Tmavý pánský oblek

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 18. 12. 2013 10:52

Potřeboval bych nějaký tmavý pánský oblek. Nosit ho určitě nebudu každý den, jen při různých slavnostních příležitostech, cca několikrát v roce. Barva tmavá - černá (případně +jemný proužek).
Kalhoty + sako + vesta by se určitě hodila. A materiál, který by alespoň do určité míry zmenšil mačkavost. Co se týká cenové relace - tak ani nějaký moc levný, ale ani příliš drahý (nemám moc představu jak se ceny pohybují).
Díval jsem na stránky Koutný Prostějov, ale trochu se bojím těch cen (když pominu konfekci "superior", tak i té "TIME", která by se mi mohla líbit...Existují třeba v obchodech Koutný taky nějaké výprodeje=větší slevy a případně kdy? Díky
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BOSSHUGO 18. 12. 2013 14:29

Pokud na to nespěcháš, zkus po Vánocích třeba u Blažka. Nějaké ty výprodeje jsou skoro všude
BOSSHUGO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brzdil987 18. 12. 2013 19:38

Chce to zajit primo do obchodu. Prostejov nebo blazek maji nadherny obleky a doplnky (pasky, kravaty) v prijatelny cenovy relaci.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sirius1983 18. 12. 2013 20:07

každopádně klasické vesty v barvě obleku se dnes již nenosí, takže i obleků, kde by byla vesta součástí je v obchodech minimum.
Ohledně ceny je nutno počítat s částkou cca 4-10k a slevy jsou každou chvíli někde...
sirius1983
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 18. 12. 2013 20:48

jestli chceš vlněný a upravený na míru, tak si připrav 12k+ podle kvality látky.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 19. 12. 2013 09:13

Pánský oblek je nejen nejslavnostnější oděv (kromě smokingu a žaketu) ale také vizitkou každého chlapa. Proto nemá cenu na něm zase tolik šetřit (tj. 12+ je úplný základ spíše více !). Je k tomu přistoupit, že je to výdaj, který má vydrže 7-10+ let. Pokud budeš mít chytrého obchodníka nebo zkušeného krejčí, udělá fóra až ti trochu naroste břicho. Pokud je to oděv pro obchoďáka, který často běhá v terénu a v halách je ještě akceptovatelný oblek s příměsí umělého materiálu, aby se nemačkal a dobře čistil. Ale rozhodně kvalita (či nekvalita) je vidět už z 1 m nebo při jednání jeden na jednoho nebo přes stůl. A mít v místnosti nejlevnější oblek, je opravdu veliké Faux-Pas.
Klasický oblek - jednořadý, z vlny, tmavě šedé barvy -tím nelze nic zkazit. V jednoduchosti je síla. Pak už je to jen o tom kde ? (krejčí nebo PRG, WIE, LND, HKG...) TOP Ermenegildo Zegna

Více zajímavých info:
http://www.elegantne.cz/encyklopedie-mo ... ke-obleky/

PS - hodně chlapů nemá obleky rádo, protože se v nich necítí dobře. To platí především pro ty levné a méně kvalitní. Pokud je ale oblek jak ulitý a padne na přímo tělo a je z kvalitního materiálu, je radost ho nosit.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lubro 19. 12. 2013 10:35

Teď jsem z toho tak trochu "paf"...Nečekal takovou cenovou relaci. I když na druhou stranu chápu, že kvalita se nějak musí zaplatit. A že kvalitní oblek se pozná na první pohled, jak píše DrumSession, s tím lze 100% souhlasit.
Jinak na toho Blažka jsem četl občas pozitivní, ale i negativní ohlasy, prostě někdo Blažka moc nechválil...Nicméně by se mi tak líbil oblek za původní cenu okolo 12.tis. a po slevě či v akci poté za cca 7.tis.Kč, to bych potřeboval jak se říká někde "vychytat"...
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 19. 12. 2013 11:39

za ty peníze nebude upravený na míru, ale konfekce ve slevě a ještě z nejzákladnější vlny. Pokud kašleš na kvalitu, tak polyesterovy koupíš kolem 4000 bez problému.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 19. 12. 2013 13:51

No, co dodat... Model s takovou slevou z12na7 zrovna nebude dělat parádu. Na obleku bych až tolik nešetřil. Raději bych ještě doplnil $ a za 12-15 nechal ušít nový. To stejně trvá 2-3 měsíce, alespoň se finance trochu rozloží.

Nouzový poylester za 4k NEBRAT ! Bude tak na rok či dva a vyhodit...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 19. 12. 2013 15:42

Na jaký program perete po úmorném celodenním jednání propocený oblek?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod filip893 19. 12. 2013 16:51

Oblek za x tisíc prát v pračce? :oboze Jedině v čistírně.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 19. 12. 2013 20:50

Vždycky mě zajímalo, co se zapoceným oblekem v čistírně dělají. Pot jde z oděvů odstranit jen v horké vodě. Když tu píšete, že kvalitní oblek má vydržet 7-10 let, tak se mi nabídla tato legitimní otázka.
Samozřejmost je denně čistá košile, je-li možnost i dvakrát denně, ale často stačí 5-6 hodinové stresující vyjednávání a člověk je jako sněhulák na slunci.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod brzdil987 19. 12. 2013 21:56

Neco jineho je vzit ho 3x do roka a denni noseni. Oblek mam uz nekolik let a nikdy jsem ho necistil.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 20. 12. 2013 08:42

astrapa: slyšel jsi už o páře? To je takové hodně horká voda. A tu v čistírně mají
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 20. 12. 2013 16:02

Ta látka se ale v páře zničí ne? Fakt je, že jsem nikdy čistící proces neviděl, ale někdy se tam stavím a okouknu :-D
astrapa
Přeborník

Další stránka