Ono v každém řetězci se objevuje zboží, které se jim povede a které za tu jejich cenu stojí kupovat a zboží, které je drahé i pomalu zadarmo.
Třeba AA akumulátory v Lidlu jsem kupoval 2 balení po 4 kusech s kapacitou 2800 mAh někdy před dvěma roky. Už v době nákupu byly dva akumulátory trochu poteklé , ale fungovaly, od té doby začaly vytíkat další dva a dva z těch 8 přestaly fungovat. Dneska běží 4 z těch 8, používám je střídavě do digitálu, jednu dobu jsem je používal jako zdroj k ASDL USB modemu k počítači, protože ten modem z 5 volt napájení z USB výstupu neběžel, teď je hodně používám do zvonku. Co můžu porovnat se značkovými Sanyo, GP nebo dodanými k digitálu, které mám 4 - 8 let, tak z těch zatím nevytekl žádný, akorát stárnou a poněkud se zvyšuje jejich vnitřní odpor a zřejmě i zmenšuje kapacita, ale jinak i těch 8 let ( sanyo koupené ve výprodeji) drží. Ale pokud bych to měl cenově porovnat, taky ty Lídlové akumulátory i když jich už polovina má potíže, vyjdou na ty dva roky stále ještě levněji než značkové kupované kus za 60 - 100 Kč. Lídlové se musí hodně používat, pokud jsou jen pro občasné použití v šuplíku, zkazí se asi dřív než se vyplatí.
-- 21. 10. 2010 09:20 --
Jinak z Lidlu mám špatné zkušenosti třeba s mletým kafem, je tam sice hodně levné, ale jakoby nejméně z poloviny nadstavované praženou slámou či podobným inertním materiálem, musí se ho dát nejméně dvakrát víc a pořád to je průhledná vodička s minimální chutí. Špatné zkušenosti mám třeba z Lidlu se suchým salámem, koupil jsem ho tam, protože byl cenově výhodný, ale vedle "suchého" masa byl nacpán taky křupkami a kouskami kostí. Taky rohlíky a hlavně chleba jsou v Lidlu strašlivě hnusné, i když levnější, ale vůbec se je nevyplatí kupovat, je to ochucený gumopolystyren. Kaufland vedle má chleby o pár korun dražší, ale mnohem kvalitnější. V Lídlu občas kupuji cukrovinky a čokoládu, ale dávám pozor, jestli tam není příliš tukových nezdravých náhražek, na tom se v čokoládě a cukroví hodně rýžuje. taky je tam občas dobrá kupovat zeleninu, pokud ji v akci zlevní, jinak bývá dražší než jinde a přitom i méně kvalitní. Často tam bývá pomlácená manipulací od prodavaček.
Potvrzuji taky kvalitu lídlového vína Kadarka, to jsme objevili a pili už jako studenti za socíku. Je to relativně kvalitní místní maďarská nebo rumunská odrůda a nemá ve vinařském světě žádné zvučné marketingové jméno, takže nikdo nemá potřebu, jako se to děje u jiných notoricky známých odrůd, kdejaké červené patoky nazývat po kadarce, aby se ty patoky lépe prodávaly. Takže Kadarka je opravdu z Kadarky a kvalita toho vína je stálá.
Ono by se toho dalo napsat hodně, kdo opravdu více těch supermarketů a hodně nakupuje a má čas, chodí pro různá zboží do různých supermarketů. Třeba v Kauflandu byl jednu dobu výhodný landšmíd od nějakého dodavatele z Polska, cena byla nasazena na úrovni těch nejlevnějších landšmítů, takže hnusů, ale obsah masa byl o třídu výš, takže se to vyplatilo skupovat. Kaufland má občas výhodné akční slevy různých konzerv, třeba gulášů nebo párků či uzeného masa s fazolí, všelijakých sardinek....
Kaufland má taky kvalitní a přitom v akcích často levné prací prášky, ale opravdové prací prášky, kterými se může tričko vyprat padesátkrát a furt to vypadá jako rozumné tričko. Ne jako ty levné mixy mletého vápence a sody z Lidlu, kterými se nové tričko vypere v pračce dvakrát a potom vypadá pomalu jako vypraný měsíc používaný hadr na podlahu.
Třeba v Tescu měli jednu dobu za výhodnou cenu v akci zlevněné uzené vykostěné tuším plecko, sice to maso bylo narvané všelijakými fosfáty a vodou, aby ho bylo víc, takže bylo rosolovité a s chutí sekané či levného uvařeného špekáčku, ale když se z toho uzeného nařezaly plátky a udělaly jako řízky, voda utekla a maso bylo zase krásně masovité a v řízku chutné. A díky akci pořád za dobrou cenu...
Penny mívá občas kvalitnější zeleninu než jiné, i když často o trošku dražší....
Je prostě třeba hledat a objevovat, kdo má čas, nakoupí dobře a přitom ušetří.