Portmonka

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Máte? Používáte? Je to k něčemu dobré, nebo to nemám ani instalovat?
instalovat 1 %  33%  [ 1 ]
neinstalovat 0 %  0%  [ 0 ]
nevím 2 %  66%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 3

Odeslat příspěvekod osobne2 10. 1. 2016 06:38

http://www.visaportmonka.cz/
Máte? Používáte? Je to k něčemu dobré, nebo to nemám ani instalovat?
Naposledy upravil osobne2 dne 10. 1. 2016 10:17, celkově upraveno 1
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Thom 10. 1. 2016 09:30

Ale jo, aby člověk nemusel mít v peněžence balíček karet je to dobrý. Někde mají problém ten kód sejmout skenerem, třeba v Bille, kde nemají ruční, ale lepší se to. Obsah jsou tam i použitelné kupóny a akce.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM007 10. 1. 2016 09:52

Portmonku používám hlavně kvůli Leo expressu slevové kartě. Mám jeden závažný problém. Většina čteček mé karty z Portmonky a z CardLess+ (kde mám většinu karet) nepřečte i když mám "jas a kontrast" naplno (Lenovo P780) a pak musí obsluha zadat číslo karty z displeje, což u kasy značně zdržuje.

PS: před chvílí jsem se díval do Portmonky a problém s pojmenováním karet je již odstraněn.
PS: nedělám ze sebe agenta 007, jen čekám na uvolnění aliasu MirekM ...
MirekM007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 10. 1. 2016 10:13

Možná záleží, kde nakupuješ. V Bille s tím nepochodím vůbec, v Tesku (MY) je problém u samoobsl. pokladny, ten pevně vest. skener to nějak nebere. Jinak to používám běžně bez problémů v DM, Globusu, DrMaxu...
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod osobne2 10. 1. 2016 10:19

Thom píše:... jsou tam i použitelné kupóny a akce.

Jako že tam jsou slevové kupony, ke kterým se člověk jinak nedostane?
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Thom 10. 1. 2016 17:09

Málokde jsou slevové kupóny, ke kterým se člověk jinak nedostane. Bývají třeba v novinách stejné "stáje" (Mafra).
Bývají tam akce s Ona Dnes, nějaké ty plošné akce obchodních center, celkem pravvidelně Sconto, Kasa, Pilulka,...
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod osobne2 10. 1. 2016 17:15

No to jsou zrovna obchody, kde moc nekupuji. Tesco, Penny Market, Albert, Lidl, Kaufland, nic?
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 1. 2016 11:38

Příliš nechápu jak tato portmonka souvisí s VISA. Ze stránek portmonky jsem to také nikde nezjistil. Když už mají v názvu slovo VISA a na stránkách i jejích logo tak první co mne napadlo je to, že to bude asi nějak souviset s VISA platebními kartami. Ono se ale jedná o karty různých věrnostních a slevových programů od různých obchodníků. Většina obchodů je tam ale takových ve kterých příliš nebo vůbec nenakupují. Pro někoho to možná bude dobrá věc, ale pro mne nic moc využitelné.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 1. 2016 12:18

Co je blbé především je, že z displeje telefonu nelze u mnoha obchodníků načíst čarový kód věrnostních karet, třeba v Marks & Spencer to už ani nezkouším a rovnou obsluze diktuji číselný tvar a v mnoha případech pak nelze ani použít (ZK České pošty, kde je údajně třeba pro ověření totožnosti odesílatele i jméno a příjmení, které je pouze na plastové kartě, zdroj: http://www.mesec.cz/clanky/portmonka-vs ... iste-test/). Použitelné jsou pak takřka jen v sítích obchodů, u nichž je příznak "Portmonka akceptována" a těch je celkem poskrovnu - sám mám pak v telefonu jen 3 "použitelné" kódy karet - Tesco Clubcard (jak už bylo zmíněno i tady může být problém na samoobslužných pokladnách), Sklizeno a prodejny začleněny do věrnostního programu iBod.

-- 11. 1. 2016 12:20 --

To, že je značka Visa součástí názvu aplikace neznamená pak nic, jednoduše je to jen sponzor, resp. reklama pro karetní asociaci upadajícího na našem trhu v dnešní době spíše do ústraní.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod egix 11. 1. 2016 12:56

Tesco samoobslužné pokladny mají kromě hlavní čtečky spojené s váhou i čtecí pistoli a ta kód z mobilu přečte (mnohokrát vyzkoušeno).
Misto portmonky raději používám mobile-pocket loyalty cards - https://goo.gl/LOYiT6
egix
Kolemjdoucí