od tmx643 2. 8. 2023 17:05
Prvně jsem tam kupoval stínění na pergolu na terasu, které na míru nešlo koupit jinde než z Polska, kde to vyrábí. Než to brát z polského eshopu s dopravou kurýrem za 300 Kč, vzal jsem to ze stejného eshopu přes Allegro s dopravou zdarma. Úspora asi 25 %. Reklamace špatného rozměru vyřízena zasláním dalšího zboží. To však je o prodejci, ne o allegru.
Nyní přišly kupóny, tak jsem v neděli koupil drogerii - Glade osvěžovače a Calgon. Ty vycházely cenově dobře, Calgon i bez té slevy, ale jinak žádné super ceny drogerie tam nejsou. Akce na drogerii v českých obchodech, nebo třeba na alze, kde bereme často, jsou za lepší ceny. Ať jde o prací gely, tablety do myčky, závěsy do WC (Bref), sprcháče, antiperspiranty... Problém je, že to musí být od stejného prodejce, jinak bude mít člověk několik zásilek, každou se samostatným poštovným. Takže 3x3 osvěžovače, abych byl nad 400 Kč a mohl uplatnit kupon, a 5ks Calgonu z jiného shopu. Na Amazonu jsou také různí prodejci, ale skoro vše (z normálních věcí) má v prodeji i samotný Amazon, takže jde nakoupit plno různých věcí a přijde to za jedno poštovné. K tomu velký mínus je vyhledávání jen přes klíčová slova, reálně se to nedá nějak filtrovat jako třeba na alze.
První zásilka přišla do Zboxu dnes dopoledne, druhá asi přijde zítra, už mám tracking od Zásilkovny. Takže rychlost doručení celkem ok, i když z alzy nebo mallu bych to měl už asi v pondělí.
Co jsem se díval, zatímco u mallu se vrací zboží v 14 denní lhůtě mallu a oni už si to pořeší s konkrétním prodejcem, na allegro se vrací prodejci a jestli je to zdarma, nebo placené, záleží na konkrétním prodejci.
Celkově jako pokud chci něco koupit z Polska, co je tam výrazně levnější, je to super. Platím v korunách, doručení a vrácení je většinou snazší a levnější. Jinak nevidím důvod, proč to používat...