Tmavý pánský oblek

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hongmi 20. 12. 2013 17:54

A take tam maji chemikalie na skvrny. Vetsinu skvrn vycisti perchlorem a proudem vzduchu, pak to strci do naparovaciho lisu.
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 20. 12. 2013 22:53

Počkal bych si na povánoční slevy a vypravil se do Vídně. Nebo bych si oblek objednal přes net z Indie či přilehlé země tamějšího regionu - opravdu bych se toho nebál, vygoogluj si to. V případě potřeby rozšíření garderoby o vícero obleků se vyplatí do J(V) Asie přímo zaletět. Doporučené Blažky a Prostějovy nemohu doporučit - cena/kvalita je humus, i po všelijakejch slevách.
anonymní až na IP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 20. 12. 2013 23:54

No, jestli je pro tebe Blažek humus...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod brzdil987 21. 12. 2013 08:44

Presne tak, ja jsem velmi spokojen, kazdemu se muj oblek libi a i dokonce kamarad se me ptal jestli je novej a to jsem ho mel nekolik let. Neni znat opotrebeni. Nosim ho tak 5-10x do roka.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 21. 12. 2013 09:00

Kvalita se pozná podle detailů např.:
Klopy - okraje mají ušity velmi jemným stehem tenkou nití (steh +mezera +steh (+mezera) cca 1 mm), být to platí pro klasiku. Pro dnešní "módní" styl je nechat stehy viditelně přiznat (tlustá nit) a ještě ho zvětšit (steh 1 až 2 mm) tj. zjednodušení a zlevnění, ale je to "trendy"... Důležitý je tvar klopy - délka, šířka, kde je umístěn "prostřih" a to souvisí s prvním knoflíkem. U kvalitních sak, by měl být límec podšitý z druhé str. jemným filcem nebo podobnou látkou, pro dlouhodobost vlněná látky na hraně límce.
Dalším důležitým parametrem je umístění prvního knoflíku (a jejich celkový počet). Ve vzhledu bude veliký rozdíl, zde bude umístěn nad pupíkem nebo na solaru, je to sice jen 15-20 cm, ale na celkový dojem to přináší zásadní vliv.
Umístění a tvar kapsičky
Kapsy na saku
Knoflíky
- z rohoviny
Knoflíkové dírky - poctivě a precizně obšité
Rozparek/y
Šitá výztuha
Navázání vzoru - především u proužků
Harmonický tvar ramen a límce

Dvouřadé sako bylo a asi bude stále na okraji šatníku, tj. out... Ale stále se najde dost těch, kteří chtějí okolí přesvědčovat o opaku. To platí pro běžné obleky za přijatelné ceny. V cenové kat. nad 1000 Eur už je kvalita zahrnuta v ceně.
Jedním z důležitých parametrů jakou školu krejčích zvolíš - vídeňskou, pařížskou, britskou severo-italskou (ať nakonec bude ušitý kdekoliv).

Extravaganci v obleku si můžou dovolit třeba Brouci.
http://www.beatles-komplet.cz/clanky/obleceni.html
vice
http://life.ihned.cz/c1-57739980-na-kol ... i-konfekce

Srovnání pánského obleku vs dámských šat (cena od 15 tKč)
PO - cca 5 m2 vysoce kvalitní vlněná látka, složitý tvar, musí přesně sednout na tělo

DŠ - cca 2-3 m2 běžná látka obvykle s umělou příměsí, složitě vzhlížející, NEmusí přesně sednout na tělo (jako oblek), naopak někde má něco přidat a někde zase ubrat (vzhledově).
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 21. 12. 2013 10:33

Neřekl jsem, že je Blažek či Prostějov humus. Pouze, že v kontextu poměru cena/kvalita to humus je. Obleky stejné kvality lze pořídit za třetinovou cenu. A o peníze tu jde až na prvním místě, žeano.
anonymní až na IP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lubro 30. 12. 2013 15:28

anonymní až na IP píše:Počkal bych si na povánoční slevy a vypravil se do Vídně. Nebo bych si oblek objednal přes net z Indie či přilehlé země tamějšího regionu - opravdu bych se toho nebál, vygoogluj si to. V případě potřeby rozšíření garderoby o vícero obleků se vyplatí do J(V) Asie přímo zaletět. Doporučené Blažky a Prostějovy nemohu doporučit - cena/kvalita je humus, i po všelijakejch slevách.

Proč zrovna do Vídně? Myslel jsem, že Německo by mohlo vycházet levněji než Rakousko...Objednání přes net se přiznám že asi bojím - zdá se mi lepší, když to může člověk vyzkoušet přímo na sobě před koupí :hm
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 12. 2013 03:23

Oni ti asijští krejčí dokonce už za tebou i přijedou - http://ekonomika.idnes.cz/asijsky-krejc ... oakcie_spi
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránka