od vlazy 13. 2. 2018 15:45
pobert:
A máš to i vyzkoušené, že to tak opravdu je, tj., že zaúčtovávají měnu tu kterou si tam kdo nastaví. Mne se to ověřovat nechce. Až tolik tam nenakupují aby mi stálo za to to ověřovat. Netvrdím ale že to tak jak píšeš není. U Číňanů asi může být všechno možné.
Kdysi jsem občas jezdil do Polska na naftu do auta a tam při platbě kartou mi tu platbu zkoušeli zaúčtovávat v korunách, ale přepočtené nějakým jejích pro mne nevýhodným kurzem což jsem odmítal a trval na zaúčtování ve zlotých což bylo pro mne výhodnější když mi to naše česká banka přepočetla na koruny. Předpokládám, že něco podobného bude asi i v případě těch různých měn na DealExtreme. Aby to nakonec nebylo tak, že platbu zaúčtovanou v CZK MasterCard přepočte na USD nebo € a banka v Česku pak zase na CZK což by mohlo být ještě více nevýhodné.
Také pochybuji, že by Číňané měli zájem o české koruny. Ono to ale může být i tak, že se platba zaúčtuje v CZK ale Číňanům se to v jejích bance připíše na účet přepočtené na USD.
Ono těch různých možnosti jak to s tím může být asi bude více, ale jak je to ve skutečnosti to asi těžko zjistím.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10