Nagant píše:Objednával někdo z Aliexpressu něco dražšího?
Zajímalo by mne, s jakou péčí je se zásilkou zacházeno na našem území, předpokládám, že vše doručuje Česká pošta.
Chtěl bych si tam objednat 5G modem, doručení Aliexpress Standard Shipping, v ceně něco přes 3 000 Kč.
Zatím mi i levnější věci, pokud se nevešly do schránky, končily k převzetí na poště, tak snad...
Ale radši se ptám, zda na to Aliexpress třeba nějak píše cenu zásilky, aby bylo jasné, že to není na nějaké pohození u schránek.
Dražší zásilky, (nevím od jaké hranice ceny) Aliexpress posílá jako balíčky, a ty pošta doručí osobně a pokud nejsme doma, tak je nechají u sousedů nebo je nechají uložené na poště, ale jen tehdy, pokud o uložení na poště sám požádám. Pošťák si při doručení balíčku nic podepisovat nenechává, jednoduše jej hodí do schránky anebo předá ve dveřích bez podpisu. Občas, když jsme nebyli doma, tak balíček s cenným obsahem ležel na prahu před dveřmi. Máme dveře přímo na ulici... Takže případné nedoručení nelze nijak prokázat. Když jde o levnější zásilku, tak to jde obyčejnou poštou tzv. ekonomicky a doručovatelky to jen házejí do schránky jako obyčejný dopis. Když se to do schránky nevejde, položí to před dveře na práh... Už jsem tak několik balíčků po návratu z dovolené našel. Na zemi, promáčené deštěm...