Spor na AliExpressu

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 30. 1. 2020 17:05

Ne, to si jen hňup koupil kabel za 14 korun a diví se, že je to šmejd.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod redhaven 31. 1. 2020 11:40

Myslite ze ma cenu otevirat spor u jednoho zbozi, ktere bylo nakoupeno na celkem tri rozdelene platby, pres poskytnute kupony odkazy prodejce na Ali. Kdy dve nejvetsi platby a zbozi uz jsem zdlouhave sporem reklamoval a nyni tam zustala jeste zlomkova treti platba/zbozi. Zajimave bylo, ze ac se jednal o jeden kus zbozi, ve dvou platbach me Ali ve sporu priznal u kazde platby jine precentni odskodneni pri shodnem zbozi a fotodomumentaci.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlazy 31. 1. 2020 15:37

Pokud je nějaký opodstatněný důvod pro spor (kvalita a parametry neodpovídají tomu co prodejce uvádí, nefunkční zboží, nezaslání zboží, zaslání méně kusů než mělo být atp.) tak to má vždy cenu. Prodejci by si měli uvědomit, že uvádět určité parametry zboží a zasílat ho s jinými horšími parametry nebo v jiném menším množství není v pořádku a takové klamání kupujících by jim nemělo procházet. To, že je něco levné ještě neznamená, že by to nemuselo být kvalitní, hlavně když prodejce u toho uvádí určitou kvalitu a parametry.

-- 31.1.2020, 15:56:58 --

Kolem.jdouci:
I debilovi by mělo být jasné, že kvalita čehokoliv by měla být minimálně taková jaká je u toho uváděná a ne horší a to, že je něco levné to rozhodně neomlouvá.

-- 31.1.2020, 16:01:30 --

Kolem.jdouci si asi uvědomil, že to co zde napsal je hloupost a tak to hned smazal aby tím ze sebe zbytečně neustále nedělal hlupáka.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 31. 1. 2020 17:53

Smazal jsem to, protože mi došlo, že idiot jako ty stejně nikdy nepochopí, že kabel za 14 korun prostě kvalitní být ani nemůže. Proč asi kabely od Ugreen, Baseus nebo Usams stojí 5x tolik? Za hlupáka tu má většina ale tebe.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Smurfik 31. 1. 2020 18:05

To jako fakt existuje někdo kdo si myslí, že za půl dolaru může být něco kvalitní? :-D A ještě se vzteká, že prodejce okamžitě nereaguje i když slaví čínský nový rok... Já si myslím, že ten vlazy si jen dělá *****.
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 31. 1. 2020 18:19

Bohužel ne, on je vážně tak blbej.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MildaX 31. 1. 2020 22:07

vlazy: To že prodejce na spor nereaguje je častý průběh, kdy nechá proběhnout lhůtu a rozhodnout Aliexpress v tvůj prospěch.
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redhaven 1. 2. 2020 00:13

"Milosti, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem" :love:
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 2. 2020 00:36

Smurfik píše:To jako fakt existuje někdo kdo si myslí, že za půl dolaru může být něco kvalitní?
Nejde o to jestli může nebo nemůže být kvalitní, ale o to, že pokud jsou u toho uvedené nějaké parametry tak by měly být dodržené a ne, že prodejce bude tím klamat lidí aby toho co nejvíce prodal. I levné věcí z Číny můžou být dostatečně kvalitní a mám s tím i osobní zkušenosti. To ale trollové co to nechtějí pochopit bohužel nikdy nepochopí.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod suram 1. 2. 2020 06:01

Snad ale není třeba oznamovat na toto fórum, že jsi zahájil druhý spor na aliexpressu a prodejce nereaguje? Nech si to pro sebe. Logicky je pro kupujícího výhodnější, když prodejce nereaguje, na to se není třeba ptát, normálnímu člověku to musí logicky "dojít". To nás plánuješ v budoucnu informovat o každém dalším sporu na aliexpressu?
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 2. 2020 10:17

suram:
Ty tu rozhodně nejsi od toho aby jsi určoval co se zde smí a co nesmí psát. Chápu, že by jsi velmi rád zde dělal cenzora, ale musíš se smířit s tím, že tě bohužel ním nikdo neustanovil. Je tu diskuze na téma sporů na AliExpressu a tak se nediv, že se tu na toto téma diskutuje. Pokud se ti to nelíbí tak zde nemusíš chodit neslušně trollovat a číst tuto diskuzi. Je ale vidět, že tobě jde především o prezentaci tvojí neslušnosti.

To, že pro kupujícího je výhodnější když prodejce nereaguje je mi jasné, protože tak může dostat všechny požadované peníze od AliExpressu zpět. Pro prodejce to ale výhodné nemusí být, protože zapojením se do sporu může docílit jeho neuznání nebo uznání pouze částečné. Chápu ale, že pokud prodejce si je jistý, že spor už nedokáže zrušit a bude muset vracet peníze tak je pro něho možná lepší se na to vykašlat a nechat to na AliExpressu aby to vyřídili za něho.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Smurfik 1. 2. 2020 10:28

vlazy píše:
Smurfik píše:To jako fakt existuje někdo kdo si myslí, že za půl dolaru může být něco kvalitní?
Nejde o to jestli může nebo nemůže být kvalitní, ale o to, že pokud jsou u toho uvedené nějaké parametry tak by měly být dodržené a ne, že prodejce bude tím klamat lidí aby toho co nejvíce prodal. I levné věcí z Číny můžou být dostatečně kvalitní a mám s tím i osobní zkušenosti. To ale trollové co to nechtějí pochopit bohužel nikdy nepochopí.

Ale to ti nikdo nebere, že zboží by mělo odpovídat uvedeným parametrům. My se pozastavujeme nad tím, že je někdo tak prostoduchý a dokáže tomu uvěřit s ohledem na tak směšnou cenu. O tom, že kvůli takové kravině plevelíš fórum ani nemluvě...
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 2. 2020 10:57

Smurfik:
Další takový co by si zde rád hrál na cenzora.

Ono ty ceny v Čínských obchodech jsou většinou směšné. Znamená to snad podle tebe, že všichni ti co nakupují v Číně jsou podle tebe směšní naivové? Nakoupil jsem už v Číně docela dost různých věcí za "směšnou" cenu a naprostá většina z nich odpovídá uvedeným parametrům nebo jsou i o něco lepší a jsem s nimi spokojený takže to neznamená, že všechno levné z Číny je automaticky nekvalitní šmejd. Proč asi mnozí lidí nakupují v Číně za "směšné" ceny a nekoupí si to raději u nás v Česku za dražší cenu? Zkus nad tím zapřemýšlet.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Smurfik 1. 2. 2020 11:19

Já jsem z Číny objednával už v době, kdy tys nebyl ještě senilní důchodce, takže mě laskavě nepoučuj. Stojím si za tím, že za cenu jednoho lahváče nemůže být nic kvalitní, ale diskuze s tebou je stejně o hovně.
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 2. 2020 11:44

Smurfik:
Neznám tě osobně a nevím kolik ti je let, ale podle tvých nesmyslných keců které tu prezentuješ by se dalo usoudit, že budeš ještě hodně mladý (možná v pubertě) a nemáš ještě až tolik zkušenosti s nakupováním z Číny a nevíš co všechno a za kolik se tam dá koupit. Já mám s levnými věcmi z Číny svoje zkušenosti a dobře vím, že ne všechno levné odtamtud je určitě automaticky nekvalitní šmejd, ale tobě se to vysvětlit nedá. I drahé věcí bývají občas nekvalitní a proto výše ceny neznamená vždy záruku kvality nebo nekvality.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka