Nákup notebooku z ebay

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Bari007 12. 9. 2013 20:01

Takže první objednaný notebook z USA přišel. Ještě před objednáním jsem to zjišťoval na eBay a mají nový Global Shipping Program.

Součástí tohoto programu je hlavně platba všech dodatečných poplatků spojených s doručením do jiné země (tedy v našem případě CLO + DPH pro zásilky mimo EU) ihned při nákupu zboží. Kupující tedy hned vidí, kolik zaplatí za poplatky při doručení do své země a nemusí ho čekat nehezké překvapení v podobě dodatečné dobírky. Další výhodou je sledování zásilky po celou dobu až do doručení.

A mohu potvrdit, že obě zmíněné výhody fungují výborně. Balíček dnes přišel a opravdu už po mě nikdo nechtěl žádné další poplatky. A po celou dobu jsem na webu mohl přesně sledovat, kde se balíček právě nachází, což je taky super.

A mimochodem i celková doba doručení byla velmi dobrá, objednávka odeslána 3. 9. večer a domů mi dorazila dnes (12. 9.) ráno.

Druhý notebook z UK by měl dorazit buď zítra nebo příští týden. Prodejce není v tom novém Global Shipping Program, takže zásilku není možné takhle přesně sledovat. Ale vzhledem k tomu, že to je z UK, tak by snad žádný problém být už neměl.
Bari007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OS 13. 9. 2013 16:23

Co to je za NTB? Nějaké výhodné refurbished? Nebo nové za fajn cenu?
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 14. 9. 2013 17:32

Z USA byl nový za super cenu (méně než 50 % ceny v ČR). Z UK je tři měsíce starý a opět cena méně než 50 % ceny v ČR. Oba samozřejmě se vším všudy, tedy originální balení, návod, mezinárodní záruka (u toho druhého z UK dokonce s NBD onsite Care Packem). A uvedené ceny jsou včetně dopravy (a DPH + CLA u toho stroje z USA).
Bari007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alkan 20. 9. 2013 06:32

Rád bych se zeptal: dá se Global Shipping Program odepsat z daní ? Jak jsem to pochopil, tak by v tom měly být poplatky za dopravu, clo a DPH.
--=Alkan rulez=--
Alkan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavlosshu 22. 5. 2016 16:53

Dobrý den,
našel jsem zde komunikaci kolem E-bay programu "Global shipping program", mám docela veliký problém s přihlášením se do tohoto programu, koupil jsem zboží v USA a dodavatel požaduje pro zaslání právě tento program. Prosím dokážete mi poradit nebo popsat návod na registraci v tomto programu?
Velice děkuji
Pavlosshu
Kolemjdoucí

Předchozí stránka