Zkušenosti s nákupem z aliexpress.com

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kajer 12. 11. 2023 12:15

Tak v podstate neresime nic, ja chtel ukazat, ze nekdy je to sledovani slozitejsi/ale jde/ (vlazy) a ze neni moc ceho se obavat. A ze dle jeho...
vlazy píše:Je tam tento poslední záznam: "2023-11-09 02:39 Departed from Port of Origin".

se orientacne podle prtsc vyse muze kouknout co jeste bude nasledovat...
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 11. 2023 19:03

Když se nyní dívám na https://t.17track.net na sledování té mojí zásilky tak už je tam poslední záznam "2023-11-10 16:23 Czech Republic, Arrived at Destination Country Airport". Z toho vyplývá, že by snad mělo být vše v pořádku a zásilka by už asi měla být v ČR a nyní bude asi záležet jak dlouho to zdrží celníci a ČP než mi to doručí. Mne šlo o to, že to nešlo sledovat na stránce na kterou odkazuje AliExpress tak jak jsem byl zvyknutý. Prodejce to asi poslal nějakým jiným způsobem s čímž jsem se ještě u zásilek z AliExpress nesetkal.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod johnny.ka 24. 2. 2024 22:01

Ahoj, plánuji svůj první nákup z aliexpress, a tak vás prosím o rady.

1. Platba ideálně přímo v USD, je to tak? Tudíž Revolut kartou s předem vyměněnými USD.
2. Pokud je zboží do hodnoty 22 eur a u zboží je "Price includes VAT", tak DPH už po zaplacení řešit nebudu muset a celní řízení díky nízké částce taky nehrozí? Nebo tomu se stejně nevyhnu, pokud bych objednával přímo z Číny?

Díky.
johnny.ka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 24. 2. 2024 23:10

Zobrazuji si částku v CZK a platím normálně platební kartou vydanou k BÚ v CZK. Nedochází k žádnému přepočtu a strhne se stejná částka v CZK, kterou vidím při objednání. Teď jsem zkusil schválně porovnat u jedné položky USD s CZK a vychází mi to výhodněji platit rovnou v CZK než s kurzem Air Bank. Navíc u AB mám vratku tuším 3%, která funguje bez problémů (je potřeba si ji aktivovat v odměnách a mělo by se nakupovat přes odkaz, ale poslední nákupy přes jejich odkaz nechodím a vratky to dává pořád). Určitě jde získat cashback i přes různý cashback portály, ale ty nepoužívám.

DPH ani nic jiného jsem neřešil ani jednou. Teda po té změně jsem dlouho nic neobjednával a čekal jsem, až si to sedne. A zřejmě si to sedlo dobře, protože posledních pár nákupů proběhlo rychle a hladce. Všechny objednávky šly přímo z Číny a doručila je Česká pošta. Vše nákupy do 22 eur, nad nemám zkušenost.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 2. 2024 00:27

Při nákupu na AliExpress je také dobré porovnat cenu stejného zboží od různých prodejců a koupit tam kde je to nejlevnější. Také je dobré se dívat i na cenu dopravy. Často je cena zboží až příliš levná, ale cena dopravy je natolik drahá, že se to ani příliš neoplati kupovat.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ... 25. 2. 2024 04:27

V CZK bych to tedy nekupoval a porovnavat kurz Airbank s rvlt je docela mimo.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 25. 2. 2024 07:22

Bavíme se o nákupu za pár stovek. Kolik bude rozdíl na nákupu za 500 v CZK vs USD přes Revolut? Tipuju, že to budu mít víc na té vratce :)
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 25. 2. 2024 10:28

Posledních pár měsíců to opravdu chodí jak hodinky, dodací lhůta obvykle 7-10 dnů, přijde to už proclené a s vyřízeným DPH. Takhle dobře to nikdy dřív nefungovalo.

Co se týká kurzu, tak si to zkuste to přepnout a spočítat. Mně to momentálně vychází nejlevněji nakupovat v USD (rozdíl oproti CZK cca 2%), v EUR to vychází stejně jako v CZK. Ideálně tedy nakupovat v USD, ale s nějakou kartou, kde směna vyjde levněji než ty 2 %.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod kajer 25. 2. 2024 12:19

Tak tak, kartou s dobrym kursem a v $ -levnejsi.
A vzpomente jak to byvalo na cinsky novy rok...
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 25. 2. 2024 12:48

Já na AliExpress platím v USD kartou od Creditas kde mi to kurzově připadá být nejlepší z bank které mám k dispozici. Kromě toho nákup provádím přes Twisto kde z toho mám i nějaké drobné kredity.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod myšpulín 25. 2. 2024 12:55

Kdysi jsem to počítal a vycházelo mi nejlepší platit v dolarech kartou Revolut i ve srovnání s Air Bank s jejich 3 % vratkou.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod MichalFory 29. 2. 2024 11:13

vlazy píše:Při nákupu na AliExpress je také dobré porovnat cenu stejného zboží od různých prodejců a koupit tam kde je to nejlevnější. Také je dobré se dívat i na cenu dopravy. Často je cena zboží až příliš levná, ale cena dopravy je natolik drahá, že se to ani příliš neoplati kupovat.

Přesně tak :-)
MichalFory
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 3. 2024 14:19

Zdejsi co nakupuji pres Aliexpress, prislo uz nekdy nekomu z Vas pozadavek, na vraceni zbozi, kdyz je poskozene? :)

Zjistil jsem ze nejsem sam, kdo ziskal adresu, kam dane zbozi vratit :(
(Name & Number)

China Shanghai Shanghai Songjiang District Floor 5,Building 9 NO.628 Jiu Xin Road Jiu Ting Town Song Jiang District

Je jen otazkou, zda pak to zbozi cinska celnice vubec pusti :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Hlava 25. 3. 2024 21:01

Hele mi se teď 2x stalo, že přišlo něco jiného.

Koupil jsem hakamu, přišla o číslo menší.
Prodejce bez keců vrátil celou částku, zpátky to poslat nechtěl.

Teď jsem koupil cage na kameru, chybí jí jeden upevňovací zámek.
Prodejce se zatím cuká, "že je to kvalitní" a nabídl slevu 2 USD. To jsem mu odmít.
Chci zase vrátit celou částku, anebo ať pošle to, co bylo na fotkách.
Jeslti to bude chtít poslat zpátky, tak nechť si to celé zorganizuje a zaplatí.

-- 25. 3. 2024 20:02 --

PS: Jinak jsem koukal, že k poslednímu nákupu jsem dostal normálně i daňový doklad s rozepsaným DPH.
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Hlava 27. 3. 2024 08:33

Tak další vývoj reklamace.

Prodejce nejprve nabídnul slevu 2 USD (cena cage byla asi 37 USD).
To jsem mu odmít, načež řekl, že žádnou slevu nedá, že jestli se mi to nelíbí, tak to mám poslat zpět. Já mu na to napsal, že to pošlu zpět pouze v případě, že zorganizuje a zaplatí dopravu. Následně uplynul čas pro dohodu (to je na Aliexpress sympatické, že na domluvu je stanovený čas, do kterého když se spor nevyřeší, tak se do toho vloží Aliexpress).

Od Aliexpress přišla nabídka:
- buďto 11 USD sleva
- anebo poslat zpět s tím, že dopravu platí prodejce (není nicméně uvedeno, jak by to mělo probíhat, a jestli tu dopravu bude prodejce i organizovat)
- nebo i toto mohu odmítnout, ale pak nevím, co by mělo nastat
Hlava
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka