Zkušenosti s nákupem z aliexpress.com

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Marcus235 13. 5. 2024 09:07

Nagant píše:Objednával někdo z Aliexpressu něco dražšího?
Zajímalo by mne, s jakou péčí je se zásilkou zacházeno na našem území, předpokládám, že vše doručuje Česká pošta.
Chtěl bych si tam objednat 5G modem, doručení Aliexpress Standard Shipping, v ceně něco přes 3 000 Kč.
Zatím mi i levnější věci, pokud se nevešly do schránky, končily k převzetí na poště, tak snad...
Ale radši se ptám, zda na to Aliexpress třeba nějak píše cenu zásilky, aby bylo jasné, že to není na nějaké pohození u schránek.

Dražší zásilky, (nevím od jaké hranice ceny) Aliexpress posílá jako balíčky, a ty pošta doručí osobně a pokud nejsme doma, tak je nechají u sousedů nebo je nechají uložené na poště, ale jen tehdy, pokud o uložení na poště sám požádám. Pošťák si při doručení balíčku nic podepisovat nenechává, jednoduše jej hodí do schránky anebo předá ve dveřích bez podpisu. Občas, když jsme nebyli doma, tak balíček s cenným obsahem ležel na prahu před dveřmi. Máme dveře přímo na ulici... Takže případné nedoručení nelze nijak prokázat. Když jde o levnější zásilku, tak to jde obyčejnou poštou tzv. ekonomicky a doručovatelky to jen házejí do schránky jako obyčejný dopis. Když se to do schránky nevejde, položí to před dveře na práh... Už jsem tak několik balíčků po návratu z dovolené našel. Na zemi, promáčené deštěm...
Marcus235
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nagant 13. 5. 2024 10:15

Děkuji všem za sdělené zkušenosti.
Nagant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 28. 6. 2024 13:36

AliExpress zpomaluje dopravu? Na AliExpress nenakupuji příliš často, ale z posledních zásilek jsem byl zvyknutý, že mi bývaly doručené do 2 - 3 týdnů. Dnes mi byla doručená zásilka až po téměř 6 týdnech. Ne, že by mi to nějak hodně vadilo, protože pro mne je více důležité, že zásilka vůbec dorazila. Jaké máte kdo zkušenosti s délkou doručení? Také máte pocit, že ta doprava je pomalejší?
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod petrmegac 28. 6. 2024 14:46

No nevím, naposledy jsem objednával před 14 dny ve čtvrtek večer a balík dorazil další týden v pátek. 10 věcí, přebaleno do jednoho balíku v Mošnově. Musíš kupovat to co má napsáno Choice. A většinou u toho uvádí dodání do 11 až 14 dní. Já to měl ještě rychleji.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 28. 6. 2024 20:33

U té dnes doručené zásilky mám uvedenou odhadovanou dobu doručení 13. července 2024 takže to bylo doručené ještě o něco dříve. Nešlo mi ani tak o to, že to doručení trvalo o něco déle než jak jsem byl zvyknutý, ale o to jestli AliExpress nezačal ty zásilky zasílat nějakým pomalejším způsobem když dříve bylo běžné, že chodily rychleji.
Já na AliExpress kupují hlavně kvůli levnější ceně než u nás v Česku. Nechci si proto připlácet za rychlejší dopravu, protože to by mne pak mohlo vyjít nastejno nebo i dráž než jak bych to stejné koupil v Česku a nakupování na AliExpress by pak asi ztrácelo smysl. Už i tak tam mají mnohé věcí dražší než jak to bylo před nějakými 2 - 3 léty a je na zvážení jestli některé věci se tam ještě vůbec oplatí kupovat.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Stileth 28. 6. 2024 21:59

Zavisi podle toho co objednavas. To co jde poslat letecky je tu do tech cca 2 tydnu. To co nejde jako napr. baterie to jde lodi a muze to trvat tech 6 tydnu.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 6. 2024 13:26

Stileth:
Tím to asi nebude. V té mojí zásilce byly pouze 3 malé krabičky žiletek na holení a nevěřím tomu, že by zrovna toto nešlo poslat letecky. Prostě podle mne začali šetřit na dopravě a mnoho zboží zasílají asi nejlevnějším způsobem což je asi lodi. Také jsem si všimnul, že už delší dobu u mnoho zboží nabízejí dopravu zdarma, ale pouze při nákupu nad 10 USD což je často nevýhodné když se nakupuje nějaké drobnosti a člověk je nepotřebuje několik kusů aby to bylo nad 10 USD. Bohužel čínská vychytralost nezná hranic a proto se snaží zavádět různé finty tak aby z nás kupujících bvylákali co nejvíce peněz. AliExpress už dávno není to co bylo před několika léty a dost to pokazilo to zavedení DPH na vše.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod myšpulín 29. 6. 2024 13:31

Dodací doby jsou různé, je to tam psané, někde je rychlá doprava jen při celkové hodnotě nákupu nad nějakou částku, někde za příplatek, různě.
Vybírám i podle toho, chce to hledat a porovnávat.
Nejvíc jsem teď kupoval drobnosti do $3 kde sem musí objednat minimálně 3 věci.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 6. 2024 13:57

Já na AliExpress vybírám většinou podle ceny zboží a ceny dopravy tak aby to bylo co nejlevnější. Proč bych si měl připlácet za dopravu když mi na rychlém doručení až tolik nezáleží a nechodím tam nakupovat proto abych si ty nákupy prodražoval.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod myšpulín 29. 6. 2024 14:07

Jasně, taky mám cenu jako prioritu, ale zrovna to choise 3 from $ 2.99 vychází často jako nejlevnější.
Třeba redukce usb-c 3,5 mm jack za $1.99, pouzdra na telefony po 2- 3 dolarech na tom už nejde ani nějak víc ušetřit.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 6. 2024 14:50

Jako nejlevnější za kus to vyjít může, ale když někdo potřebuje pouze 1 kus zboží tak je blbost kupovat 3 kusy když ty další 2 nepotřebuje a může to tak celkově vyjít i dráž. Já jsem ty žiletky koupil 3 krabičky proto, že za 3 kusy byla doprava zdarma a vím, že ty žiletky všechny využiju. Kdybych ale měl kupovat např. 3 kusy nabíječek na mobil abych dostal dopravu zdarma nebo nějakou slevu tak bych to takto nekupoval když bych až tolik těch nabíječek nepotřeboval a hledal bych tu nabíječku u jiných prodejců za co nejlevnější cenu i s dopravou a bez nutnosti jich kupovat více než potřebuji.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 29. 6. 2024 15:07

vlazy: mas pak vic kramu, ale nekdo by ti poradil to pak zkusit prodat :D

Pozor taky zacali chytracit! Me se stalo poprve, za celou dobu co jsem z Ciny bral xy veci, ze Cinan pozaduje zaslat zbozi zpet!
Situace je takova, pokud ti prijde poskozene zbozi, ma sledovani a Cinan vi ze jsi to ty prevzal, mas dost problem. On ti napise, posli zpet.
Ja zabalil takto teplomery, poslal do Ciny za asi 200czk. Samozrejme sledovat balicek nejde, takze nikde nic. Se sledovanim to stoji prumerne 600 - 700czk.
Cinan pise vetu: az poslete zbozi zpet, vratim penize.

Zasah a spor? Ebay treba napise, ze na to dohlidne. Neni treba se bat, protoze i postovne uhradi. Jenze jak vystavi prodejce stitek, neni mozne s tim nic delat. No a zbozi jde vic jak 21dnu, takze pripad se uzavre a smula.
Zkousel jsem to resit a odpoved je pak konci, ze se mas domluvit s prodejcem :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 6. 2024 18:46

ripper6:
Děkují za radu, ale nemám v úmyslu ji využít. Prodávat nějaké věci za pár Kč to by asi příliš nebo spíše vůbec o to zájem nebyl. Byla by s tím zbytečná práce a musel bych to prodávat pod cenu a i tak bych na tom asi prodělal. To co nepotřebuji nemám ve zvyku kupovat.
Jak Číňan může vědět, že zboží někdo převzal? Sledování zásilek z AliExpress většinou končí odesláním z Číny nebo doručením do cílové země. Jen velmi málo zásilek se dá sledovat až do konce tj. převzetí adresátem.
Zasílat zboží zpět do Číny na vlastní náklady je blbost pokud není jistota, že Číňan potvrdí přijetí a vrátí peníze i s poštovným zpět. Myslet si, že to dopadne dobře je hodně naivní, ale je dobře, že jsi to otestoval a informuješ nás tu jak to dopadlo.
V případě, že něco není se zbožím v pořádku je asi lépe komunikovat přímo s AliExpress podáním sporu než s čínským prodejcem.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 7. 7. 2024 14:45

vlazy: jasne no, tak aspon vim v realu. Na Aliku bych rekl ze je ted spor lepsi, jako snadnejsi otevrit nez to resit v ebay, kde se preci jen neco po letech zmenilo :(
Neboj ja si to na Cinanech zase zahojim, naklikam jim par nekde neprijatych zasilek a vraceni penez. Jsou to smejdi v praxi, kdo je zna osobne tak vi.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 27. 8. 2024 14:01

Tak jsem naletěl na zboží za velmi levnou cenu od nesolídního prodejce který mne podvedl a nic nezaslal. Ano, je to moje chyba, že jsem to objednával tak trochu ve spěchu a nepřečetl jsem si pořádně recenze kde většina lidí píše, že tento prodejce je podvodník a nic nezasílá. Zboží mělo být zaslané z Francie a doručené do 16 dnů. Když ani po vice jak 16 dnech mi nic nebylo doručené a nebylo k dispozici ani sledování zásilky tak jsem podal spor s požadavkem vrácení celé čásky kterou jsem zaplatil. Čekalo se 5 dní na vyjádření prodejce k tomu, ale ten se nijak nevyjádřil asi proto aby nemusel přiznat, že je podvodník a nic nezasílá. Dále se čekalo 1 den na prověření AliExpressem a ten pak spor uzavřel s tím, že mi peníze budou vrádené. Dnes po třech dnech peníze byly doručené na můj účet. Nějaký čas to trvalo, ale jsem s takovým řešením sporu spokojený i když asi vlivem kurzu mi bylo vrácené o 3,20 Kč méně než kolik jsem za nezaslané zboží zaplatil. Divím se ale, že takového prodejce na kterého se více lidí ztěžuje, že je to podvodník který nic nezasílá AliExpress klidně nechává dál prodávat a podvádět další lidí a také kazit AliExpressu dobré jméno.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka