Zkušenosti s robotickým vysavačem - jeho výběr

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 11. 2010 19:12

Ne, výzkum je už o kousek dále uvažuje se o možnosti napájení na podobném principu, jako fungovala indukční smyčka pro neslyšící v kinech. Tedy celá místnost by se obehnala dráty (zabudovanými do zdí) s tím, že by pak bylo možné napájet libovolný spotřebič v místnosti.

http://technet.idnes.cz/zkuste-to-bez-d ... chnika_pka

Účinnost systémů je různá, u některých je to až 98 % (to jsou ty na té podložce). Každopádně podaří-li se vyvinout dostatečně levný zdroj elektrické energie (jadernou fůzi) a hlavně ho dostat na volný trh (čemuž věřím méně), tak nebude podstatné, jestli je účinnost 50 nebo 98 %.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 30. 11. 2010 20:51

PatrikChrz:to je super predstava, zit uprostred smycky. To bude urcite velmi zdrave pro organismus :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 12. 2010 10:25

S474N: holt každý má jiné priority. někdo nosí na hlavě hliníkovou folii, aby mu nesvítilo wifi do mozku, někdo by chtěl žít v indukční smyčce... :D
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 12. 2010 19:21

No, bavili jsme se o tom, jak zařídit, aby to fungovalo, řešení už nyní existuje (byť zatím jen v teoretické rovině, nikoliv v podobě komerčního řešení). To jaký to má nebo nemá (bude) mít vliv na lidský organismus nikdo neví. Navíc nemusíš mít smyčku vždy puštěnou, můžeš jí vypnout při odchodu z bytu (a třeba to zároveň bude odpuzovat (zabíjet :mrgreen: ?) i různé drobné živočichy, co se tak rádi stěhují do našich domovů (mravence, šváby, blechy, štěnice,...). Stačí jednou denně pustit vysavač (a tedy i smyčku) na hodinu a máš po starostech :D.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Noxik 1. 12. 2010 20:50

No ono staci to sviceni dnes - televize, radio, wifi, mobily... Pritom rada veci by sla resit elegantne dratem. Njn, tot vecny spor technika versus ekonomika...
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 12. 2010 20:52

Představa, že bych si notebook, který mám v posteli, připojoval drátem, se mi vůbec nelíbí. To bych si ho nemohl vzít ani na záchod? :mrgreen:
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Žulda 1. 12. 2010 21:25

Ále, síťový kabel má limit něco kolem 150 m, to by ti stačilo :)
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 1. 12. 2010 21:52

Ale což o to, ale tahat se s ním po bytě? Nebo si rozsekat všechny zdi, abych si zavedl zásuvku na každé místo, kde se občas připojuji? Mě stačilo, když mi odešel zdroj do routeru a musel jsem se dva dny připojovat kabelem. Měl jsem toho plné zuby.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 1. 12. 2010 21:56

PatrikChrz: koupis navijak a budes si odrolovavat :mrgreen:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Žulda 1. 12. 2010 22:23

Jak tlustej Pepa v Slunce seno, když tahal kravskej ohradník :)
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 5. 12. 2010 21:18

Koukám, že zkušenosti nic moc :-(

Osobně nad tím samohybným vysavačem dost přemýšlím jako o vánočním dárku. Je fakt, že na iRobota je spíše pochvala, ale stojí tak od 10K nahoru. Nejlevnější jsem viděl noname Sencor za 3990, ale bojím se, že to bude DOST očesané.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 5. 12. 2010 21:36

Ruprecht001: nebyl ten Sencor nahodou v Makru? Vcera jsem ho tam videl taky.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 6. 12. 2010 11:14

Ne, v Globusu.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 7. 12. 2010 09:15

Ja jsem koupil NAvibot od Samsungu - ma vyhodu, ze jezdi podle algoritmu, nejezdi cik-cak, ale hezky v pruzich vedle sebe a nejezdi tedy nekolikrat pres to same misto. Takze to eliminuje nevyhodu male baterky, uklidi rychleji a stihne toho na jedno nabiti vic. Na druhou stranu, kazde misto prejede jen jednou, takze to neni tak dokonale, jako kdyby jezdil sem tam. Pri slozitem tvaru mistnosti taky muze neco vynechat. Takze spis na pravidelny uklid vetsi plochy.

Vadi mu kabely a jakekoliv nizke prekazky - kdyz najede na prkynko od kresla nebo namota kabel, tak uz se z toho sam nedostane. Pred uklidem se tedy musi plocha uklidit, takze uplne bez prace to neni.
Vysoke prekazky zvlada dobre, protoze je vidi cidlem. Jako hlavni vyhodu vidim to, ze mi v kuchyni zajede pod skrinky (nemame sokly) a uklidi tam bordel.

Neni to na koberce s vysokym chlupem - tam mam subjektivni pocit, ze se mu blbe jezdi a ty chlupy kartackem asi i trochu trha.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 7. 12. 2010 11:27

Takze jsem si schvalne nechal dovezt od tchana ten DYSON, abych Patrikovi ukazal ten rozdil. Porovnal jsem to s mym stavajicim Philipsem (FC 9016, asi 8 let starej). A abych zbytecne nekecal blbosti, tak necham promluvit rovnou fotky:
:arrow: http://foto.s474n.com/dyson-dc23/

Samozrejme chci dodat, ze ta nadoba byla predtim prazdna :mrgreen: a vysavano cca 6-7 metru ctverecnich.

S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka