ALLEGRO

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DrumSession 2. 8. 2023 15:15

O přežití Mall.cz a CZC rozhodnou zákazníci. Allegro chce obsadit český trh
https://www.e15.cz/byznys/o-preziti-mal ... rh-1399684

Úvodní tříměsíční start na českém trhu si Bogdan pochvaluje, podle něj se Allegro nemuselo vypořádat s žádným velkým problémem. Za tu dobu nakoupilo na stránkách polského tržiště přes 300 tisíc Čechů. Allegro předpokládá, že se český zákazník zajímá jen o cenu a tržiště je preferovanou platformou. Alza i CZC jsou důkazem, že tomu tak není.
Navíc jsme v e-commerce o 10 let napřed – e-shop v CZ "slouží" zákazníkovi !
V Polsku Allegro díky své dominantní pozici určuje směřování tamního trhu, takže se zákazníci chovají podle toho, jak oni chtějí...

Už jste si něco pořídili přes Allegro ?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 2. 8. 2023 17:05

Prvně jsem tam kupoval stínění na pergolu na terasu, které na míru nešlo koupit jinde než z Polska, kde to vyrábí. Než to brát z polského eshopu s dopravou kurýrem za 300 Kč, vzal jsem to ze stejného eshopu přes Allegro s dopravou zdarma. Úspora asi 25 %. Reklamace špatného rozměru vyřízena zasláním dalšího zboží. To však je o prodejci, ne o allegru.

Nyní přišly kupóny, tak jsem v neděli koupil drogerii - Glade osvěžovače a Calgon. Ty vycházely cenově dobře, Calgon i bez té slevy, ale jinak žádné super ceny drogerie tam nejsou. Akce na drogerii v českých obchodech, nebo třeba na alze, kde bereme často, jsou za lepší ceny. Ať jde o prací gely, tablety do myčky, závěsy do WC (Bref), sprcháče, antiperspiranty... Problém je, že to musí být od stejného prodejce, jinak bude mít člověk několik zásilek, každou se samostatným poštovným. Takže 3x3 osvěžovače, abych byl nad 400 Kč a mohl uplatnit kupon, a 5ks Calgonu z jiného shopu. Na Amazonu jsou také různí prodejci, ale skoro vše (z normálních věcí) má v prodeji i samotný Amazon, takže jde nakoupit plno různých věcí a přijde to za jedno poštovné. K tomu velký mínus je vyhledávání jen přes klíčová slova, reálně se to nedá nějak filtrovat jako třeba na alze.
První zásilka přišla do Zboxu dnes dopoledne, druhá asi přijde zítra, už mám tracking od Zásilkovny. Takže rychlost doručení celkem ok, i když z alzy nebo mallu bych to měl už asi v pondělí.

Co jsem se díval, zatímco u mallu se vrací zboží v 14 denní lhůtě mallu a oni už si to pořeší s konkrétním prodejcem, na allegro se vrací prodejci a jestli je to zdarma, nebo placené, záleží na konkrétním prodejci.

Celkově jako pokud chci něco koupit z Polska, co je tam výrazně levnější, je to super. Platím v korunách, doručení a vrácení je většinou snazší a levnější. Jinak nevidím důvod, proč to používat...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tonddy 2. 8. 2023 17:32

Mall cz jde do kytek, úplně na nic, jen cizí partneři.
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrmegac 2. 8. 2023 18:09

Platit na Allegro v korunách znamená akceptovat jejich DCC!!! POZOR!!!
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 8. 2023 19:37

na Allegro nakupuji více než 4 roky, převážně CD které bych u nás nesehnal, a také pár dalších věcí, všechny nákupy vždy bez problému, vše přišlo v termínu a v pořádku
Nick Cave
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 8. 2023 05:21

Jaka je casova platnost toho 200Kc kodu za doporuceni?

Lze se retezove doporucovat, tzn staci menit email, nebo kazdy ucet musi mit sve tel. cislo? :nenapadne
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod ... 3. 8. 2023 08:20

petrmegac píše:Platit na Allegro v korunách znamená akceptovat jejich DCC!!! POZOR!!!

Cim je tam nejlepsi platit? Eurem?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod petrmegac 3. 8. 2023 08:39

No pokud je ten prodejce polák tak zlotkama. Když jsem se díval na jednu věc kterou jsem chtěl tak i když u nás je kurz cca 5,4 tak při platbě korunama mě vycházel kurz na 6,1.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 3. 8. 2023 09:10

Takze kartou rvlt asi nejlepsi?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod .void 3. 8. 2023 09:44

petrmegac píše:Platit na Allegro v korunách znamená akceptovat jejich DCC!!! POZOR!!!

Lze vůbec na české verzi platit jinak než korunami?
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrmegac 3. 8. 2023 11:25

No musíš jít na allegro.pl, to ti dá polštinu a zloté a doručení do polska tak akorát přepneš doručení do česka a zbytek necháš. Hodně polských prodejců k nám neposílá takže musíš přepnout. A schválně si porovnej ceny.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yriv 3. 8. 2023 15:52

a přičti 10,99PLN za zásilkovnu
yriv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 3. 8. 2023 17:00

Ale na allegro.pl nejdou využít ty 200 Kč slevové kupóny za pozvánky, ne? Sice se mi podařilo přihlásit účtem z allegro.cz, ale nevidím tam svoji objednávku, takže to vypadá na dva separátní účty. Každopádně tam jde také aktivovat znovu ten Allegro Smart! trial na 5 doručení zdarma. Celkově rozhodně přehlednější, než česká mutace, širší nabídka zboží a cena za zásilkovnu nižší, než z mnoha českých eshopů. Ta česká mutace mi přijde ale dost tragická.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 3. 8. 2023 18:05

Tak například ten Calgon 750 ml, co jsem kupoval.
Nejlevnější 17,49 pln, na českém 94 Kč. Kurz tedy 5,37.
Druhý nejlevnější 17,98 pln, na českém 96 Kč. Kurz tedy 5,34.
Žádné "DCC" tam není, je to dokonce levnější než středový kurz.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 3. 8. 2023 18:50

Přesto Revolutka je univerzalní...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Další stránka