levná dioptrická skla

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Panzer.Dragon 5. 1. 2011 09:52

nemáte někdo tip na levnou optiku v Praze, potřebuju jen vyměnit skla v obroučkách za silnější podle předpisu od doktorky, v grand opticalu okolo 2000Kč :D blázni a v mojí sídlištní optice okolo 1000Kč, od doktorky bude tak 150Kč sleva, ale ideálně kdyby šly sehnat tak okolo 500Kč O:-)
xbox1, x360, wii, 2x sega saturn, sega dreamcast, gp2x F200
Z-5450, LE40A786, Nikon 1j1, HP elitebook 8570w (250GB ssd), Nexus 7 2012 3G
Glory and Rock and Roll with Smart F2, 0,8 CDI & Fiat Punto 1.2 8V (2004)
Panzer.Dragon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 5. 1. 2011 10:33

Tak ono asi zalezi na tom, co to ve vysledku ma byt, jestli opravdu "skla" nebo plast a pripadne i na jejich uprave apod.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Panzer.Dragon 5. 1. 2011 12:54

to ano, já sem spokojenej se svejma brejlema, akorát potřebuju o půl dioptrie silnější, takže když jim ukážu brejle a řeknu kolik budou stát o půl dioptrie silnější stejný, tak bych třeba v tom grand opticalu, nečekal že to bude víc než za celý nový brejle včetně obrouček, tvrzený, +-2dioptrie, antireflex
Panzer.Dragon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 5. 1. 2011 13:56

Za tvrzený antireflexní skla jsem doplácel v létě v Lounech cca 1100,- Kč, takže na pětikilo bych to moc neviděl :-) .
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Žulda 5. 1. 2011 14:08

V Berouně jsem dal za 2 obyčejná plastová do dioptrického klipu ve sportovních brýlých cca 700 Kč. Na normální nošení to chce ale tvrzená a antireflex. Takže minimálně ten litr.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod padik 5. 1. 2011 15:19

Zrovna dnes si jdu vyzvednout brýle s těmito parametry:
titanová obruba 1800 Kč, ztenčená, samozabarvovaní antireflexní skla:
skoro 7 dioptrií i s cylindrem 0,5 za 2900 Kč a kolem 4 dioptrií i s cylindrem 0,5 za 2200 Kč dle ceníku Pražského Fokusu. Cena před slevou. Po započtení slev od VZP a akční slevy na skla platím cca 5800 Kč. Mají to být hlavní brýle a dosavadní se stejnými skly, ale horší obrubou použiju jako náhradní.

Ještě zkus eiffel optic, v něčem je levnější, v něčem dražší. Grand je podle mne nejdražší. Alespoň v Centru Chodov.
padik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 1. 2011 18:20

Eiffel Optic bych nedoporučoval. Dvěma mým známým udělali chybně skla (chybné dioptrie a cylindry), další měl problém s nekvalitní obroučkou.

Pokud chceš ušetřit, tak jedině skla "skleněná", ta jsou nejlevnější. Klidně bez tvrzení, antireflexu a dalších "fičurek". Nechal jsem si před 2 lety jedny takové udělat jako "náhradní" na dovolenou (mám totiž ještě jedny se "skly" z polykarbonátu, která jsou docela drahá a nechtěl jsem si je na pláži poškodit) a vyhovují mi (teď jsem je zase měl na dovolené). Vyšší váha skla mi nevadí, při 3 dioptriích je i akceptovatelná tloušťka. Absenci antireflexní vrstvy nijak negativně nepociťuji, naopak u skleněných skel to je většinou nejchoulostivější součást. Poškrábat samotné sklo není až tak jednoduché, jako poškodit právě tu antireflexní vrstvu. Jediná horší vlastnost je pomalejší reakce na světlo (mám tzv. fotosenzitivní - na sluníčku tmavnou) oproti plastovým (měl jsem) nebo polykarbonátovým (mám).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Panzer.Dragon 5. 1. 2011 19:04

ok, díky za info, s cenou se asi nic moc nezmůže, tak až mě vyšetří doktorka a dá slevu, tak zajdu za tou na sídlišti, ještě zkusim nějaký sidlištní podnikatele ale asi to bude podobná ta cena mi tak připadá..
Panzer.Dragon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 1. 2011 19:14

Každopádně zkusit "handlovat" můžeš. Mě dali v optice 10 % slevu jen proto, že jsem řekl, že se ještě rozmyslím, při troše obchodního vyjednávání by neměl být problém ani 20 %.
Taky můžeš zkusit kupony ze zlatých stránek, nebo zkusit nějaké slevové servery (např. dej si v Google vyhledat "optika slevy".
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Panzer.Dragon 13. 1. 2011 18:57

tak jako na zavolanou http://www.vykupto.cz/praha/294-az-62-s ... e8c3cdaa8a

asi koupim tu dražší variantu, nevim jestli nejsou divný ty samozabarvovací ale jako funkce se mi zdá super spíš jestli to neni spíš pro starší :-)
Panzer.Dragon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 1. 2011 19:05

Od chvíle, co jsem poprvé nasadil samozabarvovací skla už jiné nechci. V létě je to obrovská pohoda (mám je nasazené ve fotce v Avatharu)
Postřehy:
1) dělají se v různých barvách (tedy barva, do které skla tmavnou) - minimálně šedá a hnědá. Hnědá vypadá možná líp, ale pokud si potrpíš na reálné vnímání barev, určitě ber šedou.
2) jsou mezi nimi velké rozdíly. Některé reagují okamžitě, jiné velmi pomalu. Obecně jsou na tom skleněné hůře (reagují pomaleji, ve "světlém" stavu mají stále určitý nádech barvy a v "tmavém" stavu nejsou tak tmavé jako plastové).
3) protože nereagují na viditelnou část světla, ale na jeho UV složku, netmavnou např. v autě.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Panzer.Dragon 13. 1. 2011 19:13

dík, pudu do nich, než čekat u doktorky na změření pak ke svýmu optikovi kterej je stejně dražší a měl bych jen obyč ne ty zatmavovací, a co myslíš (ostatní klidně) o tý akci? je tam něco co by nemuselo bejt takhle na první pohled ok? myslim ohledně těch brejlí ne jako že bych tomu nedůvěřoval kupuju na těhle serverech často
Panzer.Dragon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 1. 2011 19:19

Značka skel - neznám. Znám Hoya, Essilor, Nikon, klidně i Meoptu bych bral. Bohužel tyhle mi nic neříkají (ale nejsem ale odborník na optiku, třeba jsou dobrá). Těžko říct, jak moc se dají zkazit skla z výroby - špatně značené dioptrie? Nerovnoměrné optické vlastnosti? Křehkost? fakt nevím.

Vím, že toho může hodně po.... optika, viz mé vyjádření o Eiffel Optic.

-- 13. 1. 2011 19:23 --

...na jednu věc jsem si vzpomněl. Nekvalitní antireflexní vrstva. Může se začít loupat, snadněji se poškrábe (než jiné). Jednou nám v práci (velkoobchod s hodinkami) slezl antireflex při čištění hodinkového sklíčka v ultrazvuku - výrobce to ale uznal jako reklamaci.
Kolegovi slezl z brýlí (Carl Zeiss - tedy jak jsem mohl na tuhle značku skel zapomenout, velmi kvalitní. O to víc mě to překvapilo. Že by ten antireflex nanášel až prodejce? To se mi zase nezdá.).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Panzer.Dragon 13. 1. 2011 19:30

čeho se malinko bojim jestli to neni takový spíš pro prostě starší, mi přijde že sem to na mladejch (20-25) vůbec neviděl
Panzer.Dragon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 13. 1. 2011 19:34

Co jestli neni pro starsi prosimte?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Další stránka