osobne2 píše:dk1844 píše:kubatel10 píše:Když jsem výpověď zadal na konci října a za říjen mi byl ještě zaúčtován poplatek 49 Kč, je potřeba tento nedoplatek ještě doplácet? Účet mám ve výpovědní lhůtě, stav prémiových Kč mám 50 Kč a ty nevyčerpám, takže by si to mohli strhnout z tohoto, nebo je to jinak?dk1844 píše:[Pracovnik infolinky tvrdil, ze] hranice, kde se preplatek/nedoplatek neresi, je pry -+50 Kc.
Také tam nechám dluh 49 Kč za poplatek naúčtovaný až teď v listopadu a zároveň premiové 49,50 Kč. Tak uvidíme, jak se s tím vyrovnají. Výpovědní doba 30 dnů začala běžet dnem doručení výpovědi, výpověď jsem zasílal a doručil emailem 23.10.2015, ale přišlo mi emailem potvrzení, že to přečetli až 26.10.2015. A pak mi přišel poštou dopis datovaný 28.10.2015 jako potvrzení o přijetí výpovědi, a v něm je i napsáno upozornění, že karta byla k tomuto dni (asi je tím myšleno 28.10.2015) zrušena. To se mi zdá zaúčtování poplatku v listopadu na kartě zrušené v říjnu dost neetické a v rozporu s dobrými mravy, takže ho hradit nebudu, jinak bych ho uhradil.![]()
Tak mám ve správci financí informaci, že úvěr byl k 22.11.2015 doplacen, zároveň se dá stáhnout PDF potvrzení o ukončení úvěrové smlouvy. Nedoplatek 49 Kč (poslední poplatek za vedení karty) tedy opravdu vůbec neřešili. Historie plateb ani výpisy z úvěrového účtu už ale nejsou přístupné, takže nevím, jestli nějak započetli prémiové peníze do nedoplatku.