technikus píše:Zbývá ještě několik posledních dnů prodejce informovat o odstoupení. Držím palce, snad se to stihne.
Tak se to nakonec stíhlo a zboží je vrácené a včera mi na bankovní účet dorazily i peníze za to vrácené zboží. Byla to ale trochu fuška než se to všechno vyřídilo a dotáhlo až do konce.
14 denní lhůta pro možnost vrátit zboží byla do 2. října a proto 28. září jsem zprávou na Allegro.cz informoval prodejce o tom, že zvažují zboží vrátit a požádal ho o informace ohledně toho a doufal jsem, že to ještě snad stíhnu vrátit v této lhůtě. Prodejce reagoval na to vrácení zboží trochu pomalu a měl jsem dojem, že komunikaci se mnou ohledně toho se asi záměrně snažil zdržovat s nadějí, že se mu nakonec nějak povede tomu vrácení zboží a následně peněz nějak vyhnout. Musel jsem i kontaktovat Allegro a požádat o pomoc v jednání s prodejcem. Prodejce mi v diskuzi s ním sdělil, že mi může objednat kurýra pro vyzvednutí balíků s vráceným zbožím a že náklady na to 523 Kč odečte z vrácené částky za zboží. Nabídnul mi take vrácení 10% z hodnoty objednávky pokud bych si zboží nechal což by bylo asi necelých 200 Kč a to pro mne nebylo až tolik zajímavé a proto jsem chtěl raději zboží vrátit. Prodejce mi nakonec toho kurýra (GLS) objednal na jeho náklady a zboží jsem mu odeslal zpět do Polska a pak mi byly peníze včera 17. října vrácené na účet prostřednictvím karty kterou jsem platil. Byl jsem ale překvapený, že mi byla vrácená celá plná cena zboží bez odečtení nákladů na vyzvednutí balíků, tak jak mne o tom informoval prodejce. Z mého pohledu to celé dopadlo nakonec dobře když mi byla vrácená cela cena zboží 1976 Kč bez odečtení nákladů na vrácení toho zboží. Při objednavce jsem využil kupón v hodnotě 500 Kč což mi pokrylo máklady na zaslání toho objednaného zboží a tak jsem tím vrácením nakonec nebyl nijak finančně ztratný. Celá tato záležitost se protáhla bohužel na více jak 14 dnů než se to cele dohodlo a vyřešilo až do konce.
Zboží jsem vracel proto, že mi příliš nevyhovovalo a bylo trochu jiné než jak jsem si to představoval podle obrázků a popisu na stránkách allegro.cz. Byly na tom i některé drobné vady, ale reklamovat jsem to nechtěl, protože by s tím mohly být problémy a prodejce by reklamaci nemusel uznat. Vyhodnotil jsem to, že jedbodušši asi bude to vrátit ve 14 denní lhůtě od doručení.
To je tak ve zkratce popsaný můj příběh s vrácením zboží do Polska.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10