ALLEGRO

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Vasek06 7. 4. 2024 19:48

Zase došly nějaké kupony - 350, 200, 2x 100. Už pomalu nevím, co mám kupovat.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 123123123 7. 4. 2024 20:04

A velikost nákupu?
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 7. 4. 2024 20:18

Kromě Allegro Days bude od zítřka taky Shaker https://allegro.cz/kampan/shaker
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 8. 4. 2024 07:49

@Vasek06
To je nějaký nový účet, s 5ti Allegro Smart! zdarma, nebo podle čeho to Allegro posílá?
Jaký je tam limit nákupu?

Nově zakládané účty se musí lišit pouze e-mailem, nebo musí i jiným ještě neregistrovaným tel. číslem, jménem a příjmením, adresou?
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 4. 2024 07:53

na uctech se smart na rok(jak byla akce 3x100kupon) , kde pote bylo 300kc kupon nemam zadne nove kupony

na uctech bez smart taky nic...allegro posila kupony nekdy postupne v prubehu hodin, ale nemyslim, ze uz dnes neco prijde, kdyz jsou od vcera...

@Vasek06 , jaky mas ucet? bez smart(po vyuziti 5xsmart dopravy free), s placenym mesicnim/rocnim smart, nebo "novy" ucet s 5 smart zadarma?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Prcek 8. 4. 2024 12:52

Mně přišel kupon na 250 Kč za nákup přes 799 Kč. Mám expirovaný ten zaváděcí Allegro Smart na 5 doručení zdarma, pak už jsem ho neprodlužoval.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 8. 4. 2024 13:43

Taky 250 Kc nad 799 u různých uctu, se Smart i bez.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod d1vine 8. 4. 2024 14:42

Tak jsem ho ve 14:30 dostal taky. Na účet se Smart klasicky nic. Pokud budou takto dál pokračovat, nedává moc smysl Smart mít. :lol:
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tulum 8. 4. 2024 15:03

Stejně u mě a taky bez logiky. Z pěti účtu (z toho dva Smart na rok) mi přišel pouze jeden ten 250 Kč kupón na účet bez Smartu.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 18. 4. 2024 14:54

Můj příběh s nákupem na Allegro.
  • Minulý týden v ponděli 8. dubna jsem dostal kupón na slevu 250 Kč na nákup minimálně za 799 Kč.
  • Zároveň se na Allegro.cz snížila cena sekačky kterou jsem už delší dobu zvažoval koupit na 5912 Kč což je dost dobrá cena. Běžně se tato sekačka v různých obchodech (nejen na Allegro) prodává za +/- 7 - 9 tisíc Kč.
  • V úterý jsem jsem tu sekačku koupil (objednal) od českého prodejce mall.cz a ve středu mi byla doručená. S použitím kupónu mne to tak vyšlo na 5662 Kč.
  • Po rozbalení zásilky jsem ale zjistil, že mi byla bohužel zaslána trochu jiná verze té sekačky než kterou jsem si objednal a zaplatil za ní. Měla být s výkonem 3,3 kW a byla mi zaslána verze s výkonem 3 kW což je o 0,3 kW méně.
  • Informoval jsem prodejce mall.cz, že mi zaslali trochu jinou sekačku než kterou jsem si objednal a napsal dotaz co s tím.
  • Odepsali mi, že mi mohou zajistit na jejích náklady svoz odemne a sekačku tak mohu vrátit a pak mi i vráti peníze zpět. Vracet se mi to ale nechtělo, protože jsem to měl už rozbalené a sekačku smontovanou a musel bych to zase rozmontovat a sbalit. Navíc za tak dobrou cenu bych tu sekačku už asi téměř určitě nikde jinde nekoupil. Byl bych ochoten zvážit sbalení a vrácení pokud by mi tu sekačku vyměnili za správnou kterou jsem si objednal.
  • Odepsali mi, že tím, že je zboží zakoupeno přes portál Allegro, není možné systémově provést výměnu. Nabídli mi ještě další možné řešení pobud se rozhodnu zaslanou sekačku ponechat a to formou kompenzace v podobě slevového poukazu v hodnotě 700 Kč na nákup na Mall.cz který se nevztahuje na portál Allegro a partnerský prodej a je možné jej využít na veškerý sortiment Mall.cz a nebo vrácení na účet 10% z částky což je 590 Kč. Protože va Mall.cz nemám prozatím v úmyslu kupovat nic v hodnotě alespoň 700 Kč tak jsem souhlasil s vrácením těch 590 Kč čímž by se mi ta sekačka slevnila na super cenu 5072 Kč.
  • Požadali mne ještě o číslo účtu kam vrátit platbu v hodnotě 590 Kč, což jsem jim zaslal.
  • V ponděli 15. dubna mi zaslali novou fakturu s uvedením správné verze sekačky která mi byla zaslána a informovali mne, že se tímto dnem vrací platba v hodnotě 590 Kč na můj účet a byl mi zaslaný i opravný daňový doklad na tuto částku. Zároveň mi zaslali i jinou zprávu, že prodejce mall-cz vrátil celou částku ve výši 5912 Kč za nákup, což mě docela dost překvapilo.
  • Následující den v útery k mému překvapení na můj účet ze kterého jsem platil kartou přišla platba (karetní transakce) od allegro.cz v hodnotě 5662 Kč což znamená, že mi byla vrácená celá platba kterou jsem zaplatil. Zároveň mi na allegro.cz vrátili i kupón který jsem při nákupu použil. Tím bych měl tu zakoupenou sekačku zcela zdarma a nebo se spíše jedná o nějaké pochybení někoho kdo tu slevu měl odeslat a proto jsem jich o tom informoval.
  • Včera mi bylo odpovězené, že vše bylo předané k prověření na příslušné oddělení a že kolegové z kompetentního oddělení se se mnou spojí ohledně dalšího postupu. Prozatím se se mnou ohledbě toho ale nikdo nespojil a jsem velmi zvědavý jaké to řešení nakonec bude. Předpokládám, že asi budou chtít ty nesprávně vrácené peníze vrátit zpět.
  • Obchod Mall.cz ve kterém jsem už v minulosti nakupoval bezproblémově vícekrát jsem považoval za solídní obchod, ale po tom co se stalo nyní mi to připadá, že jsem se asi mýlil. Připadá mi to, že tam mají asi trochu bordel když mi nejdříve zaslali trochu jinou sekačku a nyní asi ani neumí pořádně vyřídit nabídnuté vrácení peněz. Byl bych rád kdyby se to už konečně nějak vyřešilo, protože neustála komunikace s ními mne už příliš nebaví.
Naposledy upravil vlazy dne 19. 4. 2024 08:58, celkově upraveno 2
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 18. 4. 2024 16:13

"Allegro si mne ruce: Češi slyší na rychlé doručení, nízké ceny i široký výběr."
https://www.podnikatel.cz/aktuality/all ... oky-vyber/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 23. 4. 2024 14:05

Vracel někdo zboží z Allegra do Polska?

Allegro mi vygenerovalo štítek na PPL (DHL), hodil jsem to na parcelshop a už dva dny je to zaseklé u Allegra na "1. Deklarováno vrácení", nikoliv "2. Vracené zboží v přepravě" i když to dle PPL už v přepravě je. Ve sledovači je i "Track a shipment abroad JJD1XXXXXXXXXX", které míří na Polské DHL.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 23. 4. 2024 14:18

Ano.

9.4. odesláno zpět
12.4. zásilka byla doručena
16.4. vrácení peněz zpět na účet
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 4. 2024 22:44

Leeroy Jenkins:
To sledování zásilekek na stránkách Allegra ne vždy dobře funguje. Lepší je sledovat zásilku na sledování zásilek na stránkách dopravce který zásilku přepravuje. Pokud ve sledování PPL máš "Track a shipment abroad JJD1XXXXXXXXXX" tak předpokládám, že je to asi odkaz na stránky Polského dopravce který to převzal od české PPL a dále to dopravuje v Polsku a tam by snad mělo být pokračování sledování na území Polska.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tulum 24. 4. 2024 07:09

Nevím, jestli jsem objevil Ameriku, ale zkusil jsem minulý týden zrušit (mám ho totiž na více účtech) to roční Smart členství na dvou účtech z té kuponové akce, kdy mi za roční členství 299 Kč darovaly 3 x 100 Kč slevový kupón na každý účet, které jsem následně přes Smart dopravu všechny uplatnil a světe div se, dneska mi přišly z Allegra vratky na kartu 2 x 299 Kč.
Sice mi to hned při zrušení Smartu psalo, že mi budou peníze vracet, ale bral jsem to s rezervou:)
tulum
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka