LIDL - osobni zkusenosti s konkretnimi vyrobky

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod radim33 21. 10. 2010 07:55

Ono v každém řetězci se objevuje zboží, které se jim povede a které za tu jejich cenu stojí kupovat a zboží, které je drahé i pomalu zadarmo.
Třeba AA akumulátory v Lidlu jsem kupoval 2 balení po 4 kusech s kapacitou 2800 mAh někdy před dvěma roky. Už v době nákupu byly dva akumulátory trochu poteklé , ale fungovaly, od té doby začaly vytíkat další dva a dva z těch 8 přestaly fungovat. Dneska běží 4 z těch 8, používám je střídavě do digitálu, jednu dobu jsem je používal jako zdroj k ASDL USB modemu k počítači, protože ten modem z 5 volt napájení z USB výstupu neběžel, teď je hodně používám do zvonku. Co můžu porovnat se značkovými Sanyo, GP nebo dodanými k digitálu, které mám 4 - 8 let, tak z těch zatím nevytekl žádný, akorát stárnou a poněkud se zvyšuje jejich vnitřní odpor a zřejmě i zmenšuje kapacita, ale jinak i těch 8 let ( sanyo koupené ve výprodeji) drží. Ale pokud bych to měl cenově porovnat, taky ty Lídlové akumulátory i když jich už polovina má potíže, vyjdou na ty dva roky stále ještě levněji než značkové kupované kus za 60 - 100 Kč. Lídlové se musí hodně používat, pokud jsou jen pro občasné použití v šuplíku, zkazí se asi dřív než se vyplatí.

-- 21. 10. 2010 09:20 --

Jinak z Lidlu mám špatné zkušenosti třeba s mletým kafem, je tam sice hodně levné, ale jakoby nejméně z poloviny nadstavované praženou slámou či podobným inertním materiálem, musí se ho dát nejméně dvakrát víc a pořád to je průhledná vodička s minimální chutí. Špatné zkušenosti mám třeba z Lidlu se suchým salámem, koupil jsem ho tam, protože byl cenově výhodný, ale vedle "suchého" masa byl nacpán taky křupkami a kouskami kostí. Taky rohlíky a hlavně chleba jsou v Lidlu strašlivě hnusné, i když levnější, ale vůbec se je nevyplatí kupovat, je to ochucený gumopolystyren. Kaufland vedle má chleby o pár korun dražší, ale mnohem kvalitnější. V Lídlu občas kupuji cukrovinky a čokoládu, ale dávám pozor, jestli tam není příliš tukových nezdravých náhražek, na tom se v čokoládě a cukroví hodně rýžuje. taky je tam občas dobrá kupovat zeleninu, pokud ji v akci zlevní, jinak bývá dražší než jinde a přitom i méně kvalitní. Často tam bývá pomlácená manipulací od prodavaček.
Potvrzuji taky kvalitu lídlového vína Kadarka, to jsme objevili a pili už jako studenti za socíku. Je to relativně kvalitní místní maďarská nebo rumunská odrůda a nemá ve vinařském světě žádné zvučné marketingové jméno, takže nikdo nemá potřebu, jako se to děje u jiných notoricky známých odrůd, kdejaké červené patoky nazývat po kadarce, aby se ty patoky lépe prodávaly. Takže Kadarka je opravdu z Kadarky a kvalita toho vína je stálá.
Ono by se toho dalo napsat hodně, kdo opravdu více těch supermarketů a hodně nakupuje a má čas, chodí pro různá zboží do různých supermarketů. Třeba v Kauflandu byl jednu dobu výhodný landšmíd od nějakého dodavatele z Polska, cena byla nasazena na úrovni těch nejlevnějších landšmítů, takže hnusů, ale obsah masa byl o třídu výš, takže se to vyplatilo skupovat. Kaufland má občas výhodné akční slevy různých konzerv, třeba gulášů nebo párků či uzeného masa s fazolí, všelijakých sardinek....
Kaufland má taky kvalitní a přitom v akcích často levné prací prášky, ale opravdové prací prášky, kterými se může tričko vyprat padesátkrát a furt to vypadá jako rozumné tričko. Ne jako ty levné mixy mletého vápence a sody z Lidlu, kterými se nové tričko vypere v pračce dvakrát a potom vypadá pomalu jako vypraný měsíc používaný hadr na podlahu.
Třeba v Tescu měli jednu dobu za výhodnou cenu v akci zlevněné uzené vykostěné tuším plecko, sice to maso bylo narvané všelijakými fosfáty a vodou, aby ho bylo víc, takže bylo rosolovité a s chutí sekané či levného uvařeného špekáčku, ale když se z toho uzeného nařezaly plátky a udělaly jako řízky, voda utekla a maso bylo zase krásně masovité a v řízku chutné. A díky akci pořád za dobrou cenu...
Penny mívá občas kvalitnější zeleninu než jiné, i když často o trošku dražší....
Je prostě třeba hledat a objevovat, kdo má čas, nakoupí dobře a přitom ušetří.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 21. 10. 2010 10:05

> Jinak z Lidlu mám špatné zkušenosti třeba s mletým kafem, je tam sice
> hodně levné, ale jakoby nejméně z poloviny nadstavované praženou
> slámou či podobným inertním materiálem, musí se ho dát nejméně
> dvakrát víc a pořád to je průhledná vodička s minimální chutí. Špatné

Ano, slušné kafe tam nemají

> zkušenosti mám třeba z Lidlu se suchým salámem, koupil jsem ho tam,
> protože byl cenově výhodný, ale vedle "suchého" masa byl nacpán taky
> křupkami a kouskami kostí. Taky rohlíky a hlavně chleba jsou v Lidlu
> strašlivě hnusné, i když levnější, ale vůbec se je nevyplatí kupovat,
> je to ochucený gumopolystyren. Kaufland vedle má chleby o pár korun

Jak suché salámy tak pečivo tam mají různé. Ty suché salámy tam nejsou kdoví co, ale rozhodně u těch s přiměřenou cenou sem na kosti nenarazil. Radši si ale koupím v Tescu PICK nebo HERZ, případně Kostelecké Uzeniny. Pečivo nevím jestli pečou sami, ale to se může lišit podle regionu, v Praze sem si kupoval tmavý čtvercový chleba byl dobrý.

> manipulací od prodavaček. Potvrzuji taky kvalitu lídlového vína
> Kadarka, to jsme objevili a pili už jako studenti za socíku. Je to
> relativně kvalitní místní maďarská nebo rumunská odrůda a nemá ve
> vinařském světě žádné zvučné marketingové jméno, takže nikdo nemá
> potřebu, jako se to děje u jiných notoricky známých odrůd, kdejaké
> červené patoky nazývat po kadarce, aby se ty patoky lépe prodávaly.
> Takže Kadarka je opravdu z Kadarky a kvalita toho vína je stálá. Ono

Neznám, naposled sem si tam kupoval Vinium Exclusive- pozdní sběr a dobrý.

> by se toho dalo napsat hodně, kdo opravdu více těch supermarketů a
> hodně nakupuje a má čas, chodí pro různá zboží do různých
> supermarketů. Třeba v Kauflandu byl jednu dobu výhodný landšmíd od
> nějakého dodavatele z Polska, cena byla nasazena na úrovni těch
> nejlevnějších landšmítů, takže hnusů, ale obsah masa byl o třídu výš,
> takže se to vyplatilo skupovat. Kaufland má občas výhodné akční slevy
> různých konzerv, třeba gulášů nebo párků či uzeného masa s fazolí,

Mě teda ty masový konzervy přijdou hnusný lautr všechny.

> měsíc používaný hadr na podlahu. Třeba v Tescu měli jednu dobu za
> výhodnou cenu v akci zlevněné uzené vykostěné tuším plecko, sice to
> maso bylo narvané všelijakými fosfáty a vodou, aby ho bylo víc, takže
> bylo rosolovité a s chutí sekané či levného uvařeného špekáčku, ale
> když se z toho uzeného nařezaly plátky a udělaly jako řízky, voda
> utekla a maso bylo zase krásně masovité a v řízku chutné. A díky akci
> pořád za dobrou cenu... Penny mívá občas kvalitnější zeleninu než

To co se dneska vydává za uzené maso je vážně hrůza, nedávno sem měl Uzenou pečeni s kostí z Globusu a bylo to velice dobré
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 21. 10. 2010 10:10

na lidlu mi vadí jiná věc. Možná je to problém jenom jedné konkrétní pobočky, ale zásadne nemají některé věci z akčního letáku už pár minut po otevření. A co jsme zaslechl (neoficiálně, JPP) tak je to proto, že si je rozeberou některé prodavačky a rozprodávají je dál.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 21. 10. 2010 10:25

No ja mam zase tu zkusenost, ze co prodejna LIDL to jiny sortiment akcniho zbozi. Myslim to tak, ze v jedne prodejne maji treba 1/3 veci z letaku, v druhe maji zase neco jineho atd.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Žulda 21. 10. 2010 11:43

Kolega jel ráno v Berouně pro autolékárničky a v 7:10 neměli ani jednu. Jinak tu většinou není problém, že by něco nebylo.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 21. 10. 2010 12:56

Žulda: u nás taky neměli ani jednu lékárničku
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 21. 10. 2010 13:10

Hm a já tam jedu až za hodinu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Žulda 21. 10. 2010 13:22

V Mototechně jí mají za 200, tak holt neušetřím :) a koupím jí tam. Dělají v TV bububu, že nebudou a nakonec budou vyprodávat plný sklady. Si teda myslím.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 28. 10. 2010 17:52

když jsem tam jel pro tu kapalinu do ostřikovačů ted v neděli, koupil jsem tam i hasící přístroj, práškový, 1 kg, s tlakoměrem, za 250 kč. do auta, může se někdy hodit. opět tam měli tu brandovanou autonabíječku za 500 kč.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 28. 10. 2010 18:30

Mám obavy, že jejich magorment upadl na hlavičku... Samé XXL - chci si koupit pitomý buřty, můžu, v balení XXL, kde je jich 16. A není to náhoda, během týdne dva Lidly dost daleko od sebe, normální balení s 6 buřtama prostě není. Tak holt si svých 6 na utopence koupím zase v Kauflandu.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 10. 2010 18:40

Tomáš Marný píše:Tak holt si svých 6 na utopence koupím zase v Kauflandu.

Což bude skupinu Schwarz straaaště mrzet, když jí patří obě sítě :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Terminator3 28. 10. 2010 19:18

Lidl kácí stromy.....
Terminator3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 10. 2010 19:26

No a? Kdyby se nekáceli, tak tu máme džungli. My jsme si na chatě s těmihle ekoparazity, co chrání každý strom užili. Zakázali nám pokácet strom, který za dva měsíce spadl, jen štěstí, že nikoho nezabil.
Co ekoparaziti dokážou vidíme nyní na problémech s tzv. ekologickými zdroji energie.
Kdepak, vybetonovat, natřít na zeleno a bude klid.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 28. 10. 2010 20:36

PatrikChrz píše:Což bude skupinu Schwarz straaaště mrzet, když jí patří obě sítě :)

Skupinu ne, jenom část z Lidlu, budou mít kvůli tomu nižší tržbu.
Ad ekoteroristi - když jsem dneska stál 10 minut na sjezdu z D8 u Litoměřic, anžto kvůli těm hovadům D8 dál nepokračuje, přemýšlel jsem o tom, jak by bylo krásné, kdyby každý řidič mohl nakopnou ekoblba chránícího broučky plnou silou do ***** :grr: .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 28. 10. 2010 21:59

Nevím, jak u vás, ale tady si Lidl strašně naběhl s tou poslední přestavbou sortimentu. Poslední 4 nákupy u nich byly na 50% obvyklé útraty, takže jim vlastně děkujeme. Nemůžeme najít některé (zjevně zbytné) věci :-))

Fajn je, že ty "Mars" tyčinky za 6,90 jsou hned u vchodu :tleskani
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka