Transferwise měl nyní nějaké promo, kdy vyplácel za 3 ulovené klienty 100 GBP, takže lze očekávat, že spamovat se bude ještě více.
A ano, testoval jsem, resp. testuji každý měsíc jak probíhají transakce z platební karty (převádět lze jen z EUR)

- bohužel z kreditek je tam příplatek 0,3 %, ale 3% vratka na Cetelemce to celkem pokryje (btw. v lednu zaúčtováno 20063 Kč za 727,18 €, na účet u RB přišlo ten samý den 20070 Kč, takže ještě 7 korun k dobru z kurzového rozdílu)...
S tím "poplatkem" je to alternativa horší, než devizové společnosti, alespoň u EUR a USD, pro využití druhého a každého dalšího převodu "zdarma" se je nutno zaregistrovat podruhé (při registraci to původní záznam rozliší, i pokud byl proveden z jiné adresy - teda pokud by právě někdo neuvedl smyšlené údaje, což se mi ale rozumné nezdá), takže někomu do těch 50/100 GBP pokaždé přispívám, což mě ale nějak netrápí - tohle spíš připomíná letadlo, první převod zdarma a pak lovit nové duše po 3 a "nutit" je, aby reálně převod "zdarma" i uskutečnili...