Stalo se mni poprvé co mi zásilka z Číny z AliExpress nedošla. Začátkem listopadu 2018 jsem na AliExpress mezi 11 - 12.11. objednal celkem 5 různých věcí. Čtyři mi postupně došly do 1 - 2 měsíců. Poslední těsně po vánocích. Jedna ale po téměř dvou měsících nedošla. Jedna se o věc za kterou jsem zaplatil 5,59 USD. V administraci mám u tohoto zboží uvedené, že táto objednávka bude uzavřená za necelé 4 dny což předpokládám, že do této doby (do konce týdne) mi to pošta už asi nedoručí. U této zásilky mi funguje i její sledování na stránkách české pošty když tam zadám číslo této zásilky. Píše mi to tam, že "17.11.2018 Zásilka převzata do přepravy. 21.11.2018 Odeslání zásilky do České republiky.". Až tak dlouho se to snad do ČR nepřepravuje i když byly Vánoce a mohlo se to trochu zdržet a celníci to také asi tak dlouho nedrží.
Nyní by mne zajímalo jak bych měl ohledně této zásilky postupovat. Nikdy jsem ještě něco takového nepotřeboval řešit i když jsem už toho z Číny objednával v minulosti více a tak s tím nemám žádné zkušenosti. Měl bych počkat ty necelé 4 dny až se objednávka uzavře a až pak něco s tím dělat nebo začít něco dělat už nyní? Jaké máte kdo s něčím takovým zkušenosti?