Převod peněz z a do zahraničí

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Goci 18. 1. 2015 04:42

Musím se podělit o tip pro ty, kteří řeší jak nejvýhodněji převést peníze do zahraniční měny nebo naopak na CZK. Mě se osvědčil systém https://transferwise.com/
První platba je zdarma do 3000£ nebo ekvivalentu v jiné měně. Ostatní platby mají výhodný poplatek 0.5% z převáděné částky.

Takže pokuď chcete ušetřit, a převádíte peníze nárazově, určitě se pro Vás vyplatí 1. platba.

Úsporám zdar
Goci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SUM1WIM 18. 1. 2015 17:12

Za podobny spam navrhuji trest smrti rozctvrcenim!
SUM1WIM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Goci 18. 1. 2015 18:54

Možná to je spam, ale taky je to tak jak píšu. Prvni platba zdarma. Na mě to zapůsobilo a vyplatilo se. Převedl jsem penize zatím jednou a bylo to bez poplatku :)
Goci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SUM1WIM 18. 1. 2015 21:39

transferwise tu tapetuje s referralem jeden spammer za druhym. Kolikrat to tu potrebuje viset pokud se to lisi vzdy jen referralem? Placejte si to ve forech kde si lidi vymenuji referrals nebo si udelejte vlastni stranky a privydelavejte si tam.
SUM1WIM
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 1. 2015 08:57

Bohužel nápad Transferwise s refealy (za 3 ulovené klienty vyplácí doporučitelům 50 GBP) není úplně šťastný, dost to snižuje důvěryhodnost firmy.
Fremantle tuhle firmu testoval, takže se k tomu může vyjádřit, já ale raději využívám devizové společnosti, mimo jiné právě i z toho důvodu, že jim více věřím.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 1. 2015 09:36

Transferwise měl nyní nějaké promo, kdy vyplácel za 3 ulovené klienty 100 GBP, takže lze očekávat, že spamovat se bude ještě více.

A ano, testoval jsem, resp. testuji každý měsíc jak probíhají transakce z platební karty (převádět lze jen z EUR) :-)) - bohužel z kreditek je tam příplatek 0,3 %, ale 3% vratka na Cetelemce to celkem pokryje (btw. v lednu zaúčtováno 20063 Kč za 727,18 €, na účet u RB přišlo ten samý den 20070 Kč, takže ještě 7 korun k dobru z kurzového rozdílu)...

S tím "poplatkem" je to alternativa horší, než devizové společnosti, alespoň u EUR a USD, pro využití druhého a každého dalšího převodu "zdarma" se je nutno zaregistrovat podruhé (při registraci to původní záznam rozliší, i pokud byl proveden z jiné adresy - teda pokud by právě někdo neuvedl smyšlené údaje, což se mi ale rozumné nezdá), takže někomu do těch 50/100 GBP pokaždé přispívám, což mě ale nějak netrápí - tohle spíš připomíná letadlo, první převod zdarma a pak lovit nové duše po 3 a "nutit" je, aby reálně převod "zdarma" i uskutečnili...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Honza_16 30. 1. 2015 11:18

fremantle píše:Transferwise měl nyní nějaké promo, kdy vyplácel za 3 ulovené klienty 100 GBP, takže lze očekávat, že spamovat se bude ještě více.

:-D :-D :-D
Honza_16
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yndezit 8. 9. 2015 13:24

fremantle píše:A ano, testoval jsem, resp. testuji každý měsíc jak probíhají transakce z platební karty (převádět lze jen z EUR) :-)) - bohužel z kreditek je tam příplatek 0,3 %, ale 3% vratka na Cetelemce to celkem pokryje (btw. v lednu zaúčtováno 20063 Kč za 727,18 €, na účet u RB přišlo ten samý den 20070 Kč, takže ještě 7 korun k dobru z kurzového rozdílu)...

Můžu se zeptat, kolik bývá poplatek co si Transferwise, případně banka či karetní společnost dohromady účtují na všech poplatcích na jednom převodu? Jsem to zkoušel z GBP (strhnout z karty) na CZK (na čr účet) a strhli si celkem 450 korun při 20k převodu.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TomŠťastný 19. 6. 2016 11:08

Ahoj vsichni,

Podle meho nazoru nejlepsi prevod penez do CR a SR je pres TransferWise

Kdyz pouzijete link https: https://transfe....

zbytek zcenzurován
Naposledy upravil PatrikChrz dne 19. 6. 2016 19:43, celkově upraveno 1
Důvod: Bohužel, TW zase opakuje akci s bonusy za přivední nového klienta, takže je celé fórum opět zaneřáděné spamem.
TomŠťastný
Kolemjdoucí