no dneska jsem byl nakupovat a ty ceny jsem dlouho neviděl - a opět to potvrzuje moji teorii, že za ceny v obchodě může jen obchod a ne nákej dodavatel a už vůbec ne nákej bezvýznamnej agrofert.
krkovice 109,9 když jsem ji před 2-3 lety kupoval tak stávala 80-90 korun
rajčata 0,5 kg snad poprvé levnější než kilov volně a to za 29,9 což je na kilo 60 a volně měli za 89,9 což je právě ta napálená cena, od zemědělců to vykupujou furt za malý peníze
přesně jak to kdysi čsu zjistil s máslem, u výrobců byla cena stále stejná, jen řetězce ho napálili.
no a nepamatuji si kdy jsem viděl v obchodě vepřovou šunku 80 procent za 132 kč za kilo
když obyčejná pražská šunka stála 269 kč
moravské jitrnice 149 Kč, tlačenka 169 kč
x měsíců jsem to nekupoval ale maso vím jak zdražilo, obzvláště kuřata a pak vepřový
jinak je pravda co se týče drogerie - například ariel za 299 kč v tescu na praní, že bylo brutálně zdražený za poslední rok
takže za ty ceny tady můžou nenažraný řetězce, který ty ceny uměle a neúměrně navyšujou a je jedině dobře že to Češi nekupujou v takový míře.
jinak jsem se setkal se situací kdy místní slepičárna která byla vždy dražší než řetězce při cenách 2-3 Kč za vejce, byla najednou levnější než obchodní řetězce za 5,9 Kč
a největší zlodějina je poznat i na banánech jeden týden za 39,9 Kč a najednou tenhle je mají za 24,9 ,tak asi pořádaj kolumbijský týden všude v Evropě
a mandarinky jeden den za 54,9 a druhej den v akci za 33.9 Kč
a
jinak v polským Klodzsku jsem byl na nákupech jak Lidl a Biedronka tenkrát když zavedli nulovou dan i tankovat, jen se mi tam kvůli nižšímu dph nevyplatí jezdit, já tam jedu jen když se jedu podívat kolem na nějakou nemovitost, no a teď tam třeba poblíž hranic, v Trutnově kupuju byt .tenkrát tam měli pro mě zajímavý ceny jogurtů bez laktozový, takový větší baleníčko ,možná díky silnější koruně tam se něco vyplatí koupit zas.
ale koukám do letáku z první stránky a věpřový tam maj furt za 60 Korun , no ještě že jsem koupil velkou lednici tak je to kam uskladnit, až si vytáhnu peníze z jednoho ze dvou bytů co jsem levně koupil . kuřecí řízky za 90 Korun

Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.