technikus:
Děkují za informace. Tak jsem se proklikal na to vrácení zboží a je tam mj. uvedené "Lhůta na odstoupení od smlouvy
14 dnů". Nevím ale zda těch 14 dnů se počítá od data objednání, data odeslání zásilky nebo až od data doručení zboži. Objednával jsem 8. září zásilka byla oderslána ale až po čtyřech dnech 12. září a doručená 17. září. Pokud by se to počítalo od provedení objednávky tak to už mám asi pozdě na vrácení. Dále je tam adresa pro vrácení zboží a také:
"
Informace od prodejce- Osobně si vyzvedávám vrácené zboží od kupujících
- Nepřijímám vrácení zboží od firem (nevztahuje se na OSVČ v případě uvedeném v čl. 7aa zákona o právech spotřebitelů ve spojení s čl. 385(5) občanského zákoníku – pouze pro allegro.pl)
- Vratku nepřijmu, pokud zásilku pošlete na dobírku
- Obdrželi jste dárek? Pokud zboží vracíte, zašlete nám zpět i tento dárek
- Kupujete produkt v balíčku? Pokud vrátíte jen část balíčku, přijdete o slevu. Výše vracené částky bude snížena o rozdíl mezi cenou produktu v balíčku a samostatně"
Pokud si prodejce osobně vyzvedává vrácené zboží od kupujících tak to znamená, že by si pro to osobně přijel ke kupujícímu z Polska do Česka a osobně si to od něho vyzvednul?
A co doprava vráceného zboží, tu platí prodehce, Allegro nebo vracející, protože ohledně toho tam není nic uvedené? Předpokládám, že na to asi bude mít vliv SMART! který sice mám, ale u zboží které zvažují vrátit SMART! bohužel nebyl.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10