova tycinka, naprosto shodna se znamou tycinkou MARS. At jiz velikosti, tak i pri prurezu a dokonce i chuti.
SugarLand Mega Bears (Gummy bears) - gumovi medvidci. Abych rekl pravdu, do ted jsem si kupoval Haribo. Ted kdyz jsem si koupil znovu Haribo pro prime porovnani chuti, tak mi prislo, ze Haribo je uplne bez chuti. Baleni podobne tomuto (nepodarilo se mi na netu dohledat presne jak vypada):
SugarLand Colaflaschchen (Cola bottles) - gumovi "medvidci", respektive gumove kola lahvicky. Opravdu velmi chutne, doporucuji. Baleni podobne tomuto (nepodarilo se mi na netu dohledat presne jak vypada). Samozrejme misto malin jsou tam Cola lahvicky:
Masne produkty:
Salamy, sunky, parky, uzeniny - nebudu zde vypisovat konkretni znacky, neb je neznam, ale vetsina tech veci je doslova radove kvalitnejsi, nez to, co clovek dostane u masneho pultu v Tesco, Billa apod., kde clovek najde pouze vodou nasycene zumpy. Naproti tomu vetsina techto produktu v LIDL pochazi z Nemecka, kde jsou trosicku jine pozadavky na kvalitu. To co jime za salamy a parky my v CR by v Nemecku nedali ani psovi! Pokud se bojite ochutnat, tak doporucuju porovnat % zastoupeni masa, proti vasim oblibenym a verte, ze hodne rychle zmenite nazor Jinak co se me tyce, tak uplne prvotridni je "Schwarzwaldska sunka" - sice trosicku drazsi, ale chutove uplna delikatesa!
McENNEDY American Way - Hamburger - 8 kousku zmrazenych hovezich hamburgeru, ale predevsim 98% hmotnosti je hovezi maso !! Driv jsem kupoval ty ceske s oznacenim Klasa, ale to je proti tomuhle uplne blato a zumpa (schvalne se v obchode podivejte, kolik cesky vyrobek obsahuje % masa). Rozhodne doporucuji vyzkouset. Super i v kombinaci s houskami McENNEDY American Way.
Drogerie:
Dentalux Mouthwash Menthe - ustni voda zelene barvy, naprosto srovnatelna s Listerine (jenom pro zajimavost, Listerine obdrzel pri porovnavacim testu znamky 4 a 2 a Dentalux 2 a 3 - cast testu zde - pekne je i srovnat cenu, respektive cenu za davku ). Voda je opravdu prijemna, je po ni pekny pocit v puse.
Dentalux Mouthwash X-Tra Mint - ustni voda modre barvy, ovsem s obsahem alkoholu. Tohle neni nic pro zensky (opravdu doslova, draha polovicka ji nechce ani videt). Doslova tu pusu vypali! Ja ji pouzivam, polovicka pouziva "zelenou" Menthe.
Tak to jsou zatim asi v souhrnu me dosavadni zkusenosti s konkretnimi vyrobky. Vzdycky kdyz LIDL navstivim, tak se pokusim zkusit neco noveho a pote sem opetovne napsat svou zkusenosti.. Byl bych rad, kdyby se i ostatni "pochlubili" se svymi zkusenostmi. Pripadne komentovali "moje zavery" tim, jak jim pripadne chutnalo ci nechutnalo.