LXIDCX píše:Doletět si pro to![]()
Takhle jsem jednou kamarádovi letěl něco vyzvednout do New Yorku. I když mi zaplatil letenku, pořád ještě ušetřil oproti platbě cla a DPH.
No to bych neusetril tedy, naopak. Navic by to stejne slo pres celnika, scener.
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
LXIDCX píše:Doletět si pro to![]()
Takhle jsem jednou kamarádovi letěl něco vyzvednout do New Yorku. I když mi zaplatil letenku, pořád ještě ušetřil oproti platbě cla a DPH.
Podvádění se nemusí vždy vyplatit. Předpokládám, že číslo účtu a kód banky si celníci pokud jim na tom bude záležet dokážou zjistit. Začerněné číslo účtu na výpisu může být důvodem proč je to celníkům podezřelé a proto se není čemu divit, že si to asi chtějí ještě ověřit přímo v bance. Jinak proč celý výpis z účtu? To jim nestačí pouze potvrzení o té jedné konkrétní platbě které si u asi většiny bank jde stáhnout z IB?redhaven píše:musí jim stačit upravená faktura a začerněný výpis z účtu jen s mým jménem. Chápu, zajímá je číslo mého účtu, nebo aspon kod banky, aby mohli jako správce daně nařídit bance vydání výpisu a dokázat skutečnou cenu zboží pro soukromou potřebu
redhaven píše:... Chápu, zajímá je číslo mého účtu, nebo aspon kod banky, aby mohli jako správce daně nařídit bance vydání výpisu a dokázat skutečnou cenu zboží pro soukromou potřebu a pak ke clu, DPH udělit i tučnou pokutičku...
rufss píše:To muzou uz od 1.1.2018 zjistit jednoduseji z CEU, zjisti tam jednim dotazem vsechny cisla uctu u vsech bank, na kterych jsi majitel nebo disponent.
https://www.cnb.cz/cs/statistika/centralni-evidence-uctu/
Předpokládám, že v současné době to snad budou mít nějak automatizované. Někdo zadá údaje o tobě do počítače a ten to už rozešle elektronicky do všech bank.redhaven píše:aha, už vím k čemu je nových 30 000 státních povalečů, budou obesílat všechny banky s dotazem na platbu pro čínskou korporaci![]()
![]()
Předpokládám, že ty náklady na to ti snad můžou zaúčtovat k úhradě pokud zjistí, že jsi se snažil podvádět.redhaven píše:Bude to stát několik desítek tisíc, hlavně že vyšetří a ušetří ušlých pár tisíc
Právě to neuvedení čísla účtu mohlo být podezřelé. Čestní lidí kteří nepodvádějí nemají důvod před celníky skrývat číslo účtu.redhaven píše:Ano, samozřejmě doložil jsem vše, tj. proběhlou platbu mým jménem, bez uvedení čísla účtu natož banky a fakturečku.
Tímhle vyhrožováním nic nezmůžeš a pokud se budeš snažit mstít dalším podváděním tak jak to naznačuješ tak se můžeš dostat do dalších problémů které tě můžou zbytečně připravit o další peníze.redhaven píše:A jestli budou chtít vyšetřovat jak tu nastinuješ, oberu tenhle Oligarchický Absurdistán jinde a pořádně,
Oni už mají dost prostředků jak to od tebe dostat a můžeš se stavět třeba i na hlavě a nic ti to nepomůže.redhaven píše:opravdu nebudu platit tyto zlodějské poplatečky z poplatečků a daně,
Možná to "zlodějina" je, ale bohužel takové máme v této zemí celní zákony které stranoví DPH a clo u zboží nad určitou hodnotu a to i v případě, že neslouží pro další obchodování.redhaven píše:Ostatně zaplacené zboží je pro konečnou spotřebu a neslouží k dalšímu obchodování, takže nějaké poplatečky s poplatečků jsou čirou zlodějnou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků