Zkušenosti s nákupem z aliexpress.com

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dr.D 27. 8. 2024 13:19

kazit AliExpressu dobré jméno

:D :D :D

Tak hlavně, že to dobře dopadlo...
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 11. 2024 06:27

Nevím jestli je to nějaká novinka nebo jak dlouho už to tak je, ale všimnul jsem si, že když chci na AliExpress něco koupit přes Twisto abych z toho dostal nějaké kredity tak cena je dražší než jak bych to kupoval bez Twista a příliš se to tak neoplatí kupovat. Ta cena s Twistem je dražší tak, že ji ani nesníží ty kredity na které je třeba čekat někdy i více jak 3 měsíce. Máte někdo podobnou zkušenost s něčím takovým u AliExpressu?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 17. 12. 2024 14:25

Dnes mi byla doručená zásilka z AliExpress ve které bylo úplně něco jiného než co jsem si objednal. Měl jserm objednané toto
O1.jpg
O1.jpg (49.82 ) Zobrazeno 1034 krát
a bylo mi zaslané toto
N2.jpg
N2.jpg (214.25 ) Zobrazeno 1032 krát
Něco takového (šití s barevnými nitěmi + 2 knoflíky) by mne nikdy nenapadlo kupovat a je mi to k ničemu. Za 1,79 USD (43,80 CZK) je to co mi bylo zaslané hodně předražený nákup. Nevím jestli je to nějaký omyl nebo záměrný podvod prodejce, ale zvažují podat spor a požadovat vrácení peněz v plné výši. Co ale pokud to šití budou chtít zaslat zpět? Rozhodně nehodlám nic zasílat zpět do Číny a investovat do toho nemalé peníze když nemám asi žádnou záruku, že by se mi ty peníze vrátily zpět. Měl jste už někdo takový případ, že vám bylo zaslané z AliExpress něco jiného než bylo objednané a jak jste to řešili?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Vasek06 17. 12. 2024 15:18

Kolega z prace si objednal zbozi - neco z plastu - bylo to prasklé, vrátily mu love bez nutnosti vraceni zbozi, pouze to nafotil. Ale muze se to lisit dle prodejce.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 17. 12. 2024 15:37

Občas se mi taky stalo, že mi přišlo úplně něco jiného, než jsem si objednal. Stačilo to nafotit a vyreklamovat, následně mi byly vráceny peníze aniž bych musel něco posílat zpět do Číny.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 12. 2024 20:34

@vlazy, ma vubec tu krejcirskou vybavicku prodejce v nabidce?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 18. 12. 2024 03:04

Stalo se mi už, že mi zboží z AliExpress přišlo vadné nebo nepřišlo vůbec a vždy po podání sporu jsem to vyreklamoval a peníze mi byly vrácené. Asi vždy se čeká nějakou dobu na vyjádření se k tomu prodejce a pak je třeba dohadovat se s prodejcem. Pokud prodejce nereaguje tak po nějaké době AliExpress obvykle rozhodne ve prospěch kupujícího a peníze vráti. To, že by mi bylo zaslané něco jiného než co jsem si objednal se mi ale stalo poprvé. Jestli prodejce má to šití které mi zaslal v nabídce nevím a nezjišťoval jsem to. Na to zboží které jsem si objednal prodejce láká za dobrou nízkou cenu s dopravou zdarma a tak předpokládám, že možná chce na tom podvodně vydělávat tím, že zasílá nějaké blbosti za nepatrnou cenu a očekává, že asi ne každý to bude reklamovat.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránka