ALLEGRO

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 3. 2. 2025 16:59

Objednal jsem od dvou prodejců v souhrnu 2tis+, jeden mi obratem napsal, že zboží není (první polonegativní zkušenost s Allegro) a vrací peníze a vrátil je v plně výši tzn. 250 Kč kupon se uplatnil na zbytek objednávky. Kupon se mi zobrazoval stejně v obou objednávkách.

Akorát mi přišlo Allegro days a 300 kupón nad 2100.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 3. 2. 2025 17:03

Ok díky.
Budu tedy doufat v to, že by po vrácení objednávky u jednoho prodejce mělo dojít ke vrácení plné částky.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jike 3. 2. 2025 21:47

Koukám, že Mall má na Allegru pěkné ceny na PC a komponenty. Např. 7600x vychází se smartem na 4479 Kč (běžně k 5500) nebo Acer Swift 14 s 32GB a hodně slušným 8845HS za 21031 Kč (běžně k 24000).
jike
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 10. 2. 2025 15:41

Co kupujete na Mallu? Díky za konkrétní tipy. Začali nějaké Mall dny a kupón k tomu.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 10. 2. 2025 16:07

Drogerii (prášky, aviváže, tablety do myčky apod.), hračky, IT techniku apod.

Mall je u mě jeden z prodejců, u kterého na Allegro nakupuji nejčastěji v průběhu roku.

Mall Dny
A pro vás máme něco navíc! Využijte 250Kč kupón při nákupu nad 1 000 Kč, díky kterému pořídíte vaše oblíbené produkty výhodněji.
Kupón platný do 23.2.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prcek 10. 2. 2025 16:32

Já to teď zběžně prošel a přijde mi, že na Mallu prořídl sortiment (oproti stavu, než to koupilo Allegro). Nedokážu to doložit, je to jen pocit - zrovna tam teď nedokážu najít žádnou věc, kterou potřebuju koupit :-).

V poslední době jsem také kupoval nejvíce drogerii a hračky, ještě možná vybavení do kuchyně.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 10. 2. 2025 17:11

Je to tak. Stejný případ je CZC - po přesunu na Allegro zmizelo velké množství položek.

Myslel jsem, že využiju kupónu a nakoupím do zásoby kočkolit, který jsem si oblíbil. Ale ouha. Od té doby, co je Mall na Allegru, tak pravidelně uvolňují do prodeje 1-2 kusy, to se mi nevyplatí kupovat.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prcek 11. 2. 2025 10:15

Mall.cz v březnu skončí. Allegro jej pohltí půl roku poté, co zrušilo i CZC (https://www.zive.cz/clanky/mallcz-konec ... fault.aspx)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 2. 2025 10:55

Asi menší škoda než zánik CZC před časem.

U Mallu na Allegru mě dost omezuje to, že mi vůbec nenabízí doručení do boxu ani u výrobků, které mají normální rozměry. Například Sanytol odstraňovač skvrn je velký cca 12 cm × 9 cm, ale prostě box nenabízí, jedině výdejní místo v obchodě nebo kurýr domů, ani jedno nechci.

Takže služby ne moc dobré, ale samozřejmě záplava slev a kupónů přitáhne spoustu zákazníků.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 11. 2. 2025 11:02

Asi jak co, mě to z Mallu přišlo normálně do alzaboxu, jeden den odpo jsem objednal a ráno už to tam bylo.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 2. 2025 11:09

Asi takhle: Allegro má mnohonásobně vyšší schopnost generovat nestandardní situace než je zvykem u klasických e-shopů. To mě obírá o čas, který považuju za velmi cenný. Ale samozřejmě pěkné ceny a slevové kupóny taky občas využívám.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 11. 2. 2025 11:12

@hyper9

Je to ono, nebo něco jiného?
Přílohy
pic.png
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 2. 2025 11:32

Můj byl "zářivě bílá", ale vlastně skoro stejný. Koukám, že teď přidali doručení i do boxů, což je fajn, v lednu to ještě nešlo. Tož se omlouvám, že jsem napsal, že to nejde.

Služby na úrovni tržiště, klienta to obírá o čas. Ale najdu si tam věci, které +- fungují.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod PaulPaul 12. 2. 2025 09:15

Jestli jde Mall přímo pod Allegro, snad zachovají sortiment. Teď to je tak, že na Allegru z těch věcí, co kupuju je asi 1/3.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 2. 2025 13:00

Prcek píše:Mall.cz v březnu skončí. Allegro jej pohltí půl roku poté, co zrušilo i CZC (https://www.zive.cz/clanky/mallcz-konec ... fault.aspx)

Kdyz se rusilo CZC, doprodavali pry skladove zbozi za hodne nizke ceny.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka