Zkušenosti s robotickým vysavačem - jeho výběr

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 28. 11. 2010 19:18

Chtěl bych se zeptat na praktické zkušenosti s robotickým vysavačem - klady, zápory, výrobci, modely, ceny (dají se koupit od cca 4.tis. do 14.tis.Kč). Uvažujeme, že bychom si ho pořídili do přízemního rod. domku k Vánocům - určený zejména na tvrdší povrchy - tj. na plovoucí laminátovou podlahu a dlažbu. Žádné zkušenosti s tím doposud nemáme a tak si nechám poradit :hm
Určitě je důležité pokrytí plochy - neboť s většinou ručních vysavačů není možnost se dostat do problematických míst, například pod postele, kuchyňské linky či nábytek. Výhodou bude zřejmě i časové programování, kapacita baterie, doba nabíjení a možná i hlučnost. Například jsem někde četl, že robotický vysavač iRobot Roomba pokryje v průměru 99 % plochy podlahy..tomu se mi ani nechce věřit...Díky předem za zkušenosti a rady ;-)
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 11. 2010 20:47

S Roombou si můžeš zahrát i Packmana :D
http://www.lupa.cz/clanky/strastiplnost ... -vysavace/
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Noxik 29. 11. 2010 17:21

V praxi jsem ho nikdy nemel, ale obecne se doporucuji vyssi verze a cidlama, aby ho nerozhodila kazda prekazka. Jinak asi idealni je naprogramovat si ho na dobu, kdy ses v praci, aby ti nevrcel pod nosem.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 29. 11. 2010 18:14

Je s ním děsná sranda... Přítelkyně si ho pořídila, vjel pod židli a to bylo poslední, co udělal... Pak se tam bezmocně otáčel a nedokázal se dostat ven, dokud jsem židli nedal pryč.
A podle návodu má být trvale připojen k nabíjecí stanici, tj. 24 hodin denně, 7 dní v týdnu (pokud zrovna nešmejdí po bytě).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 29. 11. 2010 18:59

Tomáš Marný: jak je to vubec s vykonem pri vysavani? Tchan ma napriklad Dyson DC23 Allergy s rotacnim nastavcem a to se fakt neda vubec rovnat s klasickym vysavacem. A to si myslim, ze ty roboticke maji jeste radove mensi vykon.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 11. 2010 19:05

S474N: Dyson je jeden velký podvod, jen o stupínek výš než Rainbow :)
Ale k "robotovi". Pokud jsem to správně pochopil, je určen zejména na hladké povrchy, tedy výkon není potřeba, jde jen o to, aby každý den sbíral tenkou vrstvu prachu, která se usadila jen za ten jeden den (tedy žádná zažraná špína v koberci s 5 cm vlasem). Možná to může fungovat i na koberci s tím, že "ta opravdová špína" se vysaje jednou za týden "velkým" vysavačem. Takže robot ho zbaví jen toho povrchového prachu, aby se v bytě/domě přes den neprášilo a na to by měl stačit i slabý výkon.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Žulda 29. 11. 2010 19:09

Kamarádka má nějaký "lepší" iRobot a je s tím spokojená. Plovoučku to prý zamete solidně, včetně rohů pod postelí. Nahradila tím paní na úklid, resp. paní už nezametá, jen 1x týdně vytře barák.
Kupovali jsme ho teď kolegyni jako svatební dar, ale info od ní zatím nemám žádné.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 29. 11. 2010 19:48

PatrikChrz: tak to mi tedy vysvetli, co je na vysavaci Dyson v cene pod 10 tisic podvodneho v porovnani s nejakym Rainbow nebo Vorwerk, ktere stoji 70 tisic.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 11. 2010 19:57

Tak ony tyhle (Dysony) vysavače začínaly na úplně jiných cenách. A pak jejich hlavní marketingový trhák - tedy to, že oproti sáčkovým vysavačům mají stále stejný výkon - tahle reklama byla dokonce v některých zemích (tuším buď v Německu nebo Británii) zakázána. Protože výkon těchto vysavačů byl (o hodně) nižší, než výkon průměrného sáčkového vysavače s plným prachovým sáčkem.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 29. 11. 2010 20:30

PatrikChrz: nevim co kdy kde bylo nebo nebylo, ale faktem je, ze kdyz vysaju "klasickym" Philipsem co mam doma a potom to prejedu timhle, tak nestacim zirat, co tam jeste bylo. :wink:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 30. 11. 2010 10:20

Nejsem si jist, jesli to vůbec klasicky vysává nebo jenom mechanicky sbírá nečistoty... Zkusím to prozkoumat.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Dusan 30. 11. 2010 14:57

Ja jsem pred lety koupil Electrolux Trilobite II v dobe kdy byl jeste jediny na trhu a stal tricet tisic. :mrgreen: Funkce je pomerne slusna, mam jenom hladke podlahy a s temi si poradi dobre. Navic ma stejne jako dnesni vyssi modely ultrazvukove senzory, takze narozdil od naraznikovych typu neotlouka nabytek. Jedinou vetsi slabosti je obecna bolest dnesnich technologii a sice baterie. On ten vysavac ma vice mista na baterku nez mobil, ale zaroven na vysavani potrebuje dost velky vykon, cehoz vysledkem je dost omezeny akcni radius. Puvodni myslenka, ze da cely muj byt tj. nejakych 110+ metru ctverecnich da na jeden zatah se od pocatku ukazala jako nerealisticka, dneska ma problemy i s mym obyvakem a to je pouhych padesat metru. Do vetsiho domu bych ho jen tezko doporucil, protoze po vybiti se nabiji asi sedm hodin. :-(
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lubro 30. 11. 2010 17:15

Díval jsem se na některé recenze na heuréce - sice relativně nejlépe jsou hodnoceny iRobot Roomba, ale jsou poměrně dražší...Zatím se mi líbí i vzhledem k poměru výkon/cena Fun Beat VacuSmart 700 (cca od 6.300 Kč).
Má s ním někdo tady nějakou zkušenost?
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 11. 2010 17:25

Dusan: Ta energie je fakt. Všude jinde v elektronice jsme pokročili, součástky mají zlomek původní velikosti a i v tom tvém vysavači bude procesor o výkonu, že by ještě před pár lety podléhal zbrojnímu embargu.
Jen baterie zvýšily svojí kapacitu (přepočtenou na objem) o mizerných pár set procent a zatím to nevypadá, že by se nějak blýskalo na lepší časy. To věřím, že se spíše u drobných domácích spotřebičů dočkáme bezdrátového přenosu energie, který se již testuje a je v podstatě připraven k reálnému nasazení - ovšem nevěřím v jeho nasazení za současných cen energií.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Noxik 30. 11. 2010 18:40

PatrikChrz: Jenze ten bezdratovej prenos v soucasnosti znamena, ze mobil polozis na podlozku misto abys do nej strcil konektor nabijecky. A ztraty tusim 50%. Takze v dohledne dobe s tim moc nepocitej.
Noxik
Diskutér

Další stránka