ALLEGRO

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Vasek06 24. 10. 2024 17:59

Mám je taky, naprosto nepoužitelné.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 24. 10. 2024 21:19

Mě poslali 200 nad 600, 300 nad 1800 a 400 nad 4000
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 28. 10. 2024 08:44

Nema nahodou nekdo kod na LEGO 250kc nad 1000Kc na allegro? Vim, ze jsou neprenosne, ale jak jste ho ziskali?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Džanovak 28. 10. 2024 12:43

Allegro je důvěryhodná a spolehlivá firma. Teď to říkali ve svoji televizní reklamě, tak nevím, co pořád proti ní máte ;-)
Naposledy upravil Džanovak dne 28. 10. 2024 20:17, celkově upraveno 1
Džanovak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 28. 10. 2024 12:57

Ano, polská firma vlastnící tržiště, na kterém prodává kde kdo. To vypadá na opravdu spolehlivě a důvěryhodně fungují systém. Enjoy!
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 29. 10. 2024 09:47

Mám od nich 20+ objednávek určitě a ani s jednou nebyl problém, kolikrát jsem byl naopak příjemně překvapen. Ono to taky chce trochu přemýšlet co a od koho nakupuji a přihlédnout k hodnocení.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod PaulPaul 29. 10. 2024 17:46

Allegro je jednoznačně současná jednička, co s týče možných úspor při nakupování. Ukažte mi něco lepšího, kde nakupovat obyčejné spotřební zboží.

- kupóny 10-30% na kumulovanou objednávku od více obchodníků
- doprava zdarma pokud překročíte minimální částku pro SMART
- polský ceny některých věcí např. drogerie nebo kupuju nářadí Yato, který má slušnou kvalitu a z Polska to je fakt levný (na Alze stojí 2x tolik)

Akorát ten web je nepřehlednej. Na druhou stranu tam nejsou takový ojeby jako na Aliexpressu kde musíte x krát kliknout než se dostanete k reálné ceně (obchodíci pod 1 položkou nabízí více věcí a zobrazuje se nejnižší cena ze všech položek).

Kdyby se Allegro rozšířilo do Německa a Rakouska, byla by to bomba díky německým slevám a daleko širší nabídce zboží. Jinak je nakupování z Německa stále opruz - weby v němčině + registrace, doprava přes prostředníky, ceny dopravy.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Džanovak 29. 10. 2024 18:51

Nejsem si jist, jestli se na českém allegru objeví německé a rakouské zboží. Usuzuji z toho, že jsem české zboží na polském allegru neviděl. Možná jsem špatně hledal?
Džanovak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 18:53

Tak urcite tam bylo ceske zbozi z czc.cz a mall.cz, pokud povazujeme allegro.cz stale za polske.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Džanovak 29. 10. 2024 19:44

allegro.pl, tam není zboží z Česka, takže není jistota, že na allegro.cz bude automaticky zboží ze všech jiných zemí, kde allegro působí.
Džanovak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PaulPaul 29. 10. 2024 19:58

České zboží na allegro.pl je, zkus zadat třeba "gloves". Najde to 120 položek z Čech, 186 ze Slovenska a 6 z Maďarska. Stejně tak obráceně. Na allegro.cz je samozřejmě polské, slovenské a maďarské zboží.

Obchodníků ochotných posílat za hranice je ale o dost méně, to se týče i polských. Časem se to může změnit pokud Allegro přežije. Každopádně tohle je jediná zajímavá strategie, která dokáže dost změnit trh a vychcaný český obchodníky se specifickou marží.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 20:22

Ja ocekaval, ze to nejak propoji s Aukrem, myslel jsem, ze jsou nejak majetkove propojeni. A ono nic.
Naposledy upravil aaaa dne 29. 10. 2024 20:34, celkově upraveno 1
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod pavelxcz 29. 10. 2024 20:24

Co mně se v poslední době na Allegru vyplatilo, tak jsou věci, které se u nás prodávají v lékárnách - vitamíny, doplňky stravy, kosmetika...U nás už fakt neví, co by si za to řekli.
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 29. 10. 2024 20:36

Jenze tam spoustu takovych veci z lekaren vubec nemaji. Napr. Lactulosa neboli Duphalac.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 10. 2024 02:38

Tak nakonec mi ten polský prodejce po tom co jsem nu napsal, že pokud chce vrátit ještě nějaké peníze za dopravu tak jak mi to sám nabídnul tak je vrátit může, ale přímo jsem ho o to nijak nežádal. Včera mi ty peníze byly vrácené a tak jsem se rozhodnul, že to hodnocení změním na doporučující. Před uložením té změny hodnocení to ale ještě po mne chtělo prohlášení, že za změnu hodnocení nebyla poskytnutá žádná výhoda. Takové prohlášení ale nechci dávat, protože i to dodatečné vrácení peněz za dopravu by mohlo být chápané jako výhoda za změnu hodnocení a nechci aby kvůli tomu byly nějaké problémý. Prodejce má bohužel smůlu, protože za těchto okolnosti hodnocení nebudu měnit a zůstane tak jak jsem ho původně napsal.
Prohlášení.jpg
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka