Takže první objednaný notebook z USA přišel. Ještě před objednáním jsem to zjišťoval na eBay a mají nový Global Shipping Program.
Součástí tohoto programu je hlavně platba všech dodatečných poplatků spojených s doručením do jiné země (tedy v našem případě CLO + DPH pro zásilky mimo EU) ihned při nákupu zboží. Kupující tedy hned vidí, kolik zaplatí za poplatky při doručení do své země a nemusí ho čekat nehezké překvapení v podobě dodatečné dobírky. Další výhodou je sledování zásilky po celou dobu až do doručení.
A mohu potvrdit, že obě zmíněné výhody fungují výborně. Balíček dnes přišel a opravdu už po mě nikdo nechtěl žádné další poplatky. A po celou dobu jsem na webu mohl přesně sledovat, kde se balíček právě nachází, což je taky super.
A mimochodem i celková doba doručení byla velmi dobrá, objednávka odeslána 3. 9. večer a domů mi dorazila dnes (12. 9.) ráno.
Druhý notebook z UK by měl dorazit buď zítra nebo příští týden. Prodejce není v tom novém Global Shipping Program, takže zásilku není možné takhle přesně sledovat. Ale vzhledem k tomu, že to je z UK, tak by snad žádný problém být už neměl.