Balík s adresou v Polsku

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 12. 2019 16:28

Mám dotaz, zda-li lze nějakým způsobem obejít objednání zboží, které firma zasílá jen na polskou adresu. Lze ho nechat poslat např. na libovolnou poštu? Případně najde se někdo v okolí, kdo to umí v rámci MS kraje zařídit?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 12. 2019 16:43

Služba poste restante funguje po celém světě, tedy i v Polsku. Jestli však bude prodejce ochoten zaslat je věc druhá
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod frelichl 6. 12. 2019 17:24

Existuji preposilaci sluzby. Z Nemecka jich existuje hodne, nechal jsem si pres ne preposlat uz desitky baliku a vzdy bez problemu. Vetsi baliky (mycka, trouba, stresni box) jsem jezdil vyzvedavat osobne, protoze spedice vetsinou vychazela dost draho.

Na preposilani z Polska se asi zameruje vyrazne mene firem, mnou vyzkousena zNemecka.eu (ktera nabizela i Polskou adresu) momentalne pozastavila preposilani z Polska, Google nasel treba tuhle firmu, ale zkusenosti s nima nemam: https://www.nakupy-polsko.cz
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OnderCZ 6. 12. 2019 17:29

Nakupoval jsem asi třikrát z PL a využil jsem právě výše zmíněné https://www.nakupy-polsko.cz. Vše bez problémů.
OnderCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 2. 2020 07:03

Objednával jsem asi před 2 léty zboží z Polska a nechal jsem si to zaslat na poštu v Polsku v blízkosti hranice s Českem. Dostal jsem pak asi na e-mail číslo nebo kód (už si přesně nepamatuji) pro vyzvednutí té zásilky a informaci o tom, že je připravená k vyzvednutí. Musel jsem si pak pro to na tu poštu do Polska zajet kde mi byla zásilka na základě toho čísla nebo kódu bez problémů vydána. Pro ty co bydlí blízko polské hranice nebo nemají problém si do Polska zajet je to asi nejjednodušší a nejlevnější způsob jak si nechat zaslat balík z Polska. Nějak podobně by to asi šlo při zaslání prostřednictvím DPD nebo jiných kurýrních služeb které mají místa pro vyzvednutí zásilek po celém Polsku, ale to nemám přímo vyzkoušené. Odesílatel zásilky ale musí daný způsob dopravy podporovat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 3. 3. 2020 02:54

A šlo to s českým tel číslem? Nakonec jsem měl možnost zboží objednat na pobočku Žabky, ale postrádal jsem polskou simku
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 3. 2020 10:36

To si už nepamatuji jak to přesně bylo, ale předpokládám, že s českým tel. číslem to asi nešlo, ale nebyl problém si to číslo nebo kód pro vyzvednutí balíku nechat zaslat na e-mail. Také si už nepamatuji jestli to číslo nebo kód mi zaslal prodejce (odesílatel balíku) nebo přímo polská pošta, ale to je asi jedno. Původně jsem zvažoval si ten balík nechat zaslat kurýrní službou do balikomatu v Polsku nebo jak se to jmenuje, ale tam je třeba mít pro vyzvednutí polské tel. číslo které nemám a tak jsem si to nakonec nechal zaslat polskou poštou s vyzvednutím na poště v Polsku a s tím nebyl žádný problém.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování